Heja Nora, Leo, Juanfran, Luca, Yago och några till.

23:48

Så var det då slut för den här gången, fotbolls-EM. Och inte på något sätt oväntat gick Spanien ur turneringen som segrare. Jag tror det var vad många hade tippat redan innan avspark i EM:s första match.

De har varit osannolikt bra i flera år nu. Jag minns med glädje hur de briljerade i VM för två år sedan och hur storebror sedan briljerade nästan lika bra med namnen på alla spelarna då vi var i Barcelona. De har varit som maskiner, nästan omänskliga.

Just därför blev jag lite extra varm i hjärtat när jag såg scenerna nere på plan direkt efter att matchen spelats klart. Att se de här superstjärnorna, maskinerna, en efter en lyfta in sina barn på plan. Kramas, pussas, busa och leka med sina små mitt i segeryran. Små små Torres, mini-Albas, pytte-Alonsos och vilka nu var alla barnen var. Med fuktiga ögon njöt jag nästan lika mycket av att se dem fira med sina kära som när de spelade matchen.

Skönt. De är inga maskiner.

3 kommentarer

 1. Hej!

  Har följt din blogg i flera år. Har gråtit. Och skrattat. Med er familj. Med er lille kämpe. Och nu. Nu sitter jag här med ett eget litet kämpande hjärtebarn i mina armar. En snart två månader gammal flicka. Med ett stort hål i hjärtat. Ett hål som trots mediciner bara blir större för varje dag. En tjej som, trots att jag trycker i henne all mat som hennes lilla kropp förmår ta emot, ändå inte blir större. En tjej som mår mycket dåligt just nu. Och jag kommer tillbaka hit. Och läser med nya ögon. Med nya känslor. Och jag är tacksam. Tacksam över att få en inblick. Av vad som väntar. Tacksam för att du och din familj har delat med er. Av ER resa. Vår resa går till Barnhjärtecentrum i Lund på torsdag. På måndag (om exakt en vecka) är det förhoppningsvis operation. Håll gärna en tumme för vår fina tjej då! Vi behöver alla tummar vi kan få just nu.

  Kram från Hanna och lilla Idalie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna.
   Vet du vad? Det är när man får en kommentar som den du skrivit här som man känner att bloggen verkligen är meningsfull. Det värmer så mycket.

   Jag håller tummarna för er på måndag (det är det fler som gör ska jag hälsa från Twitter). Det kommer att gå jättebra!

   Kram Abbepappan

   Radera
 2. Härligt inlägg, bästa abbepappan! Och kalasfina kycklingbilder i ett av de andra inläggen :-) det ska jag prova! Kram på er & ha en finfin sommar!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.