Snörapport.

22:07

Jodå, vi har det bra. Jag har varit tyst några dagar och det beror såklart på att vi är i fjällen och har semester. Februari blev en väldigt intensiv månad här på bloggen, med auktioner och grejer, så jag behöver dessutom ta igen mig lite.

Vinden har piskat kall och hård i ett par dagar och idag har dessutom snön vräkt ner. Kass, säger många. Gött, säger jag. I skogen är det vindstilla och där har ett fint täcke med lössnö lagt sig på toppen, inte så tjockt kanske, men ändå. Och inte verkar folk intresserade av att dela skogsåkningen med mig, så jag har vispat omkring bland granar och björkar nästan helt själv medan killarna gått i skidskolan idag.

Apropå skolan. En nytt inslag i skidsemestern i år är att storebror har läxor. Han har längtat efter läxor i flera år och nu sitter han här i stugan troget varje dag och gör några sidor i matte- och svenskaboken. Det blir spännande att se hur länge han tycker det är roligt.Abbe har inga läxor från dagis, men vill inte vara sämre han. Idag har han jobbat med diverse knep och knåp i pysselboken som alla barn i Stöten får. Extra kul att se hur pysselboken togs emot av Abbe eftersom jag själv varit med och gjort den. Jodå, jag har ett roligt jobb.

7 kommentarer

 1. De är ju så gulliga så man smälter. Lille Abbe med pysseboken, vill göra som storebror. Fantastiskt rart!

  SvaraRadera
 2. Vad kul med skidåkning!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina pojkar du har! Storebror är en perfekt förebild för Abbe! Ingen magsjuka i år? :)

  SvaraRadera
 4. Jag är en av läsarna här som aldrig kommenterar, men gilla allt! Men nu måste jag bara kommentera: Tänk att storebror har Äppel, päppel böckerna, precis som jag hade när jag gick i skolan. Vad nostalgisk jag blev.

  SvaraRadera
 5. Man kan riktigt SE koncentrationen på Abbe-bilden speciallt. Fina killar, fina bilder.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni är "i stöten" nu! Hmm....
  Ni ser ut att ha en skön mix av enbart roligheter parade med Läxroligheter!
  Ditt jobb verkar onekligen kreativt och finurligt!
  Niklas

  SvaraRadera
 7. Åh, jag minns min första mattebok, jag tyckte det var så spännande att jag satt på fritids första dagen och fyllde i en hel massa uppgifter. Sen fick jag utskällning i skolan för att jag gjort uppgifterna i förväg. Ett effektivt sätt att döda glädjen, men lärarna är förhoppningsvis mer pedagogiska idag. :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.