Livet är inte rättvist.

22:51

Okej. Jag hade det lite på känn. Jag visste på något vis att alla kanske inte skulle gilla mitt förra inlägg. Jag funderade ett par extra vändor innan jag klickade på publiceraknappen. Men så tänkte jag, äh vafan, det är nog inte så farligt.

Och om sanningen ska fram har det väl inte varit någon folkstorm direkt, men jag är nog lite lite känslig och mycket mycket bortskämd med alla era fina kommentarer.

I alla fall. Jag har alltid varit skeptisk till rösta-på-nätet-tävlingar. Jag har hoppat över många och deltagit i vissa men låtit bli att berätta om dem. Det blir aldrig rättvist. Man uppmanas att sprida budskapet till sitt nätverk och få sina vänner att rösta. Någon har en liten vänkrets, på jobbet, grannar och gamla kompisar. Någon annan har 894 vänner på Facebook och någon har en blogg som läses av 304 600 personer i veckan. Hur ska det kunna blir rättvist? Det går ju inte.

För de företag som arrangerar tävlingarna går allt ut på att nå ut till så många som möjligt. Skulle en Foki eller en Paow länka till deras tävling är det inget annat än jackpot, och ju fler vänner de tävlande har på Facebook desto bättre. Det är hela tanken med att göra såna här tävlingar. Att nå många.

Jag tycker storebrors rum är fint. Det finns några andra jättefina rum som jag sett i tävlingen, men storebrors hör till de finaste så på det viset känns det inte som fusk (okej, jag är lite partisk). Jag hoppas inte att någon har röstat som inte ville det. Jag vill inte tvinga någon.

Just nu leder vi stort, men det betyder inte att vi säkert kommer att vinna ändå. När tävlingen är slut väljer en jury bland de tio som fått flest röster plus ett "wild card" som de lyfter upp själva. Så var inte oroliga. Vi har bara "fuskat" till oss en finalplats.

57 kommentarer

 1. Bry dig inte om den svenska avundsjukan! Självklart försöker alla deltagare få så många röster de kan, på de sätt som de har att tillgå.
  Varje människa väljer ju själv om de vill rösta, och du är knappast den enda som försöker ragga röster via en blogg. Och varför ska du stå tillbaka bara för att du har en populär blogg?

  Jag håller tummarna för att ni vinner, och jag röstar gärna på ert bidrag!

  SvaraRadera
 2. Abbepappan: Jag håller också på er!
  Niklas

  SvaraRadera
 3. jag röstade på ert rum därför att jag tyckte om det.

  jag tycker om din blogg, ditt sätt att skriva, och därför läser jag den.

  det är väl inte konstigare än så?

  SvaraRadera
 4. Jag har röstat. För att du är en fin pappa, något jag har saknat till min dotter.

  Jag röstade för din skulle. För du förtjänar det du ber om.

  SvaraRadera
 5. Jag reagerade negativt, utan att egentligen ha bra argument. Kanske för att jag upplever att ni redan har så mycket. Hade du bett om röster för någon annans räkning hade jag nog inte reagerat.

  Nu fick jag en dålig smak i munnen och väljer faktiskt att ta bort länken hit från min blogg.
  Hejdå Abbepappan

  SvaraRadera
 6. Hej Abbepappan.
  Jag röstade på ert rum,(frivilligt) för att jag tyckte det var finast!
  När jag tänker på allt du gör för andra, så tycker jag inte att det är fel att en gång önska något åt sig själv!

  SvaraRadera
 7. Till Mamma Vilja:
  Dålig smak i munnen får man snarare när man ser sådana avundsjuka människor som du tycks vara.
  Vad menar du med att de redan ’har så mycket’?
  Står det någonstans att tävlingen är för de som ’inte har så mycket’?

  Känner du att det är lite orättvist? Skulle du hellre vilja vända på hela steken? Vill du se ditt barn genomgå operation efter operation? Vill du spendera varje dag sedan ditt barn föddes undrandes och oroandes om hur det kommer att gå för denne i framtiden? Nej jag tänkte väl det.

  Allt denne far gjorde var att uppmärksamma en tävling han deltar i, ber om en röst OM det skulle hända att någon tycker att storebrors rum är finast. En tävling där hans två barn kan vinna något, en son som genomgått fruktansvärt mycket och får fortsätta kämpa varje dag och en äldre son som även han påverkas lika mycket av denna situation. Dessa unga barn är värda all glädje och skulle de få lite glädje av en iPad så håller jag tummarna att de också vinner.

