Pest eller kolera?

20:50

Det är mycket snack om vad man ska äta och inte. Det känns som att det är värre än någonsin just nu. Antiköttlobbyisterna anfaller på flera fronter och det är numera både cancerframkallande och miljöförstörande att äta rött kött. Men de är inte ensamma om att måla fan på väggen. Hur ska man klara av att parera alla faror man möts av på tallriken?

Vi har fått veta stekt potatis, chips och pommes innehåller akrylamid, liksom knäckebröd, kakor och frukostflingor. Farligt. Vanligt bröd innehåller farligt fett. Rött kött, dvs nöt, lamm och fläsk ger tarmcancer. För att inte tala om korv och leverpastej. Farligt. Kyckling bär på salmonella, enterokocker, ehec och fågelinfluensa. Oj oj, farligt. Frukten är besprutad och strålad så att ett äpple kan vara lika fräscht efter flera år som då det köptes. Kan inte vara bra. Socker, farligt. Fett, oj oj oj. Salt, jättefarligt.

Jag och min fru har de senaste två och ett halvt åren slitit som djur för att få i Abbe tillräckligt med mat. Vi har fört en jämn kamp mot vikt- och längdkurvor och hotet om att vara tvungna att sätta in en knapp, eller peg för att mata med slang rätt in i magen. Du ska veta att vi för ett år sedan var millimetrar från att kapitulera inför knappen. Jag har varje dag varit orolig för att Abbe inte får i sig nog med mat. Tillräckligt med energi för hans hårt jobbande lilla hjärta.

Jag kanske borde lyssna mer på alla larmrapporter. Men jag vet inte om jag orkar oroa mig för det också?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Lyssnar man på alla sk larmrapporter så skulle man få leva på havregryn och vatten. Min filosofi vid sjukdom är att så länge min pojke äter så är det bra. Vad han sedan äter är mindre viktigt - det är ju sällan de äter stora mängder när de är sjuka - alltså får de inte i sig stora mängder onyttigheter heller. :)
  (sen behöver man ju såklart inte servera kakor och godis varje och varannan dag..)
  Gå på magkänsla och inte på vad tidningar skriver! :)

  SvaraRadera
 2. Fisk finns ju kvar... och fiskleverolja har jag inte hört nåt illa om.

  SvaraRadera
 3. Varför inte pest och kolera?! Dessa larmrapporter känns inte relevanta när man lever i en värld som kretsar kring kalorier och gram. Här körde vi på chokladpudding gjord på vispgrädde, varmkorv med räksallad var en favorit för ett tag. Ostbågar och chips eller vad som helst för att vågen och måttstocken skulle öka något.

  Sunt förnuft är väl det viktigaste i detta läge och det tror jag att både du och din fru besitter i mängder!

  Lycka till med busfröet och krya på dig-hälsningar till storebror!

  SvaraRadera
 4. Jag har precis hittat hit, via Masarinmamman.

  Jag läste ända nedifrån. Nu gråter jag hejdlöst. Av sorg och av glädje. Och så gråter jag för att jag gråter.

  Så mycket klarsynthet, styrka och livskraft samlad på samma ställe. Tack för att ni delar med er, och HEJA ABBE!

  SvaraRadera
 5. Några ord som sammanfattar: fantastisk blogg som inspirerar. Abbes pappa, hur kommer jag i kontakt med dig? Jag vill slå ett slag för lekterapin inom sjukvården och det ska jag göra genom att skriva ett antal artiklar. Positiv vinkel. Skulle jag möjligtvis kunna få intervjua er? Vänligen maila mig så berättar jag mer: erik.andersson@student.jmg.gu.se. Mvh Erik Andersson, journalistutbildningen Gbg

  SvaraRadera
 6. Har precis hittat hit....har inte sett er på dagis på länge så inte hunnit ge er en stor kram.....så härligt att höra att allting gått så bra! Vilken underbar sida!

  Heja Abbe!

  Kramisar från Leahs mamma o pappa

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig Puff.

  Ja just det Barbara Buzz. Och fisk är ju gott dessutom. Fast torsken då? Den är ju utfiskningshotad. Men morötter har jag inte hört något om.

  Ja visst Jennie. Man får tänka så. Det krånglade till sig lite med, grädde, smör och ostbågar för oss eftersom Abbe inte tål mjölk. Men matolja fick han i all barnmat.

  Tack Anna.

  Erik, jag mejlar dig.

  Hej Helene. Vad kul att se dig här. Tack ska du ha och krama Leah från Abbe.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.