1000 goda.

23:30

Göteborgs-Posten drog i början av veckan igång ett projekt de kallar "1000 goda gärningar". De vill lyfta fram något annat än korruption, elände och katastrofer som nyhetsflödet brukar fyllas av. Så här säger chefredaktören Cecilia Krönlein:

– Medias uppdrag är att granska och rapportera om olyckor, brott och saker som inte fungerar. Det finns också ett annat uppdrag, nämligen att visa på möjligheter, lösningar och positiva händelser. I det dagliga nyhetsflödet blir det lätt en övervikt åt det förstnämnda. 

Jag gillar idén. Det är skönt att blanda upp allt elände med lite berättelser om trevliga saker. Det är bra för själen. Och det säger jag inte bara för att god gärning nr #2 råkar handla om en viss blogg. :)

Stolt och lite generad hittade jag mig själv och Abbe på förstasidan av G-P igår. Om ni vill läsa artikeln klickar ni här så finns den på gp.se.

Och lite kul är också att Morrongänget på Mix Megapol tog upp det i radion. Klicka här om ni vill lyssna (titta) på det.

6 kommentarer

 1. :-) En riktigt god gärning av GP som lyfter din fina blogg. Grattis till artikeln!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Åh, jag håller med GP. Det här är en god blogg.

  SvaraRadera
 4. Du förtjänar all uppmärksamhet du kan få. Jag följer inte din blogg för att jag har något funktionshindrat barn, men tycker man får sig fina tankeställare ändå. Dessutom välskrivet och fina bilder. Mysigt och klokt.

  SvaraRadera
 5. Åh, så roligt för er, och välförtjänt!

  SvaraRadera
 6. Great! Liebe diese Art der Beiträge, weil Sie am Ende zu wissen, mehr Menschen und finden Sie heraus große Inspiration! Online-Reisebüros

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.