Raketen.

21:40När jag kom hem från jobbet kom Abbe springande och sa att han hade en överraskning. Jag frågade vad det var, men han sa att det kunde han inte berätta för då var det ingen överraskning. Han sa att jag skulle följa med till köket så att jag skulle få se på något. Jag sa att det lät spännande och tog av mig ytterkläderna. Du måste blunda, sa Abbe. Jag gjorde det. Men då måste hålla mig i handen och leda mig sa jag, så att jag inte går på något när jag blundar. Abbe tog min hand och det kändes mysigt att blunda och helt lita på att hans varma lilla grepp skulle lotsa mig tryggt ut i köket.

Nu kan du titta pappa, sa Abbe. Jag gjorde som han sa och där hängde en raket från taket med eldsflammor av rött och gult silkespapper sprutande ur motorn där bak. Jag sa att den var jättefin och frågade om han hade gjort den på dagis. Det hade han och Abbe berättade ivrigt att raketen hade ett namn också. Han var sprickfärdig av entusiasm över att få berätta vad den hette och jag frågade honom såklart.

Den heter "Eld i baken" sa Abbe med ett förväntansfullt leende.

17 kommentarer

 1. ha ha - kanske världens bästa raketnamn !
  fina Abbe...

  SvaraRadera
 2. Men åh. Bäst idag!

  SvaraRadera
 3. Tack för ett härligt värmande skratt!
  /Cata Lunya

  SvaraRadera
 4. Världens finaste raket!

  SvaraRadera
 5. Ha ha! riktig Göteborgshumor :-) härlig kille, Abbe!

  SvaraRadera
 6. Underbara unge. :-) Det ÄR ju ett perfekt namn, bara lite roligt också. Orkade du verkligen hålla dig för skratt?

  SvaraRadera
 7. Hej! Hittade din blogg av en slump och har nu läst dina 50 länkar i högermarginalen. Tårarna rinner och jag är oerhört berörd. Vi älskar alla (de flesta av oss iaf) våra barn över allt annat i livet. Inte alla kan uttrycka det så vackert och varmt som du gör. Det gör skillnad att läsa din blogg. Det berör.
  Jag kommer fortsätta kika in och följa Abbes och era liv. Hur skulle jag kunna låta bli?
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Mitt prick av denna underbara unge!

  SvaraRadera
 9. Dagen räddad!
  Hur ska mamma o pappa klara av två sådana kluringar som ni har begåvats med undrar Eva?

  SvaraRadera
 10. "Eld i baken" Kanonbra namn! Framtid som "reklamare" :-)

  SvaraRadera
 11. Åh, underbara Abbe! Så fin raket han gjort också!

  SvaraRadera
 12. Abbe, mannen, myten, legenden! Vilken kille! För någon vecka sen kom jag i mål med mitt projekt som pågått någon månad. Att läsa hela Heja Abbe! Natt och dag har jag läst, skrattat, gråtit, citerat och förundrats! Mina vänner tyckte att jag var galen som gick runt och citerade barn (både brorsan och Abbe) och de har även tyckt att mitt bloggläsande har gått ut lite väl mycket över mitt c-uppsatsskrivande. Det gör mig ingenting för jag är måååånga erfarenheter och kunskaper rikare. Mig som läsare tappar ni inte i första taget! HEJA ABBE!

  SvaraRadera
 13. underbara, fina, lilla kille.

  SvaraRadera
 14. Åh söta Abbe! Finaste raketen med bästa namnet. Ha en fin helg nu hela Abbe-familjen

  SvaraRadera
 15. Underbara Abbe och hans iver som smittar av sig här...kram till er på en lördag :-)

  SvaraRadera
 16. Fantastiska unge!

  Vilket härligt namn och vilken skön överraskning!! =D

  SvaraRadera
 17. Äkta göteborgshumor :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.