  Han är stolt över det rummet som de skapat tillsammans, varsågod att delta du också om även du känner dig stolt över ditt barns rum. Jag kan verkligen inte förstå hur någon kan reagera sådär starkt. Fortfarande så vinner inte flest röster, juryn avgör i slutändan.

  Om någon är värd en iPad så är det UTAN TVEKAN Abbe och hans storebror, och UTAN TVEKAN så lägger jag en röst på detta rum och hoppas innerligt att de vinner!

  SvaraRadera
 8. Helena i Ljungsbro8 april 2011 kl. 08:28

  Jag kan inte rösta, men jag läser kommentarer och förundras över avundsjukan.

  Jag har tre barn, varav det första föddes och hade väldigt dålig prognos: Hon skulle förmodligen aldrig få följa med hem från BB...

  Hon pluggar idag i Frankrike och är ligger på topp tre-listan över världens underbaraste barn. Smart är hon också.

  Ska jag gå omkring och vara avis på alla som vill ha en Ipad och har chans att vinna en??? Jag har ju redan vunnit högsta vinsten!!!!

  You go Abbapappan!!! Älskar din blogg!!!!

  SvaraRadera
 9. Tess,
  Jag är inte ogin, men jag kände som jag kände. Så är det bara och jag ville förklara det innan jag tog bort honom från min länklista.

  För er som vill rösta är det helt okej för mig, men för MIG kändes det inte rätt och jag tappade liksom sugen här.

  Stort lycka till med allt.

  SvaraRadera
 10. Min initiala känsla var kanske att det hela upplevdes lite "röstfiske" vilket genom ditt läsarantal blir till en stor fördel. Sen insåg jag hur fånigt mitt resonemang var. Alla fiskar röster, alla försöker vinna, och att ni gör det med ett så pass font rum känns bara ok och helrätt. Har röstat (gladeligen) och hoppas ni vinner!

  SvaraRadera
 11. Varför skulle inte du fiska röster? Det gör väl de andra nominerade oxå?
  Jag röstade för att rummet är jättefint och för att Storebror och Abbe är sådana fina killar, därför vore det roligt om de skulle vinna ett pris.
  Du har med engagemang ställt upp och samlat pengar så att barnhjärtan ska kunna lagas, så att hjärtebarn och deras föräldrar ska kunna få ett bra liv. Trist att Mamma Vilja redan har glömt det.

  Denna gången var det något för "egen del" - du och familjen är värda det.Lobba på!

  SvaraRadera
 12. Håller helt med det Tess sa här och måste också erkänna att den dåliga smaken i min mun kom först när jag läste Mamma Viljas inlägg. Inte vackert när avundsjukan sticker fram sitt fula tryne inte...

  SvaraRadera
 13. Jag tycker inte heller att det var osmakligt på minsta vis - som du säger är ju hela grejjen med sådana tävlingar att man ska "sprida dem i sina kontaktnät". Ska de som har stora kontaktnät då själva censurera sig och "dra sig tillbaka" för att de förstår att de har större chans att vinna?

  Det är ju lite absurt!

  Hade varit en helt annan sak om du plötsligt tipsade om produkter du fått gratis mot löfte om att skriva om dem, eller något sådant. Men det här?

  Mamma vilja: alla gör ju som de känner, men var du inte lite väl snabb att döma den här gången? Det är väl allas rätt att delta i tävlingen och sedan göra vad man kan för att få många röster (!?)

  SvaraRadera
 14. Men alla fiskar ju röster någonstans, det sker hela tiden i alla olika tävlingar. Det är ju dessvärre lite av en popularitetstävling många av de tävlingar som finns, allt kan inte vara rättvist jämt. Sen samtidigt var det ju inte länge sedan som Abbepappan hjälpte till att hjälpa en annan pappa att vinna en resa eller hur? Någonstans måste man ju även ha rätt till självhjälp - eller?

  Varför ska inte Abbepappan ha rätt att önska sig saker? Varför är det så fult att vara "egoist" emellanåt? Ibland kanske man vill göra något för sig själv och om man nu har något att visa upp som i detta fall ett fint barnrum så varför inte? Det är ju upp till var och en att rösta. Hade det å andra sidan var och varannan dag varit tävlingar här som Abbepappan bett oss rösta i för att de skulle vinna, då hade det kanske varit en annan sak. Men nu är det ju inte så..

