Silvergrisen.

22:48

Det går inte att rita som barn gör. Hur duktiga vi vuxna än må vara på att illustrera eller kopiera olika manér är det nästintill omöjligt att få till det där naiva och nyfikna uttrycket som finns i barnens teckningar.

Abbe lekte hemma hos en kompis några timmar idag. Kompisens mamma är silversmed och killarna hade fått husera tillsammans med henne i hennes ateljé. Abbe kom hem med en liten gris i äkta silver som han gjort helt själv. Så när som på att löda fast knorren om jag förstod allt rätt.

Som jag skulle vilja ha den grisen. Den stora grisen är redan min, tack och lov. Honom har jag gjort själv. Men den där lilla, i silver, som hänger i kedjan runt den stora grisens hals. En sån skulle jag aldrig kunna göra. Det krävs en åttaårig formgivare till det.


13 kommentarer

 1. Åh wow! Hälsa Abbe att detta är den häftigaste gris jag nånsin sett! Extra coolt att det bara finns en sån i hela världen. Grymt! ;-)

  SvaraRadera
 2. Åhh så fin! Kul att han valde en gris som motiv.
  Helené

  SvaraRadera
 3. Heeelt fantastisk! Hälsa att han är superduktig! Vad fränt att få den i silver:)

  SvaraRadera
 4. Oj vad jag håller med dig! När barn skapar så blir det verkligen bra- magiskt bra. Hälsa Abbe att hans griseknoa är just det; magiskt bra! :)

  SvaraRadera
 5. Otroligt fin! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 6. Fantastisk silvergris!!
  / Bonita

  SvaraRadera
 7. Silvergris på Gullegris.

  SvaraRadera
 8. tror inte ett dugg på att du gjort abbe själv. är helt övertygad om att ni var två.

  men annars: så himla fina grisar! ;)

  SvaraRadera
 9. Underbar gris det där. Barn skulle få formge fler saker. Det är något med barn. Och vi vet ju att de är som i sången, de är ett gåtfullt folk. De där livet.
  Silvergrisen. Tjusigt namn på en gris i silver av Abbe himself.

  SvaraRadera
 10. Den är ju underbar! Sånt finurligt ansiktsuttryck!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.