Ägg i repris.

10:44


Eftersom det är påsk kommer här lite äggpysseltips. Och ja, jag vet att ni som läst bloggen ett tag har sett detta tidigare, men jag tänkte att någon kanske har missat det ändå. Så varför inte? Om inte annat så börjar det liksom att bli en liten påsktradition här på Heja Abbe att skriva det här inlägget. Så håll till godo.

Så här gör man. De skarpa vita strecken får man genom att linda gummiband runt äggen, rektanglarna gjorde jag med små tejpbitar. De ljusbruna äggen är kokta med kaffe i vattnet, de blå med blåbär. De batikspräckliga äggen blir så när man lindar skal från röd eller gul lök runt ägget med folie omkring för att hålla lökskalen på plats. Sen kokar man dem i vanligt vatten. Inga syntetiska färgämnen alltså, bara ekologiska grejer.

Och här är en liten stilstudie i bruna ägg, kokade ihop med skal från gul lök. Från vänster. Ägg 1: Droppa stearin på ägget så blir det prickigt. Ägg 2: Fixera bladen med hjälp av en nylonstrumpa. I det här fallet små minibjörklöv som slagit ut från påskriset killarna tagit in och pyntat. Ett litet tips är att fukta lövet, tex slicka på det, och liksom limma det på ägget innan strumpan träs på. Ägg 3: Det gamla gummibansdtricket. Ägg 4: Stearin igen. Med lite rinn den här gången.

Sådär. Nu ska jag ut och plocka nässlor, så vi kan få smaskig nässelsoppa till lunch.

Glad Påsk på er!

6 kommentarer

 1. Men vad fint! Ni verkar vara en så kreativ familj! Det där tipset ska in i min flytta-hemifrån-bok på studs!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. hahaha...följde ditt tips, gjorde med tape då det var det enda jag hade hemma men tapen "smälte"....får bara väck hälften ;-) Nästa år satsar jag på stearinet! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde samma sak förrförra påsken, min familj blev mäkta imponerade. Så detta har mynnat ut i en tradition som återupptogs förra året och igår! Tack för en underbar blogg! Och glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Åh! Det här är verkligen en av mina favoritbilder! Äggen är så fina! Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni haft en bra påsk!
  Jag vill också passa på att tipsa om ett toppeninitiativ jag hittade på nätet. Virka en hjärtekatt! http://hjartekatten.blogspot.com/
  Hoppas vi blir många som virkar katter till dessa hjärtebarn. Jag kommer att göra det!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.