  SvaraRadera
 15. För min del handlar det inte alls om avundsjuka. Jag älskar också den här bloggen och tänker inte ta bort länken hit. Beundrar dig mycket, som föräldrar och som resonerande människa. Jag vet att du alltid tänker före och jag vet att du inte utnyttjar bloggen till din egen fördel i varje situation där det skulle vara möjligt.

  Men visst är det lite galet att ha en av sveriges mest vällästa bloggar (och förmodligen den med störst andel läsare som är helt sympatiskt inställda till författaren) och utnyttja det i en tävling för barnens räkning? Det är inte fusk, så klart. Lika lite som det är fusk att mamma och pappa tar med knattens jultidningskatalog till jobb och boostar föräljningen eller att farmor och farfar köper den lille fotbollslirarens alla bingolotter varje vecka. Det är inte fusk. Men så värst moraliskt är det väl i ärlighetens namn inte heller?

  Din kommentar att du inte hoppas att jag röstar om jag inte verkligen vill måste ju betyda att du förstår att många röstar bara du ber om det, utan att bry sig så mycket om tävlingen eller titta på de andra bidragen. Du har bett om röster och bidrag innan, men vad jag vet inte så här enbart för er egen personliga vinning.

  Många håller inte med mig, och så är livet. Vi tycker olika. Ville bara förklara min ståndpunkt.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker du gör helt rätt Abbepappan, det är ju fritt för alla att rösta på det rum man tycker är finast. Jag kikade på alla bidragen först och sedan röstade jag på det jag tyckte var finast. Upplevde inte att det var något "tvång" att rösta på Storebrors rum.

  Du ska aldrig be om ursäkt för dig själv eller dina åsikter. Kör på precis som du gör nu, jag älskar din blogg.

  SvaraRadera
 17. Jag håller delvis med Mamma Vilja. Det känns faktiskt helt ok att be folk sänka pengar till välgörenhet. Men att tigga för egen del är lite lågt. Om du tycker Storebror och Abbe ska få en IPAD så köp en till dem. Inte fusk men omoraliskt.

  SvaraRadera
 18. ert rum ÄR ju jättefint! jag röstade såklart för att jag tyckte det var fint. alla medel för att puscha folk i röven är tillåtna! jag hade ju inte hittat tävlingen annars och då hade en röst gått till spillo, en röst som gärna hade velat läggas på er. ta inte åt dig vad de avundsjuka människorna skriver!

  SvaraRadera
 19. Undrar varför det alltid ska handla om pengar. Får man inte tävla om saker bara för att man har råd att köpa dem själv?
  Många av de där rummen är jättefina och har inte gjorts i ordning av "fattiglappar" precis...

  SvaraRadera
 20. En intressant fråga. Att avfärda dem som är kritiska med argumentet om den svenska avundsjukan är lite enkelt, tycker jag. För min del handlar det om att bilden du Abbepappan förmedlar av dig själv är så sympatisk och osjälvisk. När du ber oss rösta för att en annan pappa och hans funktionshindrade son äntligen ska komma iväg på en resa förstärks den bilden. Men när vi ska rösta för att du själv ska vinna en statuspryl till dina söner krackelerar den en smula. Inte för att det inte är mänskligt att vilja få cred för ett fint barnrum och få en dyr sak gratis. Utan för att det är lite "ur karaktär". Självklart är alla egoister någonstans och livet är inte rättvist. Men man får nog acceptera en del förvånade kommentarer om man väljer att göra ett sånt avsteg.

  SvaraRadera
 21. Klart man ska få hinta om en tävling man är med i. Vill man inte rösta låter man bli. Hade säkert blivit trött på det om det hade kommit inlägg efter inlägg om tävlingar men det är ju frivilligt att läsa bloggen så de som tröttnar kan ju sluta. Är dock riktigt anti smygreklam så det är väl ett undantag då, tycker man som läsare ska veta vad som är reklam och inte blanda det med det "redaktionella". Men det är ju en helt annan diskussion (och som såklart inte gäller din blogg). Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 22. Ren och skär avundsjuka är vad de negativa kommentarerna handlar om, men sen förfinar ni såklart med att det skulle vara "omoraliskt" och "tiggeri", långt ifrån.

  Våga delta själva i tävlingen så är jag säker på att ni också får en finalplats OM det håller lika hög klass som de som redan är inskickade.

  Och ni som skriver att Abbefamiljen redan har 'så mycket' och att de har 'god ekonomi', so what om så är fallet. Vad har det för betydelse i denna tävling? En tävling är en tävling och denna är öppen för alla. Jag kan inte se något i reglerna om någon inkomstgräns.

