Faller på plats.

21:47

Har nästan lite dåligt samvete för att jag lämnade er här med de senaste inläggen hängande. Jag vet att några undrat hur det går. Allt var jobbigt där ett tag. Jag tappade sugen, kan man säga.

Mamma var dålig, och då menar jag rejält kass. Jag var nära att mista henne och har varit vansinnigt orolig. Regnet öste ner och det var samma temperatur som i slutet av februari. Jag slet för att få ihop en deklaration som skulle varit inne för länge sedan, men som jag slarvat med för att jag inte behärskade allt det där extra kring att ha varit delägare i ett företag som inte längre existerade. Borde tagit tag i det för länge sedan men det blev aldrig gjort. Helt och hållet mitt eget fel alltså, men det gjorde inte precis saken bättre. Och mitt i arbetet med att bila upp golvet i vår källare för att äntligen få någon hyfs på tvättstuga och lilla toaletten började det sippra in vatten utifrån. Visserligen har det fallit vatten från skyarna i mängder som inte skådats sedan Noaks tid, men ändå. Ska vi bli tvungna att dränera om? Dessutom har jag haft en nacke som krånglat så att högerarmen domnar hela tiden. Inte ens att cykla har funkat särskilt bra.

Semestervilan och njutningen kom av sig rejält, kan man säga.

Men nu så. Mamma blir bättre och bättre. Hon har en tid kvar på sjukhus innan hon får komma hem, men hon lever och blir gradvis friskare. Deklarationen är inskickad efter ett idogt letande efter papper och efter att jag stört min före detta reklambyrås revisor litegrann på semestern. Det blir en straffavgift såklart, men mindre än den skulle blivit om jag väntat ytterligare några veckor. Vattnet i källaren tror vi att vi fick ordning på genom att byta ett dräneringsrör i ett dike som varit stopp i. Ska fixa en läckande hängränna också, sedan kan det vara löst. Nu har vi hantverkare som flytspacklar och bygger väggar för glatta livet.

Och för att få någon vila, lite sol och lite värme innan vår gemensamma semester var helt slut googlade vi fram en av de få resorna som fanns att få tag i efter allt regnande. Två dagar senare åkte vi till Kefalonia i Grekland. Där sitter jag nu i den ljumma kvällsvinden med en kall Mythos. Jag messar flera gånger om dagen med pappa för att höra att allt fortsätter på samma fina sätt med mamma som det gjorde innan vi vågade boka resan. Det gör det.

Så bannemig, det verkar som att skiten faller på plats trots allt. Nu återstår bara att ordna med magnetröntgen eller något sådant när jag kommer hem för att ta reda på varför min arm domnar hela tiden.

Skål.

15 kommentarer

 1. Men! Sådär kämpig ska ju inte semestern behöva vara! Men vilken tur att det blir bättre med din mamma, fy så jobbigt. Skönt när det äntligen vänder.

  Ha det fint i Grekland!

  SvaraRadera
 2. Berättelse ur en 40års kris ;) nevars. Skönt att din mor är på bättringsvägen. Hoppas din arm blir bättre, tänk allt magiskt man upplever med armarna. När du bar omkring på sönerna som små. Huja

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att hör att Abbefarmor är på bättringsvägen. Har tänkt så på hur det gått. Jag brukar inte kommentera utan smyger mest i kulissen och läser denna fantastiska blogg, en blogg om medmänsklighet och värme. Och givetvis en massa fina bilder.
  Jag har samma problem med att armarna domnar.
  Mitt tips: Slappna av, sänk axlarna och släng datamusen i soporna. Det är boven till mycket smärta här i världen. :) Använd en moustrapper som sparar axlarna, eller en penna på ritplatta.
  Ha en skön semester.

  Lensbabie :D

  SvaraRadera
 4. Det gör inget bättre, men vi önskar er alla den allra finaste sommar som går att få. Jag avstår några dagar av sol om de går till er så ni kan ta igen er.
  Sköt om er!

  SvaraRadera
 5. Har du varit hos naprapaten? Jag har en arm som domnar, och det fixar naprapaten lätt. Nerv i kläm. Sedan kommer det tillbaka för att jag inte tränar ryggen/axlarna som jag borde, men är iaf symptomfri någon månad i taget.

  SvaraRadera
 6. Åh va härligt att ni får några dagars värme och avkoppling i Grekland!
  Gott att Abbefarmors tillstånd går åt rätt håll! Hälsa Abbefarfar oxå....
  Tack för att du tog dej tid att "uppdatera oss", förstår så väl att bloggandet kommer långt ner på Prio-listan, släng ev. dåligt samvete långt ut i Medelhavet! IRL är alltid viktigast! Önskar er massor av god mat, dryck, njutning av olika slag och batteri-laddning. Kram!
  (sorry för alla !!!-tecken, men blev så glad över rapporten!)

  SvaraRadera
 7. Värt! Ha det himla gött

  SvaraRadera
 8. Vad gott att din mamma mår bättre! Och vad gott för er att ni är iväg på en go semester. Hoppas din domnande arm ger med sig! Jag hade samma problem med domnande arm, ben och ansiktshalv för ett par år sedan.... och i mitt fall visade det sig att det var utmattningssymtom...

  Ha det fortsatt gott i ert paradis :-)!

  SvaraRadera
 9. Härligt!
  Efter regn kommer solsken.

  SvaraRadera
 10. Låter som en riktigt svensk semester, fast den mörka baksidan som man brukar blunda för. Skönt att det vänder och att solen ler mot er nu!

  SvaraRadera
 11. Skönt att höra att allt går åt rätt håll! Njut nu i Grekland!

  SvaraRadera
 12. Puh! Har varit så orolig. Fast vi aldrig har träffats. Men det känns som om vi känner varandra ändå.

  Så kan det bli när man skriver så det går rakt in i hjärtat på läsarna.

  Lycka till med allt

  SvaraRadera
 13. Heja hela Abbefamiljen!
  Sök upp en bra naprapat när
  du kommer hem.
  De kan göra underverk.
  Och så lite spikmatta.
  Ha det så skönt nu!

  SvaraRadera
 14. YÄY, vad härligt när saker och ting faktiskt börjar ordna upp sig när det har varit så motigt!

  Underbara bilder från er semester som du delar med dig av på Instagram! :)

  Ha det bäst!
  /Anna

  SvaraRadera
 15. Precis som någon annan skrivit.." jag smyger i kulisserna" men följer din fantastiska blogg och det du delar med dig av ur ditt och familjens liv. Har oroligt tittat in den senaste månaden och väntat på en fortsättning. Så skönt att det börjar vända till något bättre! Njut av dagar i värme och sol....jag kommer att fortsätta läsa Abbepappans liv o leverne...både i kulisserna och kanske nu också med kommentarer ibland.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.