Öron och is.

22:32

Jag började dagen med att åka till sjukhuset med Abbe för att undersöka hörseln. Det visade sig att han har en hörselnedsättning på höger öra, så det är bara att invänta kallelse till öronläkare för vidare kontroller. Det gjorde mig ledsen.

Jag åkte hem, ringde en kompis, packade några mackor och en termos med blåbärssoppa i en ryggsäck och gav mig ut på isarna. Blanka och vackra med dramatiska mönster, efter dagar av regn och tö, följda av kalla dygn. Kanske årets sista chans, för nu vräker snön ner igen. Sprickor sköt som blixtar under oss, isen sjöng sin dova vårsång och vi flög fram i medvinden. Det gjorde mig glad.


9 kommentarer

 1. Tråkigt att höra om Abbes hörsel, men vi får tro att vården har sätt som kan hjälpa. Jag håller tummarna för er!

  Vackra bilder av isen. Jag längtar ut, ut, ut!

  SvaraRadera
 2. Oj, det där sista fotot är ju helt magiskt!

  SvaraRadera
 3. Vilka otroligt häftiga is bilder. Tänk att naturen kan skapa något så vackert.
  Jobbigt med en hörselnedsättning...

  SvaraRadera
 4. ÅH vilka vackra bilder på is.

  Tråkigt med hörselnedsättningen, hoppas att den går att åtgärda på ett smidigt sätt.

  SvaraRadera
 5. en annan mamma8 mars 2012 kl. 18:14

  Det är säkert inte så farligt. Om ni inte märkt något av hörselnedsättningen i vardagen kan det ju inte vara så allvarligt, och det finns jättebra metoder att avhjälpa sånt här nuförtiden.

  Håller tummar och stortår.

  SvaraRadera
 6. Förstår att du blev ledsen. Och glad!
  Själv är jag helt döv på ena örat och nedsatt hörsel på det andra och det går fantastiskt bra och har alltid gjort i 35 år nu....
  Tror knappast att hörseln kommer att vara något större problem för Abbe heller, men förstår din oro ändå.

  SvaraRadera
 7. Jag är döv på vänster öra och helt hörande på höger. Det har inte skapat några problem alls för mig, och jag har ingen hörapparat eller så. Tvärt om så har jag fått göra en hel massa roliga saker just för att jag är hörselskadad :-) alla andra var avundsjuka på mig när jag var liten! Men jag förstår att det är jobbigt, att lägga till ännu en sak på Abbes lista! Har inte läst genom HELA din blogg, men har du kikat på läger för barn som Abbe? Jag åkte på massa läger som liten och oj vad jag växte som person och hade faaaaaantastiskt roligt! Nu jobbar jag med att arrangera läger och aktiviteter för barn med hörselskada faktiskt :-)

  SvaraRadera
 8. Förstår din oro som normalhörande. Men det är inte så farligt som man kan tro. Jag har en rejäl hörselnedsättning på ena örat och en mindre på andra. Maken är som Jessica helt döv på ena örat och helt hörande på andra.Vi har inte haft några större problem i livet pga detta.

  Jag är övertygad om att Abbe inte kommer ha några problem med detta och skulle han behöva ha en hörapparat är de så bra idag att jag inte skulle tveka :-)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag förstår dig. Man vill inte ha mera.
  Det räcker med det som är.
  Kramar från Svennevad

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.