  En vinst är en vinst och kommer glädja segraren oavsett. Men vinner storebrors rum så vet jag i alla fall att vinsten kommer i rätt händer då två värdiga barn får dela på denna. Vinner någon annan så vet jag inte om det är barn eller vuxen som får mest nytta av den. Så därför är min röst given! Heja storebror och Abbe!

  SvaraRadera
 23. Lisa, vad är det som "krackelerar en smula"? Abbepappan gör väldigt många fina saker för andra hela tiden, men varför ska han bara få vara en hjälte för andra? Varför ska något krackelera bara för att han en endast gång ber om en röst OM man tycker om storebrors rum? Har inte han rätt att göra detta för sina söner utan att något skall förstöras? Som han skriver så har han deltagit i många tävlingar förut utan att skriva om det här. Denna gång gör han det för sina barn, hur kan någon tycka att det är fel? Jag tror inte att det handlar om någonting annat än avundsjuka.

  SvaraRadera
 24. Heja storebror! Jag älskar tävlingar och skulle göra precis likadant, utan att ens tveka på publiceraknappen. Utan att komma på tanken att det skulle vara nåt oetiskt med det. Livet är inte rättvist, och ingen människa är mer eller mindre värd att få det ena eller det andra enligt mitt sätt att se på människovärde. Det är en helt annan sak att man BEHÖVER saker mer eller mindre. Och om man bara får lov att heja på dem som behöver sakerna allra, allra bäst så skulle vi få ägna rätt mycket tid åt att leta rätt på de personerna.
  Så, heja på! I tävlingen och i vardagen!

  SvaraRadera
 25. Jag röstade och det med glädje. Hade sååå lätt velat ha Storebrors rum när jag var liten. Nu håller jag tummarna.
  (Tror du man kan skicka in studentrum? En fattig student vill också ha en iPad ;) ) //E

  SvaraRadera
 26. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 27. ..sen är det ju också så att den här bloggen alldeles säkert har många företag som vill synas här men inte en enda reklambanner har jag sett där pengarna gått till abbefamiljen. Jag röstar så himla gärna på rummet och hoppas juryn väljer Storebrors rum!

  SvaraRadera
 28. Var tvungen att ändra mitt inlägg, glömde rättstavningen.. ;)

  Abbepappa, ändra ingenting. Bry dig inte om att vissa människor är både ogina och avundsjuka. Jag vet att de protesterar mot att bli kallade det, men det är så det ser ut när de skriver som de gör.
  Bara för att du har många läsare av din faktiskt privata blogg, innebär det ju inte att du ska sättas på en piedestal som nekar dig samma frihet att önska, be om hjälp, tävla som oss andra som kanske bara läses av de närmast sörjande.
  Var går isf gränsen kan man ju undra? Är det verkligen ok att säga till sina läsare att inte rösta på ett visst parti? Min syster bad sina läsare rösta på ett kort på en hund, en mamma till ett sjukt barn bad sina läsare rösta på ett på barnet. Man uppmanar läsare att stödja vissa föreningar och att bojkotta andra.
  Att det skulle vara fel, är ju att omyndigförklara läsarna..

  Nej, jag tycker inte Mamma Vilja's och Lisa's resonemang håller.
  Men de har rätt till sin uppfattning, precis som du och jag och andra.. ;)

  Kram

  SvaraRadera
 29. Jag tycker att rummet är superfint och har med glädje lagt min röst. Håller tummarna för vinst!

  SvaraRadera
 30. Jag förstår inte hur man automatiskt blir ogin och avundsjuk för att man önskar en vinst till någon mindre bemedlad?

  En del som röstar till A&H:s fördel gör det för att de är värda det eftersom de har hjärtfel resp. kommer i skymundan p.g.a. hjärtfelet. D.v.s. de förtjänar vinsten för att de "lider" på något sätt och ska kompenseras för detta. (Nu bortser jag från de estetiska argumenten då de är i en kategori för sig.) Lägg till detta att Abbepappan säkert utan problem skulle kunna köpa en iPad på egen hand.

  Tänk ett annat barn som kanske aldrig någonsin haft en egen datorpryl eller råd att åka på skidsemester, till sommarstuga eller utomlands. Eller har föräldrar som inte alls är lika lyhörda som A&H:s. Att önska ett sådant barn glädjen att vinna har INGENTING med avundsjuka på Abbe m.fl. att göra, utan handlar om samma sorts kompensering. Något tråkigt (dålig ekonomi jfrt med hjärtfel) kan kompenseras med något roligt.

