Glasriket.

23:50

Jag ligger efter. Det här inlägget skulle ha kommit för ganska exakt en vecka sedan, men tiden räcker inte till. Det är svårt att pussla ihop livet med sjukhusbesök, adventsbestyr, handbollscuper, jobb, en tvättstuga som aldrig verkar bli färdig och en nacke som bråkar med mig hela tiden. Så bloggande blir lite retrospektivt. Å andra sidan var det precis så hela den här bloggen startade, med att jag skrev ikapp de två första kaotiska åren efter att Abbemannen hade kommit till världen under stort ståhej.

I alla fall. Förra helgen fick jag prova något jag länge velat göra – blåsa glas. Jag fick faktisk en glasblåsarkurs av min fru för tio år sedan som skulle vara en långhelg. Jag var superladdad, men glasblåsaren blev sjuk och kursen lades ner. Vi skulle precis få storebror så jag köpte barnvagn för pengarna istället. Well well, sånt är livet och barnvagnen var jättefin. Förra helgen fick jag i alla fall provblåsa en bubbla.

Minns ni att byrån jag jobbar på arrangerade något som kallades Bloggforum på Clarion Post Hotell tillsammans med Frida på Trendenser i våras? Nu var det dags igen, men bara med inredningsbloggarna den här gången och inte i Göteborg utan på Kosta Boda Art Hotell i Kosta.

Det blir en kort historia om själva bloggträffen (det var ju det här med tiden som inte räcker till) och istället bjuder jag på lite bilder.

Hotellet var coolt. Alla rum var inredda av någon av Kosta Bodas glaskonstnärer och de hade dessutom fått var sin avdelning av hotellet att att designa. Mycket glas var det.

Första dagen fick vi provblåsa glas i hyttan och slipa var sitt smycke från en rå glasbit på sliperiet. Det var såklart mycket kul. Därefter fick vi en trendföreläsning från Nordsjö Idé och Design och så småningom var det dags för glas- och vinprovning med Erika Lagerbielke och en somelier från hotellet.

Erika har designat flera kända serier glas som t ex Intermezzo, Merlot och Difference och 2010 designade hon en glasserie till kronprinsessan Victoria och Daniel i bröllopspresent på uppdrag av Sveriges riksdag. Det var en otroligt spännande vinprovning där vi genom att byta plats på vinerna mellan de olika glasen insåg hur stor skillnad det faktiskt gör att välja rätt sorts glas. Jag var sjukt överraskad måste jag säga. Och då tycker jag ändå om goda viner och har vettiga glas hemma. Detta borde alla få prova.

Sedan åt vi ett väldigt gott julbord tillsammans med kända designers som Ludvig Löfgren, Lena Bergström, Erika Lagerbielke, Kjell Engman och Anna Ehrner. Kul och trevligt!

Dag två startade tidigt med SPA, också det fyllt av glaskonst både på väggar och poolens botten. Det finns inga bilder därifrån för jag tänkte att tjejerna kanske inte skulle uppskatta att jag sprang där med kamera. Insåg senare att jag var den enda som inte tog med den ner. Å andra sidan var jag också rätt ensam som kille.

Efter frukost drog vi till Design House Stockholms glashytta – Vet Hut, i Boda, ett par mil därifrån. Där fick vi en guidad visning av glasmuseet och Design Open som är Design House Stockholms outlet. Vi fick också lyssna på Lena Bergström som berättade om sin textildesign och serierna Björk och Uman. Lena är förresten designern som gjorde den gigantiska glittrande receptionsdisken i kristall på Clarion Post Hotell och vi fick höra hennes tankar kring det jobbet också.

Summa summarum: En jäkla trevlig, kul och intressant helg. Och många nya vänner fick jag också. Det är fint det. Nu väntar jag bara på en inbjudan till en liten glasblåsarkurs en helg. :)Vill ni läsa mer om detta, eller se fler bilder kan du klicka in på någon av följande inredningsbloggar. Det här är förresten en mycket bra länklista om du är intresserad av inredning. Trendenser, Blomsterverkstad, Little miss fix it, Purple Area, Att leva med Feng Shui, Allt om Bostad, Add Siplicity, By Emma, Fixa & Dona, Fröken Kumlin, Hemtrender, Ica Carlsson, Inredningshjälpen, Nancy & I, Linda Vagnalind, Room by Sofi, Kråks Stuga, Hemmariket och Sofias inredning.
(Har jag missat någon? Säg till så lägger jag till dig)

9 kommentarer

 1. Vilken underbar helg du haft - jag är riktigt avundsjuk. Jag fick inte vara med om lika mycket vid mitt besök men njöt av hotellets bekvämligheter och all konst.

  SvaraRadera
 2. Hvor er det bare nogle fantastiske bilder. Ser hyggeligt ud.

  SvaraRadera
 3. Om du har problem med nacken tycker jag du ska kolla på atlaskotan.net Jag hade ständig värk och ont i huvudet, men det hjälpte mig. Nu vet jag inte vad för värk du har men ett tips iaf! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips. Men, dels bor jag i Göteborg och dels har jag kollat upp nacken på Ortho center IFK-kliniken och varit på Spine Center för att få ett rehab-program. Så jag tror vi har koll på vad som är problemet.

   Men som sagt, tack ändå.

   Radera
 4. Fantastiska bilder - som alltid!

  SvaraRadera
 5. Det var kul att träffa dig -trevligt bordssällskap!:)
  Jättefina bilder.

  Allt gott & god jul i förskott,
  Jenny
  www.Hemtrender.com

  SvaraRadera
 6. O det var ju så himla trevligt! Hade hoppats träffa dig igår hos Frida.

  Ha det så bra!

  Emma

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara dagar!!!
  Älskar glas, och önskar att jag också kunde prova på att blåsa glas. Tyvärr har jag en svår lungsjukdom, så den biten av skapandet med glas är inte för mig. Skapar med floatglas istället.
  Glas är så vackert, så skört men tål så mycket mer än man kanske alltid tror. Som ett barn med medfödda defekter, skört men starkt.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.