Dyr skit.

21:30

Sådär. Nu har vi betalat anslutningsavgiften för det kommunala vattnet och avloppet här hemma. Nu är det bara att koppla in.

Under ett och ett halvt år har vi blivit väckta klockan sju på morgonen av sprängningar och av flera ton tunga stenblock som släpps från grävskopa ner i ett dumperflak av plåt. Vi har fått förlänga restiden från huset och ut till huvudvägen 500 meter bort med en halvtimme varje väg, eftersom de hela tiden varit tvungna att lyfta stora plåtar fram och tillbaka för att täcka över där de sprängt bort vägen. Vi har levt i en värld av lervälling, grävmaskiner, lastbilar och djupa, breda vallgravar på alla sidor om oss.

Som tack för att vi stått ut, får vi äntligen koppla in avloppet och vattnet, till det facila priset 177 480 kronor (sen får vi själva betala och ombesörja grävning från tomtgräns till huset).

Nu gäller det fanimej att bajsa med andakt.

7 kommentarer

 1. Är det ens lagligt att ta ut sådan avgift?????
  Det finns situationer när verkligheten färgas av en absurditet som är svår att bortse från...Er kommer farligt nära. Precis som vår, fast på ett annat sätt...
  Sov gott!
  Niklas

  SvaraRadera
 2. Haha... härligt att du ändå fortsätter ha humorn kvar. Det är liksom bara att gilla läget.

  SvaraRadera
 3. Vi sitter i liknande sits men har mindre tomt å behöver "bara" betala 50.000 kr. De tar bara betalt för rören utanför tomten, allt annat får man betala å göra själv... Men vår skit blir inte lika dyr :)

  SvaraRadera
 4. vänta tills de ska bygga om vägen utanför och de tar betalt mellan 700 - 900 000 kronor.
  det är skoj det. blä!

  SvaraRadera
 5. Herregud sä dyrt. Men som du säger. Njut av bajsandet ;)

  SvaraRadera
 6. Det är väl inte så farligt, med tanke på att man slipper underhållet själv. Ett enskilt avlopp som fungerar väl kostar ju uppemot 100 papp, och det måste bytas ut var 15-20 år. Plus att det måste skötas däremellan med slamtömningar och annat underhåll.

  Att skita så att man inte riskerar att sprida sjukdomar är inte billigt, men å andra sidan är ju inte cryptosporidium ett drömscenario heller.

  Det kommunala VA-nätet skall vara självfinansierande, och därför är det lagligt att ta ut en sån avgift. De som inte har kommunalt avlopp ska inte behöva vara med och betala helt enkelt.

  Lycka till med nya avloppet, det är alltid värt besväret!

  SvaraRadera
 7. Håller med Fanny, ett kommunalt avlopp är nästan alltid det klart bästa ur miljö- och smittskyddssynpunkt. När man kräver att de som bara släpper sitt avlopp rakt ut med en rening som i bästa fall tar bort papperet så klagar de i högan sky över att de inte har råd. Fast de betalar ingen VA-avgift...Så hur man än vänder sig så kostar det att ta hand om avloppet. Men smittutbrott kostar också. Och det är faktiskt inte så att vi är förskonade från pest och kolera bara för att 1800-talet är slut, det är vårt hygieniska omhändertagande av avloppet som är själva tricket! Ni får trösta er med att värdet på huset stiger betydligt när avloppsfrågan löses. Och så blir det hälsosammare och fräschare att bada i närmaste sjö

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.