Åtta.

11:25

Du fyller år. Vad ger man i present till någon som dig? Hur ska jag någonsin kunna göra dig rättvisa? Hur ska jag kunna ge dig något som kan mäta sig med det du gett mig?

Jag vill ge dig självkänsla. Jag vill att du ska växa och utvecklas som människa och förstå att både medgång och motgång är en del av detta. Jag vill att du ska lita på att du kan. Du kommer att möta människor som säger det motsatta, att du inte duger. Folk som får dig att tvivla. Alla möter dem, det har också jag också gjort, Abbe. Men lova mig, lyssna aldrig på dem!

Jag vill ge dig styrka att stå emot, mod att vara dig själv. Det är så lätt att dras med, falla för grupptrycket. Att så förtvivlat gärna vilja passa in. Alla passar in, Abbe. Alla. Ett pussel där samtliga bitar är identiska blir förfärligt tråkigt, och dessutom nästan omöjligt att lägga. Det är svårt att vara som alla andra, omöjligt faktiskt. Men att vara Abbe – du är bäst i hela världen på det.

Jag vill ge dig kärlek. Och det fina med det är att ju mer jag ger dig, desto mer får jag tillbaks. Du har en obegränsad, aldrig sinande källa verkar det som. Alltid en kram över. De bästa, mjukaste och finaste kramarna. Inte bara till mig, utan till alla som behöver och alla som förtjänar. I alla lägen. Du säger "Jag älskar dig". Varje dag. Du har sagt det till mig fler gånger på de här åtta åren än jag sammanlagt fått höra orden under alla år före du blev min. "Jag älskar dig i hela universum", säger du. Ingen annan har sagt så. Detsamma, säger jag.

Jag vill ge dig allt det här och mycket mer därtill. Alla dagar på året.
Men idag, på din åttaårsdag, ska du få en ny cykel.

21 kommentarer

 1. Åh,, hva jeg vil ha ett slikt brev fra noen . Ka for en go far du er. gratulation til Abbe fra Hedda,

  SvaraRadera
 2. Vi älskar Dej också! Grattis på födelsedagen!
  Farmor o. Farfar

  SvaraRadera
 3. Grattis bästa Abbe på din dag!Önskar dig en rolig busig härlig dag!Hoppas vi ses till Grötö!Kram Agnes m familj

  SvaraRadera
 4. Stort grattis på din födelsedag, fina Abbe :-)!!
  Hurra hurra hurra hurraaaaa!

  SvaraRadera
 5. Grattis Abbe!!! // Ia

  SvaraRadera
 6. Hipp hipp hurra för Abbe ida'!
  Grattis!

  SvaraRadera
 7. Äsch, klockan hade hunnit passera midnatt, men stort grattis i efterskott...

  SvaraRadera
 8. Grattis Abbe (och mamma och pappa)

  SvaraRadera
 9. Men åh! Sån makalöst vacker kärleksförklaring. Blir alldeles tårögd!

  SvaraRadera
 10. Grattis Abbe i efterskott!!!

  SvaraRadera
 11. några tårar på det där <3

  SvaraRadera
 12. Grattis Abbe! Ser fram emot att översätta det här finfina brevet till engelska! Kram!

  SvaraRadera
 13. Grattis Abbe! Jag har också varit med i åtta år. Från allra första stund, med er. Tänk vad mycket jag har fått varit med om tack vare er! Grattis än en gång!

  SvaraRadera
 14. Stort grattis i efterskott! Vilken väldigt fin relation ni har, jag får gåshud av din kärleksförklaring! Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 15. Fredrik Valgren sa
  Grattis Abbe, schysst hoj!

  Å tack för din text Abbepappa, nu har du gjort mig sådär varm i pappahjärtat igen.

  Jag länkar upp din text på vår Facebooksida team Rynkeby Växjö.

  SvaraRadera
 16. Nu grät jag en skvätt. Grattis långt i efterhand!

  SvaraRadera
 17. Så vackra och så sannna dina ord är!! Både Abbe och du är förebilder för mig och hur jag en dag vill känna samma för mitt barn! Hoppas Abbe hade en fantastisk födelsedag och att cykeln fungerar bra!

  SvaraRadera
 18. Det var så vackert...
  Läste att Abbe har fel på en kromosom. Har jag med.
  Önskar er allt det bästa!

  SvaraRadera
 19. Otroligt vackert skrivet! Vilken fin blogg du har.

  SvaraRadera
 20. Hoppas födelsedagen blev den bästa. Min lilla stora tjej fyller sju år alldeles snart, hon har också detta syndrom, och en lös tand. Dina ord till Abbe är en spegling av mina tankar för min underbara sexåring. Tårar strömmar och jag vill tacka dig så för denna blogg, den betyder så otroligt mycket. Tack.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.