Ryska posten.

09:06

– Hej pappa, jag har dansat tryckare!!

Det var en sprudlande liten sjuåring som kom springande mot mig när jag hämtade honom från klass 1-3A:s disco. Glad, stolt och lite generad på samma gång. Han hade nyss fått uppleva, för första gången, hur det känns att kramas och röra sig till musik på samma gång.

– Och så har han pussats, fyllde en tjej i snabbt.
– Nämen vad mysigt killen, har du det? sa jag, som knappt hunnit in genom dörren. Vilket bra disco, va?

I bilen på vägen hem från discot berättar han hur kvällen börjat med att det bara var alla tjejerna som dansade. Killarna lekte jage. Sen var de flesta i klassen med på limbo, och någonstans i mitten av kvällen började killarna också dansa så smått. Tänk, det har inte hänt så mycket på den fronten sedan min tid alltså.

– Och så lekte vi Lady och Lufsen och jag pussade "T".
– Hur gör man det? Jag menar hur gör man den leken?
– Vi hade såna där elefantsnören (dvs godissnören) och så åt man från var sin ände tills man pussades.
– Jahaa, så menar du. Det var ju en bra lek. Men vem skulle du helst vilja pussa i klassen då?
– Helst skulle jag vilja pussa *piiiiiiiip*, svarade storebror ärligt.

Vi snackar vidare om hur kvällen varit och jag får höra om ryska posten och ännu en puss. Killarnas mamma som kom dit lite innan discot var slut, eftersom hon skulle städa efteråt, berättar om hur hela leken var mycket trevande. Det valdes åtskilliga "handtag" och "klappar" innan någon vågade sig på ett "famntag".

Storebror fick ett "famntag" och det blev hans tur att gå ut och knacka på dörren. Efter att fått välja i blindo mellan den, den, den eller den personen valde han slutligen en. Det blev "K", en tjej i trean. "Handtag, famntag, klapp eller kyss?" Storebror tvekade inte en sekund. "Kyss" sa han, och klassens alla tjejer skrek i falsett som på en Håkan Hellström-konsert. Därmed hade ribban höjts väsentligt på leken och storebror fick sin andra kyss för kvällen.

Han vet hur man njuter av livet den killen.

18 kommentarer

 1. Sannerligen. :) Härligt storebror!

  SvaraRadera
 2. Oj vad glad man blir när man läser detta inlägget(!) Senaste veckan har innehållit en rad nostalgiåterblickar men detta tog nog priset.
  Intressant att se att det inte förändrar sig genom åren.

  Är själv storebror med 22q11DS i familjen och vill passa på att ge dig en stor eloge till dig för ett mycket intressant bloggande och fantastiska foton.

  / Tom Johannes [@ MedSchoolThoughts.blogspot.com]

  SvaraRadera
 3. Du kan verkligen konsten att berätta! Ps! Hälsa storebror att jag älskade hans saga. :)

  SvaraRadera
 4. härligt brorsan! du verkar ha haft väldigt kul!
  skriver som någon innan; jag älskar hans saga!!:))

  SvaraRadera
 5. Haha, som du säger, det har inte hänt så mycket på just den fronten. Fortfarande underbart!
  Jag minns min första tryckare, det var när MIN storebror hade disco hemma i vardagsrummet och en av hans kompisar förbarmade sig över mig. Ett rejeält tag om midjan och så vagga från fot till fot, det var tryckare det :D

  SvaraRadera
 6. Haha, jag blir så glad av detta så jag måste ha högläsning för min kille här bredvid! (som så många andra gånger ..) :D

  SvaraRadera
 7. Jaaaa! Heja brorsan!!! Modigt, tycker jag :-)

  SvaraRadera
 8. Det ska börjas i tid! =)

  SvaraRadera
 9. Det verkar ha varit ett härligt premiärdisco. Min dotter ska på sitt första disco på fredag och är lika spänd som jag minns att jag var för 28 år sedan när jag skulle på mitt första.

  SvaraRadera
 10. Vilken charmör!
  Minns min första Ryska posten. Var nog lite större än storebror. När vi blev lite äldre tyckte klassens coolaste kille att vi skulle lägga till "långtradare" till valmöjligheterna :-)

  SvaraRadera
 11. Julen 2004 när Linda badade la jag rosenblad i hallen. Jag la en filt på golvet bredvid granen och omringade den med ljus. Där förlovade vi oss den 27/12. Jag var en lycklig man

  SvaraRadera
 12. Guud vilken nostalgitripp! Och vilken modig liten kille du har! =)


  /Helena

  SvaraRadera
 13. storebror är grym!! kanonmodig!

  SvaraRadera
 14. Hahaha, underbart! Livsnjutare redan i späd ålder, det bådar gott för framtiden :-)

  SvaraRadera
 15. Åååååh, fantastisk!!! Nå vil man jo være syv år igjen! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.