  Exakt vad är det man då är avundsjuk på? Hjärtfelet för att det är "finare"? Jag förstår inte hur ni automatiskt kan spela ut avundsjuke-kortet.

  SvaraRadera
 31. Jag tycker inte alls att det finns någon anledning att bli upprörd över detta. Tävlingen är ju utformad så att den som får flest röster går till final, å då är det ju att försöka skaffa sig röster som gäller. Inget mer med det tycker jag.

  Det är ju snarare de som utformar den här typen av tävlingar man ska ifrågasätta, inte de som tävlar. Jag hoppas ni vinner Ipaden! (Låt dem inte spela ankspel på högsta volym när ni är på café och det sitter en liten student och försöker plugga vid bordet brevid bara, i alla fall inte om de inte har hörlurar i :D )

  SvaraRadera
 32. Jag måste fråga, för något år sedan tipsade du om Jesper och hans album talk of the weather, den går på repeat här hemma just nu, har han slutat eller varför hittar jag inget mer med honom? Är beroende! :)

  SvaraRadera
 33. Jag reagerar inte mest på ditt "röstfiske" utan mest på din ständiga jakt på bekräftelse

  SvaraRadera
 34. Jag tycker att det intressanta är att detta blev en grej när du valde att skriva ett inlägg om det..... Innan detta inlägg var det bara en notis om att du var med och tävlade men nu blev det en storm i ett vattenglas.

  SvaraRadera
 35. ...som förmodligen genererar ÄNNU fler röster. Så grattis till det.

  SvaraRadera
 36. Alltså, vad ÄR DET MED folk?

  När man läser vissa kommentarer kan man tro att du har bett folk att hugga av sig benen och skänka dom som godis till en hund du känner.

  Herrejävlar, säger jag. Du har länkat till en tävling och förklarat att det går att rösta på ditt bidrag. Vidare berättat att grabbarna kan vinna en iPad att dela på.
  Jag läser det där inlägget hundra gånger och försöker förstå vad som är så OERHÖRT stötande för folk. Jag lyckas inte förstå det.

  Ja, du har en stor blogg.
  Ja, det innebär att du kan få många röster.
  Och det tycker ju folk är väldigt bra när du samlar in pengar till välgörenhet eller länkar dit det passar dom, tydligen.

  En mer osjälvisk människa får man väl leta med ljus och lykta efter. Och inte ens då skulle man hitta en. Nu har DU nånting som gäller ER. Nånting som inte ska gynna alla andra. Nånting där du inte är riddare åt någon annan. En kul grej för dig och grabbarna, efter ett otroligt fint resultat med rummet.

  Och då börjar folk att gnälla. Men vad är det med er? Tycker ni på allvar att Gunnar aldrig ska få göra något för SIG och killarna UTAN att det ska gynna andra? Måste han ALLTID tänka på alla andra först? Måste han alltid vara en övermänniska och göra vad ingen annan av er skulle göra, nämligen att aldrig nånsin göra nåt för egen vinning?

  Det spelar ingen som helst roll om Gunnar skulle ha råd att köpa en ny iPad själv. Det spelar ingen som helst roll om han skulle ha råd att köpa 500 själv. Han har all rätt i världen att försöka vinna en helt gratis. Och han har inte gjort nåt fel som berättar för er att ni kan hjälpa till. Alla har fortfarande ett fritt val.

  Usch. Det är hemskt att se hur folk tänker i det här. Gunnar och hans familj har delat med sig så stort. Att få följa Abbe och brorsan. Att få kunskap om allt de delar med sig av. En så oerhört varm blogg.
  Så ska han få skit för att han bara vill göra vad alla andra har all rätt att göra.

  Jag har träffat Gunnar i verkligheten. Redan efter en minut visste jag att han verkligen är så där fin i verkligheten som han verkar i bloggen.
  Det är unikt. Få människor är så ödmjuka.

  Ni som sitter här och gapar om att han gör fel. Jag tycker att ni är obeskrivligt patetiska och pinsamt trångsynta.
  Måtte ni trampa snett på en iPad och stuka fötterna. Hela högen.

