Spread the word, please.

21:44

Det kan verka som ett sammanträffande, men är naturligtvis inte det. Inslaget jag hörde på radion häromdagen är såklart resultatet av att det på lördag är Europeiska donationsdagen. Här i Sverige slår man på stort och startade igår donationsveckan (18-24/10) för att sätta ljuset på behovet av organdonatorer.

Ni som har läst den här bloggen ett tag vet att jag snackat om detta flera gånger tidigare. Jag ber om överseende ifall ni tycker jag är tjatig. Men det här är viktigt.

Alltså. Jag vill än en gång be er om hjälp att sprida detta budskap till alla ni känner. Länka hit om ni vill, twittra eller sprid på Facebook och få folk att fundera och ta ställning. Det är just det jag tycker är så viktigt, att man funderar och bestämmer sig. För som jag skrev i torsdags så har jag förståelse och respekt för att andra människor tycker annorlunda än jag i den här frågan, men för mig är det en självklarhet att anmäla mig och barnen till donationsregistret.

Titta på det här inslaget från Kattis & Co förra året så förstår ni. Tack på förhand, ni är bäst.PS. Jag sätter en liten pin här till höger under denna veckan, klicka på den så kommer du direkt till donationsrådet. Där kan du också ladda ner en pin om du vill.

25 kommentarer

 1. MYCKET viktigt!!! Tror det är så vansinnigt viktigt att ta ställning och våga prata om det också. Det är inte lätt att få frågan när man väl står där.
  Men tänk - att få sitt liv räddat och förmågan att rädda någon annans..

  SvaraRadera
 2. Jag anmälde mig till donationsregistret i somras och nu också till Tobiasregistret där man donerar benmärg... Känner att det är otroligt viktigt att hjälpa till med det man kan!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är bara bra att du slår ett slag för det här med att donera, och jag tycker inte det blir tjatigt, även om du nämt det förrut några gånger..
  Själv är jag bara nitton år och har varit medlem i donationsregistret i kanske 4 år, bara för att jag tycker det är en självklarhet att registrera sig om man är för donation. Mina föräldrar tyckte väl kanske att det var lite konstigt att jag gjorde något sånt när jag var 15. Men jag tycker det är viktigt att ta ställning, dels för att man kan rädda liv, men också för att inte någon annan måste gissa vad jag ville och ta beslutet åt mig.

  Donera mera!

  SvaraRadera
 4. jag anmälde mig för donation efter att ha läst ditt inlägg. jag har varit på det klara att jag vill donera allt om jag skulle dö, men då hade jag inte tagit steget. nu har jag det och det känns så bra. såklart vill jag leva en massa år till, men om det inte blir fallet vill jag ge dom åren till någon annan. klart som korvspad.

  ta hand om din fina familj!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte att du blir tjatig med det här, det är viktigt att man tar ställning till det här med organdonation, otroligt viktigt.

  SvaraRadera
 6. Jättebra är det att donera! Är lite stolt över mina "landsmän" som är bland dom bästa i världen på just detta och just precis där jag bor (Kanarieöarna) är vi bäst i Spanien!
  Vill samtidigt säga att det är så roligt att du börjar blogga oftare. Det måste betyda att du mår bra och har kommit igen!
  Bamsekram till hela Abbefamiljen!

  SvaraRadera
 7. Jag ville bara säga att det klippet var underbart, Självklart är jag anmäld till donationsregistret, det har jag varit sedan jag fick veta att det fanns.

  SvaraRadera
 8. Jag anmälde mig för ett par år sedan då jag låg inlagd i väntan på en operation och delade sal med två njurpatienter. En som precis fått en ny njure och en som väntade på att få en. Det var det som behövdes för att jag skulle ta steget.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är bra att du "tjatar" är man inte beredd att donera sina organ så är man heller inte beredd att ta emot någon annans om det krävs, eller?

  SvaraRadera
 10. Det är inte tjatigt, det är viktigt! Jag anmälde mig för ett par år sedan, och sambon efter att ha läst delar av din blogg. Det fick honom att se annorlunda på saker och ting.

