Inlägg om inlägg.

21:31

Det är dags att köpa lite nya skor till Abbe, han växer så det knakar och de små trassliga fötterna får snart inte plats i de gamla skorna. Och eftersom han behöver speciella inlägg i skorna för att få rätt stöd gäller det att fixa nya såna också. Ortopedteknikerna vill att man har skorna med sig så att man kan prova ut inläggen i dem. Alltså gick vi för att köpa skor.

Ska han ha inlägg i dem? sa kvinnan i affären, då måste ni ta med inläggen. Men vi behöver ju skorna för att anpassa inläggen, försökte vi. Ja, men jag säljer inte några skor som det ska vara inlägg i utan att prova med inläggen, det blir bara fel. Sa hon. Och vi gick därifrån utan skor.

Vad var det nu Abbes syndrom kallades förut? Jo just det – Catch 22.

Andra bloggar om , , , ,

13 kommentarer

 1. Tur att det finns andra skoaffärer.
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Vilket trassel!

  Tänk så praktiskt det skulle vara om man helt enkelt kunde vattna grejerna, så växte de?
  Då skulle jag vattna mitt skinnställ lite!

  SvaraRadera
 3. men ortopedtekniker brukar ju sälja skor som är lämpliga att ha inlägg i.
  just för att minska krångelfaktorn...

  SvaraRadera
 4. Sikket krabb! Hoppas det löste sig sen!

  SvaraRadera
 5. Jag är ortopedingenjör och är alltså den som tillverkar såna här inlägg.
  Kvinnan i butiken har fel!
  Vi behöver skorna så att stödet hamnar där det ska. Risken är stor att lilla Abbes fötter inte får rätt hjälp annars.
  Hittar ni skor med lös innersula funkar de med största sannolikhet perfekt till inlägg.

  Lycka till. :)

  SvaraRadera
 6. Som sagt, andra skoaffärer finns det.

  SvaraRadera
 7. Ursäkta att jag börjar fnissa här, men nu kom jag att tänka på den gamla sketchen med Susanne Reuter och vem det nu var (Sven M?). - Hej, jag ska hämta min legitimation. - Har du legimitation? -Eh nej, jag ska HÄMTA min legitimation. - Jaha, men för att hämta din legitimation krävs det legimitation. Oerhört rolig.

  Och väldigt lik din/er situation. Låter helt galet. Tanten missade helt klart business. Vidare till nästa affär *håller tummarna*

  SvaraRadera
 8. Tänkte på exakt samma sketch...Samhällssatir kallas det visst (var den ur Lorry?)
  Häng i och väderkvarnar finns alltid kvar att bemästra, eller hur Don Quijote?
  / Cervantes, nej Niklas menar jag

  SvaraRadera
 9. Det är därför vi har köpt 5 st likadana fula bruna sandaler ifrån ortopedtekniska. Nu har Elliot äntligen kommit upp i storlek 22 så vi har kunnat välja blå (ful sandaler) istället - urtråkigt! Men gummistövlar har dom inte så det har vi faktiskt köpt i skoaffär (!). Fast Elliots fötter är ju i och för sig ganska extrema.
  /Kram och hälsa familjen!

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag halkade in på er blogg efter att jag sökt på Pär Johansson vars sommarprat du tydligen lyssnat på (jag kan bara hålla med om att han är en fantastisk människa, man blir lite kär som du skrev i ditt inlägg). Men anledningen till att jag hajade till när jag såg er bloggadress på googles sökresultat är att min son också är ett lite hjärtebarn (fallots tetrad). Så nu har jag läst en del på er blogg och tårarna har trillat längs kinderna... jag känner igen mig i så mycket av det du beskriver och vad ni har varit med om. Jag kommer att fortsätta att titta in här på er blogg och läsa vidare om er lilla kämpe! Jag önska er all lycka! Mvh/ Sara

  SvaraRadera
 11. Catch 22 har man förstått innebörden av... lär sig äntligen att svälja, äta lite själv- högt över kalorimässigt...ingen viktuppgång, ja men då har vi tillväxthormonsbrist... sedan ännu mer kaloriintag med mer sondning för att klättra viktmässigt, då startar kaskadkräkningarna!! Men goare tjej får man dock leta efter! Passar en charmig halläning till Abbe tror ni?:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.