  SvaraRadera
 37. Heja Linda, det gjorde Du bra!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 38. Åh vad jag håller med Linda i det hon säger. Självklart måste även Gunnar då vara stolt och visa upp det fina rummet. Som jag faktiskt tycker är det finaste i tävlingen men kan inte rösta då jag valt att inte ha ett FB-konto. Vad är det som säger att de andra familjerna är "sämre bemedlade"? Var går gränsen vid vilken ekonomisk nivå får man ställa upp och tävla? Finns det någon moralisk gräns för hur många bloggbesökare man får ha? Alla måste väl ha rätt att få deltaga i en helt öppen tävling. Den här var ju dessutom utformad så att FB-rösterna bara valde ut till en finalomgång. Dvs man kan inte vinna genom att ha flest bekanta som kan rösta.

  SvaraRadera
 39. I min värd är detta en storm i ett vattenglas fast väldigt liten. Jag har full respekt för Mamma Vilja & även andra som inte vill rösta. Kan inte bara förstå varför man måste tala om det istället för att bara strunta i att rösta. En del talar om hur mycket Abbe familjen har och kan köpa flera paddor om de vill.
  Jag kan inte påminna mig att jag läst någon ekonomisk redovisning här i bloggen som visar hur bra alt dåligt familjen har det.
  Det finns ingen reklam här vilket jag gillar skarpt. Har ingen statistik men min känsla är att mer än 95% av det så kallade tiggeriet här har gått till välgörande ändamål & om det då någon gång sker för familjens räkning så ser jag det bara som kul om man kan hjälpa till. Denna gång går det inte då jag inte har FB.

  Så Abbepappan gör som du vill det är din blogg & skulle jag inte gilla det så hoppar jag det inlägget eller slutar läsa.

  SvaraRadera
 40. Det var väl så att det kom EN kritisk kommentar till inlägget. Gunnar fick noja. Skrev bloggpost och twittrar om stormen hur missunsamma folk är. För att få bekräftelse från sina twitter, reklam och bloggvänner. Och på det hakade några på och skrev några fler kritiska kommentarer. Stormen skapad. Gunnar får vänskapsbekräftelser och ännu fler röster.
  Eller har jag fel om händelseförloppet?

  SvaraRadera
 41. Denna kommentar har jag just postat på Mamma Viljas blogg och den gäller för alla andra som beter sig på samma sätt.

  Jag är Abbe-pappans syster/ Abbes faster (den äldre) och jag måste säga att jag blir mycket förbryllad när jag läst dina kommentarer på hans blogg. Vad vet du om hur mycket dom har? Känner du den familjen bättre än jag gör? Har det någonstans stått något om vad de har för samlad inkomst, vilka uppoffringar de gör för att kunna göra sina resor, vad de betalat för sitt hus osv. Varför har du en blogg? För att väcka medlidande hos människor? Eller för att skryta med din egen förträfflighet? Förmodligen inte. Förmodligen har du den för att människor (även sådana du inte känner) ska läsa det du skriver. Förmodligen vill du att så många som möjligt ska läsa. Jag måste säga att de kommentarer du skrivit verkligen ger ord på begreppet avundsam och snål människa. Jag skäms över att det finns sådana gnällmuppar som du.

  SvaraRadera
 42. Det var väl tusan vad folk gnäller på dem som "gnäller". Bara för att man inte vill rösta (oavsett anledning) så ska man väl slippa få höra att man är AVUNDSJUK i alla fall. Och om man vill rösta får man väl göra det och om man vill låta bli så får man väl göra det. Och om man nu känner att man har en egen anledning och åsikt (även om folk inte instämmer) så är det väl bra, avsett om man röstar eller ej. Tyck- och tänkfrihet.

  Det verkar svårt att respektera åsikter som går emot ens egen oavsett sida, om man säger så. Låt nu folk rösta på vad fan de vill. Bry sig om sin egen röst och skit i andras. Det här är ingenting att ta personligt eller engagera halva släkten för.

  Må snyggaste rum vinna.

  SvaraRadera
 43. Men orka bry sig...

  Sorry abbepappan, menar inte till dig. Menar till alla tokiga människor som orkar bli upprörda över skitsaker. Har ni inget vettigare för er? Gå ut och gör en god gärning istället och gör en annan människa lite gladare istället för att sitta och bli rättfärdiga och upprörda över en sån löjlig skitsak som vad någon skriver eller inte skriver i sin blogg... Det gäller en liten tävling för sjutton, rösta eller rösta inte men skriv inte in och var så fruktansvärt upprörda. Lägg den energin på att lösa fattigdomen i Sverige istället eller något annat som är VÄRT ER ENERGI! Bloggar var från början tänkta som forum för diskussioner men då diskussioner kring ideologier, religion, värderingar och politik. Inte huruvida "dagens outfit" är rätt. Get your priorities straight!

