Lön för mödan.

23:26

En dag i slutet av augusti var vår brevlåda full av inplastade broschyrer. Jag tror det var fem sex olika. Jag visste inte ens att det fanns så många olika jultidningsförlag. Storebror var sugen på att sälja redan förra året men vi tyckte att han var för liten.

Han kan väl få sälja lite hos grannarna i år så får han känna på hur det känns, bestämde vi. Det blir kanske inte så jättemycket förtjänst med ändå.

Han har sålt. Knatat runt till de grannar som bor i vårt lilla område, frågat våra vänner som hälsat på, skickat med mig och mamman beställningslistor till jobbet och slitit som ett litet djur. Och han har tittat på sin plansch med premier, säkert hundra gånger om dagen.

Nu är allt levererat och klart och premierna har kommit. Och vilka fina grejer han har jobbat ihop. Det hade jag faktiskt aldrig trott om jag ska vara ärlig. Igår packade han upp sitt Xbox 360 Kinect som han gnetat ihop helt själv. Men det finaste av allt var att han beställde en sak i julklapp till Abbe också för sina premiepoäng. Något Abbe verkligen önskar sig (och som kostar ca 600:- i butik), men som jag inte kan berätta mer om, ifall Abbe läser här.

10 kommentarer

 1. Men åh. Nu får jag blinka bort några tårar. Älskar när barn är så där fina mot sina syskon!

  SvaraRadera
 2. Ni har så fina och kloka barn. Tror storebror kommer må bra när han på julafton får lillebrors ögon att tindra :)

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint! Hjärtat blir en liten pöl!

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara fler än jag som fick nära till tårarna efter att ha läst om storebror. Han verkar vara så fin och förstående mot sin lillebror, men det kanske inte är så konstigt med tanke på de fina föräldrar som ni verkar vara. :) Ha en riktigt god jul hela familjen!

  SvaraRadera
 5. Fina, generösa Storebror!
  (när jag sålde jultidningar hade jag inte en tanke på att välja en premie till min bror!)

  SvaraRadera
 6. Blir varm i hjärtat!
  God Jul tillönskas hela Abbe-familjen!

  SvaraRadera
 7. Det är kärlek det. Var stolt över era fina pojkar.

  SvaraRadera
 8. Det är kärlek det. Var stolt över era fina pojkar.

  SvaraRadera
 9. Verkligen en storebror med hjärtat på rätt ställe!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.