Lär av Bläckvard.

23:09

Jag vet inte om det bara är jag, men är inte ljudbilden på de kommersiella barnkanalerna helt hysterisk? Det är väldigt mycket swoosh, iiiaaah, wrooom och splaaaagoosh. Och alla röster låter helt uppskruvade, som om de gick på speed hela högen. Undantag finns naturligtvis, men generellt så är det ett jävla liv rent ut sagt. Kontrasten blir monumental när man sätter på en gammal Trazan och Banarne till exempel.

Du Trazan …
* lång tystnad*
Mmm
* ännu längre tystnad*
Jag har tänkt på en grej …
* tystnad igen *
och så vidare.

Idag efter första saxofonlektionen var storebror väldigt nöjd. Det hade varit mycket kul och han har en skinande blank hyrsaxofon liggande här i ett case. Ivrigt berättade han vad de lärt sig idag och hur det hade gått. Som det här till exempel:

Storebror: När läraren frågade vad den där grejen som man lägger mot läppen heter så var det bara jag som kunde det.
Jag: Jaså?
Storebror: En sa munstycke, en annan sa hals. När han frågade mig sa jag rörblad, och det var rätt.
Jag: Wow, det hade jag ingen aning om att det hette. Men hur sjutton kunde du veta det?
Storebror: Du kanske inte tror att man lär sig någonting på "skrikprogrammen" som du kallar dem, men det gör man faktiskt.
Jag: Haha, säger du det. Men vadå, har du lärt dig det från ett skrikprogram? Vilket då?
Storebror: Svampbob fyrkant.
Jag: Va?! Lärde du dig att det heter rörblad i Svampbob fyrkant.
Storebror: Ja. Du vet Bläckvard, han spelar klarinett, och hans rörblad är alltid trasigt.
Jag: !!!

15 kommentarer

 1. Där ser man, visst kan man lära sig även från sådana program :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Det där med skrikiga röster i en del amerikanska program har jag funderat över ett tag. "Home makeover", eller något liknande, heter ett av programmen där ljudet skär i mina öron och jag funderar var gång om de har gjort något särskilt för att åstadkomma detta?

  SvaraRadera
 3. Härligt! Känns skönt att man kan lära sig även av för oss vuxna helt meningslösa program :-)

  SvaraRadera
 4. Ägd!

  Måste bara skriva att du förgyllde min lördagsmorgon med detta inlägg och inlägget om saknaden. Ditt sätt att skriva är så otroligt bra.

  SvaraRadera
 5. Underbart! Jodå...något lär dom sig alltid, fast jag håller med ang programmen och är glad att vi inte har dom värsta längre :)

  SvaraRadera
 6. :D Jag tror Intresseklubben som snart kommer på TV, kommer att tilltala Storebror och där kommer han att lära sig grejor. Alan Davies deltagare i den engelska förlagan (QI) sade igår i ett samtal med Johan Wester och Anders Jansson att skolbarnen i England älskar programmet.

  SvaraRadera
 7. Själv lärde jag mig en hel del från Kalle Anka-tidningar som liten, det fick alltid folk att bli lite överraskade ;)

  SvaraRadera
 8. Ha ha, känner igen det där, men här har jag frågat lite imponerat "har ni pratat om det i skolan?" och fått svaret "Nej det har jag sett på Scooby-Doo".

  /Malena

  SvaraRadera
 9. Haha, gött storebror!

  Jag har märkt själv att jag snappar upp grejer från olika program. Ser ofta på Vem vet mest och då kan jag en hel del som jag lärt mig av att se på Csi t ex :P

  SvaraRadera
 10. Så underbart!! De där jädra rörbladen som när de är för torra alltid skapar piptoner...sker enbart vid uppvisningar har jag minnen av...Klarinettperioden blev därför ej så långvarig.. Saxofon mer tacksamma ljud. All lycka till!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.