  Sen tycker jag det är vettigt att ha en konstruktiv diskussion kring vilket inflytande sociala medier har i dagens samhälle men då pratar jag om i konflikter och i politik, inte om en skittävling på facebook där man kan vinna en ipad. Jag kan tycka att många bloggare idag grovt underskattar det inflytande de har på sin läsare och att fler behöver komma ihåg att "med stor makt kommer stort ansvar".

  Och till abbepappan:Jag har faktiskt också reagerat på att du verkar ha fått ett ganska stort bekräftelsebehov, vilket är helt förståeligt med tanke på den respons din blogg har fått. Sådana är vi människor. Vi vill bli sedda. Och jag tycker att det är jättebra att din blogg har uppmärksammats för att den är så full av kärlek och väger med råge upp alla andra skitbloggar som "kissie och hennes vänner". Men kanske bör du fundera lite själv på varför du har bloggen? För din egen skull. Är det för att bli bekräftad eller för att bearbeta din oro? Om det är för att du ska få massa snälla kommentarer tycker jag att det skulle bli så otroligt stressande för dig och ganska kontraproduktivt...?

  Ursäkta min svada. Ta väl hand om dig och familjen Gunnar. Och låt inte bloggen och twitter bli ditt liv.

  Kram!

  SvaraRadera
 44. Men snälla nå'n!

  Varför måste en sådan här liten sak leda till en folkstorm i miniformat och dessutom till rätt mellanstadieaktiga kommentarer på de bloggar vars författare inte håller med?
  Snacka om ogint...

  Man behöver inte hålla med varann om precis allt. Man behöver inte rösta om man inte vill. Man får hålla med om man vill. Och rösta om man vill.

  Det enda detta leder till är Abbebrorsans rum får ännu fler röster och, som någon skrev här ovan, "händelsen" får lite uppmärksamhet på Twitter och annat, som så klart genererar ÄNNU fler röster. Så grattis.

  Men låt för tusan folk få tycka vad de vill utan att tvunget lyncha dem eller önska dem ont (om än "bara" stukade fötter). Det är bara så jäkla löjligt.

  Ylwa.

  SvaraRadera
 45. Det var just exakt det jag menade - låt folk tycka och vara som dom vill. Är det mer okey att gnälla över ett inlägg än att hylla det? Eller är det kanske tvärtom. Men att gå så långt för att någon skriver ett inlägg som inte faller alla på läppen så att man demonstrativt ska sluta läsa bloggen, det är rätt töntigt. Visst - det står alla fritt att sluta läsa men är det något att basunera ut. Och jag håller absolut med de senaste inte så "mellanstadieaktiga men väl av samma dignitet" kommentarerna. Var och en röstar på det man vill!
  "fastern"

  SvaraRadera
 46. Nu vet jag visserligen ingenting om vare sig Fastern eller om personen som valde att sluta läsa Abbebloggen. Båda är säkert jättebra människor.

  Men jag tycker att Fastern säger emot sig själv här i sin senaste kommentar..
  Det är alltså okej att tycka som man vill, men inte om man opponerar sig.
  Och det är töntigt att sluta läsa bloggen, men helt okej att ränna efter folk till deras bloggar för att tala om för dem att de är töntiga som uttrycker sin åsikt och sedan slutar läsa bloggen. Vilken klass går vi i, egentligen?

  Det här inlägget har över 40 kommentarer. Alla är inte positiva. Varför haka upp dig på en enda kommentar?

  Släpp det här nu och ha en bra dag.
  Det tänker jag.
  Ylwa

  SvaraRadera
 47. Fastern igen:
  Som ni alla förstår har jag tråkigt idag som orkar bry mig.
  Men slutkommentar från min sida blir denna och den riktar jag till Ylwa:
  Du har helt rätt. De var osannolikt fånigt av mig att bry mig. Jag ska självklart aldrig mer skriva liknande inlägg, alla människor har rättighet att hacka ner på vem som helst och jag har varit en grinig bitch som gnölat över att man hackar på min bror. Jag ber om ursäkt om jag förorättat någon. Kommer aldrig göra om det. Tack och hej, nu ska jag också ha en bra dag.