  SvaraRadera
 11. Jag "tjatar" vidare på både blogg, facebook m.m =)

  SvaraRadera
 12. Bakom mitt ID-kort finns en liten lapp som det står på, JAG HAR TAGIT STÄLLNING. Det första jag gjorde när jag fyllde 18 år var att registrera mig till Donationsrådet.Så jag bär stolt på mitt donationskort. När jag lämnar denna jord kan de ta alla mina organ och rädda liv med de.

  Kämpa på!:) Det är viktigt att föra det vidare!:) Tillsammans kan vi alla, tillsammans hjälps vi alla åt!

  SvaraRadera
 13. den där videon är så himla fin. speciellt när abbe kommer in i rummet, och ni vänder er om. ojjj vad tårarna rinner då. jag har tagit ställning!

  SvaraRadera
 14. Underbara Abbepappa!
  Tårarna rann medan jag såg filmen. För mig har det alltid varit självklart att jag ska donera och har även varit i registret i snart 9 år men jag måste erkänna att jag inte ens tänkt på det när det gäller mitt barn. Det är så lätt att blockera dem tankar och på så sätt försöka skydda sig mot det otänkbara.
  Tack för din blogg!

  //Nettan

  SvaraRadera
 15. Jag och sambon har varit anmälda länge men med barnen har det inte blivit av. Nu är det gjort! Tack för påminnelsen! Nu har jag även uppmanat på min FB och det kommer förmodligen på bloggen också :)

  SvaraRadera
 16. Tack för att du orkat dela med dig av allt ni varit med om! Efter ditt inlägg om donation tog maken äntligen beslut och nu är hela familjen anmäld till organdonation :-)

  SvaraRadera
 17. VIlken otroligt bra film! Tårarna rinner av rörelse, men också för att jag är imponerad av de föräldrar som förmått ta ett så svårt beslut. Självklart är alla vuxna i familjen villiga att donera, och om vi, Gud förbjude, skulle hamna i Williams föräldrars situation så hoppas jag att vi klarar att ta det rätta beslutet. Att ge någon annan möjlighet att leva vidare måste väl vara det bästa man kan göra med den kropp som man inte längre själv behöver.

  SvaraRadera
 18. Vad tyckte du om ledaren i Göteborgsposten härrom dagen som organdonation? Ledaren hade rubriken Varning För Gamar. Tyckte själv det var väldigt tråkigt att läsa den, okunnigt skriven och osmaklig rubrik.. Du måste inte svara men du kan ju se det som ett tips att läsa den om du inte redan gjort det! Ha det fint!

  SvaraRadera
 19. iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar man inte behöver. Med andra ord betyder det att alla prylar/möbler som kommer in till sajten blir helt gratis!

  Så om du behöver prylar/möbler helt gratis eller om du har prylar/möbler du inte behöver besök gärna iLoveGratis.se

  http://iLoveGratis.se

  SvaraRadera
 20. Bra att du "lobbar" för en fantastisk sak Abbepappan!
  Önskar att jag finge gå med men vi som är med i "Monsterregistret" är ju automatiskt exkluderade. J-A skitsjukdom...
  Kram
  Niklas

  SvaraRadera
 21. Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se
  Just nu kör jag livebloggning till idol. Kolla in och tyck till själv!
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 22. Jag fick tårar i ögonen när jag såg det här klippet. Man förstår verkligen hur viktigt det är med donationer, som gett fina lilla Abbe livet tillbaka. Självklart har jag anmält mig till donationsregistret. Det är ingen tvekan för mig.

  SvaraRadera
 23. Har följt din blogg i många år, men nu var det länge sen jag var inne och läste, då jag bott utomlands en hel del.
  Glädjer mig enormt att se Abbe idag, vilken underbar liten kille ni har :)
  Själv skrev jag in mig i donationsregistret för ett antal år sen, just efter att jag faktiskt läst denna bloggen.
  Kommer länka till detta inlägg i min bloggare senare under dagen, och hoppas att några av mina läsare kanske också tar till sig och registerar sig.
  En STOR kram till hela familjen!
  /Fredrika, Nässjö

  SvaraRadera
 24. Bra att du "påminner". Nu har jag tagit ställning och anmält mig.
  Tack för en otroligt bra blogg!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.