Nåt nytt år.

20:15

Hej hej. Det blev lite radiotystnad här ett tag. Vi har varit i Trysil och firat in det nya året med att åka skidor, äta god mat och umgås med vänner. Passade på att ta lite bloggpaus och samtidigt undvika enorma roamingkostnader.

Vi har haft det fint. Killarna åkte skidor som om de aldrig gjort något annat. Jag vet inte varför jag tvivlade men jag var inte helt säker på hur mycket Abbe egentligen skulle komma ihåg av hur man gjorde. Det var nemas problemas – för att citera den enerverande reklamen för ett bildelsföretag – och han susade bara upp i första bästa knapplift, och ner för första bästa backe och konstaterade att "Det är kul att åka skidor! I alla fall när man kan."

Det är väldigt kul att åka med killarna. Storebror vill köra samma backar som jag, fort och helst svarta pister. Och Abbe sjunger hela tiden när han åker och man blir glad i hela magen av att köra bredvid och lyssna.

Killarna delade rum i stugan. En kväll när Abbe skulle sova undrade han vad det var för ljud han hörde. Jag berättade att det var storebror låg i våningssängen ovanför och bläddrade i sin bok.
– Mysigt att ligga här och höra när brorsan bläddrar, sa jag.
– Mmm, och det är mysigt att vara inne och spela munspel när man hör regnet utanför, sa Abbe.
– !?

På nyårsafton gick Abbe runt och önskade alla Gott Nytt År, precis som vi andra gjorde. Trots att hans tal blivit väldigt mycket bättre med åren så saknar han fortfarande G. Ibland kommer ett litet g-ljud om bokstaven står ihop med t ex l – som i "glass", men för det mesta låter G som N. Så glad i hågen gick Abbe runt och pussade alla och sa "Nott Nytt År!". Det lät fint. "Nåt nytt år. Vilket som helst, liksom. 2013 till exempel.

3 kommentarer

  1. Var länge sedan jag tittade in här senast. Minst ett år sedan. Har läst och läst en stund nu och måste bara få säga vad vackert du skriver! Helt fantastiskt! :)

    SvaraRadera
  2. Kommer Abbes lilla kommentar från Madicken månntro? Där får hennes vän Abbe ett munspel i julklapp. Men om han spelar det när det regnar har jag ingen aning om...

    SvaraRadera
  3. Håller med Abbe, både om munspelet och nytt nått. Fin blogg!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.