Hos skolsköterskan.

23:09

När jag skulle fylla i blanketten inför Abbes första besök hos skolsköterskan idag fastnade jag vid en fråga. "Besöker barnet regelbundet någon läkare, sjukgymnast, logoped eller liknande och i så fall varför?"

Herregud var skall jag börja, och hur ska det få plats i den här lilla rutan. Jag fyllde i så många som fick plats och avslutade med etc. Vi får ta det när jag kommer dit, tänkte jag.

Hon visste lite redan, hade fått förhandsinfo så det löste sig fint. Abbe fick frågor om hans bästa kompisar, hur han trivdes, hur mycket han äter och vad han gör efter skolan. Bland annat. Och så var det mätning och vägning.

Skolsköterskan läste ortoptist på min långa lista av läkare och frågade om Abbe testat synen nyligen. Förra veckan, svarade jag och då tyckte hon att det kändes lite meningslöst att testa synen idag. Jag höll med. Men hörseln ska vi i alla fall kolla, träffar ni någon öronläkare också? frågade skolsköterskan. Ja imorgon, svarade jag. Så ströks även det från dagens undersökning.

Är man välövervakad så är man.

1 kommentarer

  1. Så skönt att ha fått en fin kontakt med vår fina skolsköterska också. Hon kan så mycket mer än att göra kroppsliga undersökningar.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.