Nämen titta.

23:23Lite förvirrat är det allt nu. Vädret alltså. Efter en vinter som hette duga började våren så smått titta fram under veckan. Tills igår. Hej snö igen liksom, och plötsligt var världen helt vit på nytt.

Vi bor i en norrsluttning. På de platser där solen inte kommer åt i skuggan från skogen, ligger fortfarande ett snötäcke som är fyra, fem decimeter tjockt. På andra ställen är det barmark. Det är som att vår trädgård bestod av ett antal olika klimatzoner.

Idag gjorde våren ännu ett försök att mota bort Kung Bore. Vi satt i "klimatzon våren" mot en solig vägg och njöt var sin cappuccino, min fru och jag, medan killarna blåste såpbubblor, utan mössor och vantar. Och jag beskar äppelträden, visserligen vadandes runt i snö på den vintriga delen av tomten, men ändå. De överflödiga grenarna föll en efter en, som vårens föråkare.

Med den vårliga känslan i kroppen sopade jag ihop allt grus på vägen och parkeringen och tog en promenad runt hela tomten. I ett hörn i den varmare delen av tomten stod några små snödroppar. Jag ropade på killarna som jublande kom och konstaterade att, nu kanske. Nu är det kanske vår. Snart.

9 kommentarer

 1. Ja, visst är väl snödroppar ett av de allra bästa vårtecknen som trädgården erbjuder?!

  SvaraRadera
 2. *Avundsjuk*! Här är det fortfarande -10 och kanske kallare på nätterna, snötäcket är mellan en halv och en meter tjockt... Ibland har vi dock plusgrader i solen!! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bild - du är fantastiskt duktig på att hitta spännande vinklar och perspektiv!

  Och våren, våren vad jag längtar! Här i Lund har vi i alla fall sluppit snön nån dryg månad, och de återfall som kommer töar snabbt bort. Men jag hoppas på sol och värme, inte bara de där två plusgraderna och den grå himlen.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt med våren. Har själv varit ute och jagat de första Tussilgona, och ja det har verkligen kommit fram. Vi fick med vinter igen deluxe efter en varm period. NU får det vara nog med vinter i växtzon 1.

  SvaraRadera
 5. Snart så...
  En fråga vi går och stångas oss blodiga mot/för/på är: KAN MAN ÄLSKA SINA BARN för MYCKET??? Frågan kan låta makaber men vi har anledning att ställa oss den...
  Som Hannas alltid sa:
  massmis med
  Kicki och Niklas

  SvaraRadera
 6. Finns det något härligare och bättre än vårkänslor!? Och vårtecken förstås. Att få följa med varje dag hur det knoppas, växer och blir grönt är en lisa för vinterfrusna själar =)
  Och Abbe som studerar på nära håll är ju fööör söt!!

  SvaraRadera
 7. Mest av allt, på vår och höst, saknar jag min trädgård. Men jag är glad att mina flickor fick de där små upplevelserna som en trädgård kan ge Abbe och hans bror :) Och det _är_ vår nu. Säg det. Och kommer det någon mer snö så får vi gå ut med en hink varmt vatten och helt enkelt smälta bort den.

  SvaraRadera
 8. Äntligen, äntligen blir det vår!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.