Brillor till barnen.

22:06

För någon vecka sedan släppte Majblomman en rapport om skolbarns rätt till glasögon. Det visar sig nämligen få landsting subventionerar glasögon till barn efter den dag de fyllt sju år och dessutom förekommer det obegripligt stora variationer mellan landstingen när det gäller möjligheterna att få glasögonbidrag.

Om de ekonomiska marginalerna är små i en familj kan det dröja innan man fått ihop pengar till glasögon. Många söker bidrag hos Majblomman för att ha råd med glasögon till sina barn som behöver det. Tänk er själva att behöva kämpa sig igenom skolan utan att kunna se riktigt bra.

Detta fick glasögonföretaget Smarteyes att reagera. De släppte igår en pressrelease där de berättar att de från och med den 5:e mars skänker glasögon till alla barn mellan 0 och 8 år med synfel.

Bra va? Nu hoppas vi att de andra optikerkedjorna hänger på.

Update: Läser i GP nu att även Lensway gör samma sak.

4 kommentarer

 1. oh! sånt älskar bara jag! ska handla glassögon hos Smarteyes nästa gång. Älskar företag som drivs med både hjärnan och Hjärtat.

  SvaraRadera
 2. Heja Smarteyes!

  SvaraRadera
 3. Smarteyes är så jävla bra! Min mamma var en av dom som fick kämpa för att få ihop till brillor för min del. Alltid haft glasögon!

  nu är jag extra glad, för jag beställde faktiskt nyligen nya glasögon hos smarteyes. Tänker inte köpa någon annanstans de har så himla bra optiker och är alltid jätte noggranna! Och efter att läst din länk så känns det extra bra! :D

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.