R2D2.

22:33

Abbe har bandspelar-EKG på sig det här dygnet. En liten apparat, stor som en gammal hederlig Walkman ungefär (om någon nu är gammal nog att minnas dem), kopplat till vanliga EKG-elektroder som är klistrade på Abbes bröstkorg.

En ren rutinkontroll som jag uppfattat det. De har kollat Abbes hjärta med EKG jag vet inte hur många gånger, men aldrig under någon längre tid. Eller nja, om man bortser från efter alla operationer han gjort förstås, då han legat uppkopplad några dagar efteråt. Men de har aldrig kollat hur hjärtat arbetar under en längre tid och vanliga förhållanden. Förrän nu.

24 timmar skall han ha det på sin lilla kropp, så i morgon åker vi tillbaks till sjukhuset och loggar ut, så att säga. Och så direkt efter det till det andra stora sjukhuset i andra änden av stan för att kolla Abbes tänder hos Mun-H. Vi är inte direkt sysslolösa som ni förstår.

Lägg märke till hur väl Abbes kalsingar matchar EKG-trådarna. Det blir gärna så när man är formgivare. Ligger i det undermedvetna på något vis. Eh.

När jag sa till Abbe att han liknar R2D2, sken han upp som en sol. R2 är hans Star Wars-idol. "Har R2D2 också sladdar på magen?" sa Abbe. "Ojojoj, R2 har ju hur mycket sladdar som helst i kroppen" sa jag. Nu sover Abbemannen i vår säng så att vi ska ha lite koll på att han inte trasslar in sig.

Och jag kan bara gissa vem han är i drömmen.10 kommentarer

 1. De är effektiva i att upptäcka avvikelser just i vardags(hjärt)rytmen. Bar själv en sån innan pacemaker-operation. Bra idé att göra det då och då, särskilt om man har genomgått så omfattande hjärtkirurgi så att det kan påverka retledningsförmågan.

  SvaraRadera
 2. Tack! Nu har även jag läst hela bloggen från första inlägg till detta! (Hittade hit via Söta lillasyster på http://sotalillasyster.blogspot.com).

  Det tog mig nästan 3 månader men den talang du har för att skriva & alla de upptåg Abbe & Hugo hittat på, gjorde det så mycket roligare att läsa din blogg än studera PRINCE2.

  Min käre Kiwi-partner kan inte förstå hur jag kan gråta och skratta om vartannat över en blogg där jag aldrig träffat personerna det handlar om. Vad kan man säga?

  Men lite ångest har jag nu, för nu måste jag vänta tålmodigt på nästa inlägg, som alla andra. Vänta på alla de härliga bilder och bravader du lägger upp. Kanske tur det går mot sommar här på Nya Zeeland..

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna att alla resultat blir/är precis så bra som de ska vara. Lyckokramar till Abbe.

  Älskar och skrattar åt faktumet att du matchat kalsingarna med EKG-trådarna. Det är en liten "rubbning" hos dig du ska vara stolt över. Fler borde drabbas av den åkomman. Då skulle världen vara lite vackrare.

  Lycka till idag.

  SvaraRadera
 4. Han är en så otroligt fin liten kille och verkar ha fått helt fantastiska föräldrar. Kämpa på och lyckat till!

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för kamerasiffrorna ;) Hoppas allt går bra med stora lillAbbe!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken liten kämpe han är! Tänkte på Er igår, var på barnavdelning med äldsta barnet, det blev lite väntetid mellan turerna på ett par timmar som kändes oändliga, när jag tänkte på allt ni gått igenom fick jag skärpa mig. Vad var ett par timmar i ett väntrum?
  Läser med glädje din blogg. tusen tack

  SvaraRadera
 7. Finaste lilla kille. Han är nog det tappraste jag vet. Nog inte många barn som hade stått ut med alla de sladdarna på sig. Hoppas EKG;t ser bra ut.

  Johanna

  SvaraRadera
 8. En liten hjälte helt enkelt :)

  SvaraRadera
 9. Nyklippt liten hjälte?:)

  SvaraRadera
 10. @anna Japp. Hej då fina lockarna. Tur att de växer ut igen. :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.