Ett litet äventyr.

11:00

Egentligen är det så enkelt att hitta på kul saker med barnen. Man behöver inte krångla till det och spendera massor av pengar på resor och nöjesfält. Ändå gör man det gång på gång. Även vi. Alltså jag menar inte att Liseberg eller charterresor inte är kul, men ibland ska det så lite till för att barnen ska bli nöjda.

Ända sedan storebror och jag paddlade förra året har Abbe pratat om det. Han ville också paddla, tälta, bygga eldstad, tälja grillpinnar och grilla korv. Okej då. Vi stack iväg en sväng igår, gjorde det väldigt enkelt och tog en sjö alldeles nära oss. Så nära att vi rullade ner till sjön med kanotvagnen och packningen lastad i. Visserligen i sjön där vi alltid vi brukar bada, men om man paddlar till andra sidan är öppnar sig en ny värld för killarna. Mer behövs inte.


Psst. Bilden med storebror och paddeln har Abbe tagit. :)

12 kommentarer

 1. Underbart! Du har så rätt, det behövs inte mer... Träffar ofta föräldrar som "grämer" sig över att pengarna inte räcker till häftiga semestrar... Gå ut i skogen säger jag, ta med ett tält (jag erbjuder lån av tält och sovsäckar)och se att det behöver inte vara svårare att få till ett "äventyr". Några har faktiskt följt mitt råd och kommit tillbaka nöjda och förvånade!! Kram till en fantastisk pappa!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé, det ser jättehärligt ut!

  Min pappa brukade köpa en trimorienteringskarta när jag och min bror var små, och på helgerna tog vi fika med oss till skogen, letade upp en kontroll eller två, fikade och hade kul. Minns det som hur roligt som helst. Barn behöver verkligen inte avancerade aktiviteter för att vara nöjda.

  PS. Tack för din kommentar! Kul att du läst reportagen i GP och ännu roligare att du tyckte de var bra. :)

  SvaraRadera
 3. Bilden på Abbe och storebror är underbar! Och bilden på storebror med paddeln är ju minst lika fin, Abbe är uppenbarligen lika duktig som sin far på att fotografera.

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt! Och fina bilder...stämning. :)

  SvaraRadera
 5. Om ni vill åka bara lite längre - prova Tvärsjön. Siktdjupet är fantastiskt, och en klar dag när solen lyser lite lagom så ser man 25 meter rakt ner i vattnet. Känns nästan som att flyga när man flyter omkring och ser sjöbotten långt, långt därnere.

  SvaraRadera
 6. Du har säkert hört det förut men du tar verkligen vackra bilder!
  Mysigt med paddling!

  SvaraRadera
 7. Mehh... Jag som tänkte: "Vilken snygg bild på storebror som Abbes pappa tagit." Abbe brås på sin far uppenbarligen.

  SvaraRadera
 8. Abbbe bra fotograf som sin pappa.

  Annelie från kalmar

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg o öppenhjärtlig berättelse, från två föräldrar till en 18 åring med 22q11 som var med på solveig O,,s första familjeträff på ågrenska..... bor i härryda. För oss har allt gått över förväntan ...Önskar att vi kunde delge detta till föräldrar som vill höra.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.