Hur var det nu då?

22:44

Är ni nyfikna på vilka era medläsare är? Jag lovade ju att presentera resultaten från den lilla enkäten jag gjorde för ett tag sedan. Nu har svaren börjat klinga av så här kommer sanningen. Det är nästan 3200 personer som har svarat. (Om ni klickar på bilderna är det lättare att se.)


Hej tjejer! Jösses vad många ni är. Jag hade någon känsla av att det hade blivit fler killar här med tiden, men det stämde inte. Kanske har killarna blivit lite modigare i kommentarsfältet? Men hey, jag klagar verkligen inte. Jag gillar att vara omgiven av tjejer (men säg inte det till Abbemamman).


Jag tabbade mig lite här och fipplade bort alternativet "under 20 år" så de personerna hamnar i det stora gröna fältet. Men om man tittar på förra gången jag frågade så var det ca 10% som var under 20 år.


Det här tycker jag är kul. Spontant trodde jag att det är mest föräldrar som läser min blogg, men hälften av er har inte barn. Det känns väldigt inspirerande att kunna locka er att läsa här även om ämnet är förhållandevis insnöat på en sak. :)


Jag har en fin och trogen läsarkrets. Det gläder mig att vi har kunnat hålla ihop så länge utan att ni har tröttnat på mig. Samtidigt är det kul att nästan halva gänget är nya läsare. Här är jag medveten om att det kanske hade behövts fler svarsalternativ, men jag tänkte att man fick välja det man tyckte stämde bäst.


Det här fascinerar mig och gör mig oerhört stolt, rörd och glad. Jag kan knappt förstå att mer än hälften av er har läst hela jäkla bloggen. Den är ju för tusan snart 1700 inlägg lång! Jag blir lika glad varje gång någon mejlar eller kommenterar och säger att de läser från början. Mäktigt.

Jag vill passa att tacka er allihopa för att ni tog er tid och svarade på enkäten. Ett extra tack er som berättade lite mer om er själva i kommentarerna.

10 kommentarer

 1. Abbepappan ! Har precis tagit del av resultaten från din lilla enkät. Det är ju suveränt !! Jobbar själv med funktionshindrade barn och har rekomenderat din blogg till föräldrar och anhöriga. Den är toppen, för mig som yrkesutövare, för familjer i liknande situationer och för intresserade i allmänhet ! Fortsätt i samma anda !! / Elsa K som också läst varje inlägg med andakt

  SvaraRadera
 2. Jag hör till minoriteten märker jag. Men jag gillar också att hänga med tjejer. Väldigt fin blogg

  SvaraRadera
 3. Jag är inte alls förvånad att de flesta läser bloggen från början, man blir helt uppslukad av er historia och vill inte missa någon bit av den. Jag kom in på bloggen av en händelse för ett par månader sedan och skrev en kommentar under ett "Blixten-inlägg" i december - 07. Undrade sedan om det gick att se kommentarer på "gamla" inlägg utan att aktivt leta efter dem. Hur som helst har jag snart kommit ikapp nutidens inlägg, men läser både nya och gamla för säkerhets skull =) Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Oväntat att så många var så unga! Jag tillhör i och för sig själv den åldersgruppen. Vi brukar prata om din blogg på lunchen ibland, vi är ett gäng läkar- och logopedstudenter som läser den. Det är nog både för att du skriver bra utifrån hur det är att vara i en familj där någon är född med missbildning men förmodligen ännu mer för att det är så roligt att läsa om all den kärlek Abbe och Hugo får.

  /Sofia

  SvaraRadera
 5. Kul att du redovisade svaren på enkäten och att vi är så många som svarat. Hemma hos oss kan det hända att vårt hjärtbarn är med när jag läser bloggen och får ta del av Abbes liv och undersökningar,så det finns olika syften att kolla in hos er ibland.
  / Anna , Karlstad

  SvaraRadera
 6. Hej! Detta har inget med detta inlägget eller ens din blogg att göra men jag måste fråga... (hoppas det går bra) Din kompis, han som skulle skriva låtar under pappaledigheten ( och om jag inte minns helt fel så lyckades han ganska bra) han ville ju även till skavlan men var då först tvungen att fylla operahuset (?), visst gjorde han även det? När kommer han till skavlan ;)
  Ha det bra! // Emma

  SvaraRadera
 7. @Emma Hej hej. Det blir nog inget med Skavlan, men allt möjligt annat har han lyckats med. Kolla här: http://1234hellobrother.blogspot.com/

  SvaraRadera
 8. Kom på att det antagligen var konserthuset... Jag som väntade på att få se honom hos skavlan :) men jag får följa honom på bloggen istället! Så imponerande vad man klarar bara man bestämmer sig!
  Tack för supersanbbt svart!

  SvaraRadera
 9. Kul att se fördelningen!

  Jag är en av dem som läst bloggen från början till slut - varit med och svarat på dina frågor nu och tidigare. Kom in när Abbe var ett par år gammal, för kanske 3 år sedan ungefär, satte genast i gång att plöja i genom bloggen för jag fastnade för ditt sätt att skriva. Din härliga kärlek till dina barn och hur du valt att hantera vardagen gjorde mig varm i kroppen. Kunde inte sluta läsa. Hade du skrivit en bok eller för all del gjort en film hade jag utan att tveka köpt den/dem och läst/tittat många ggr om också. Finns inlägg här som jag läst flera ggr, bland annat ett inlägg där du beskriver din pappa-roll så himlans fint! Den låg som favorit på ena datorn här så jag kunde gå in och läsa om och om igen. Kanske för att jag själv har en längtan efter min kära pappa som valde att försvinna lite väl tidigt i mitt liv...

  Ville bara peppa lite, trogen läsare som jag är.
  Ha en härlig helg!
  God natt! =)

  SvaraRadera
 10. @Jessica Tack! Jag blir väldigt glad av att läsa det du skriver. Pepp behövs.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.