Ska det va såhär?

23:14

Ni vet när något överträffar ens förväntningar. Vilken kick det är. Jag kom just hem från ett sånt tillfälle. Nu var det inte så att jag hade låga förväntningar på kvällen utan snarare att jag inte hade några alls. Jag visste inte riktigt vad som väntade.

Jag var inte helt säker på vem Maria Möller var, det låter dumt men så är det. Hade någon vag idé om att det var en komiker och att jag hade sett henne i Babbens talk show. Ville minnas att hon var duktig imitatör och bland annat gjorde en bra Carola Häggkvist. Nu hade hade jag kommit över två biljetter till Göteborgspremiären på hennes show "Ska det va så här?" ikväll och gick dit med en kompis, utan att veta vad vi skulle få se och höra. Jag hade inte ens kommit mig för att Googla för att ta reda på mer. Okej, den vaga lilla koll jag hade på henne stämde visserligen, men Maria Möller visade sig vara så mycket mer än så.

Hon är en grym sångerska. Jag menar riktigt jäkla bra. Det kanske ni redan visste, men jag hade ingen aning. Ett otroligt register som spände från jazz, via rock till opera. Och hon är en duktig komiker och imitatör. Det skrattades ordentligt när hon växlade mellan Carola, Drottning Silvia, Ulla Skoog och många fler. När hon sedan kombinerar imitationerna med sången blir det som allra bäst. Hon levererar sånger med röster lånade från Kate Bush, Patti Smith, Jennifer Rush, Björk, Cher, Malena Ernman och en drös till, med en otrolig träffsäkerhet.

Jag är imponerad. Och väldigt positivt överraskad.
Och om det ska va såhär? Ja tack!

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.