  SvaraRadera
 48. Jag har inte läst alla kommentarer alls men jag tänker så här

  bara för att du "fiskar" röster betyder det inte att du tvingar någon att rösta. Att du har en blogg med många läsare betyder inte att du inte kan ha gjort ett fint rum med din fru åt pojkarna. (vilket jag tycker om jag jämför med de andra rummen)
  Det betyder heller inte att du inte kan förlora.

  Jag tycker att det vore skillnad faktiskt om du gjort ett asfult rum som du bad folk rösta på.

  Men det har du ju inte gjort utan det är helt klart röstbart!

  SvaraRadera
 49. Heja Faster! Jag hade också blvit arg och trött om jag läst de här avundsjuka och kvasianalyserande kommentarer till en blogg som denna. Och till er gnällspikar, om man bryr sig om barn som inte har råd med samma saker som Abbe och Storebror eller känner sig oroliga för folk med bekräftelsebehov så finns det ju bättre sätt att hjälpa än att skriva på den här bloggen.

  SvaraRadera
 50. Visst är det härligt när det blir diskussioner om mänskligt beteende och osynliga gränser och oskrivna lagar plötsligt framträder? En sak bara. Snälla klargör följande för jag undrar så (jag undrar stillsamt och vänligt så ingen får för sig att jag muckar gräl):

  1. Exakt vad är man missunnsam/ avundsjuk på för att man inte vill rösta i denna tävling (eller i andra)? Hjärtfelet? Att barnen har bra, lyhörda föräldrar med möjlighet att ge dem fina barndomsupplevelser?
  Kan det inte snarare vara så att man tycker det är härligt att A&H har "allt" redan, utom möjligen en iPad, och därmed önskar att någon annan får chansen till glädje? Man kan unna någon och glädjas åt dennes situation och ändå hålla på någon annan.

  2. Vad vinner man på att (som Ylwa skriver) "att ränna efter folk till deras bloggar för att tala om för dem att de är töntiga som uttrycker sin åsikt och sedan slutar läsa bloggen"?
  Jag personligen tycker det känns märkligt att det är så svårt att rycka på axlarna åt kommentarer som man inte känner igen sig i. Om Abbes pappa inte är bekräftelsekåt eller girig, så är det väl bara att skratta åt kommentarerna som menar att han är det? Och när dessutom 90% av kommentarerna förvarar familjen Skarland och uppenbarligen har noterat samma sak som de "missunnsamma", d.v.s. att A&H har det väldigt bra, så finns det väl ännu mindre anledning att försöka fortsätta en debatt om någons eventuella personlighetsdrag på den personens blogg och med hennes läsare? Att sprida "hatet" vidare till andra bloggar känns omoget, även om det såklart kan vara en instinktiv handling att försvara sin familj. Det gäller (för alla!) att skilja på person (egen och andras) och kommentarer/ åsikter (egna och andras).

  Gunnar: Läs mellan raderna - ALLA tycker att dina barn har det bra. Det är väl den finaste feedback du någonsin kan ta med dig från din blogg? :)

  PS: Nästa gång kan det kanske vara smidigare att bara skriva att ni var så nöjda med storebrors rum att ni lät det vara med i en tävling. Och så en länk att "den hittar man här". Punkt. Då har du både fiskat och inte fiskat och blir nog ändå mätt i slutändan. Lycka till i tävlingen!!

  SvaraRadera
 51. Mona,

  1. Det är väl ingen som har påstått att man är missunsam för att man inte vill rösta. Däremot framstår det i mångas ögon uppenbarligen som missunsamt att lämna sura kommentarer om Gunnars uppmaning till dem som vill att rösta. Är det inte dessutom lite naivt att tro att iPaden hamnar hos någon bättre behövande om den inte hamnar hos killarna i den här bloggen? Men det är ju sant att det f i n n s massor av barn som är i stort behov både materiellt och socialt. Det verkar som om man samtidigt kan delta i tävlingar för sin egen familjs räkning och lämna bidrag och stöd till organisationer som jobbar för sådana syften. Det är väl tex den här bloggen ett bra exempel på?

  2. Är du så säker på att fastern är ute efter att "vinna" något. Hon kanske bara ville lämna sin synpunkt. Ungefär som du verkar vilja. Om det nu är så lätt och föredömligt att bara rycka på axlarna åt kommentarer som man inte håller med om, varför skriver du själv så långa kommentarer?

  PS! Vad tacksam Gunnar måste bli över dina goda råd över hur han ska agera nästa gång. Jag håller nog ändå tummarna för att han fortsätter att göra vad som faller honom in.

  SvaraRadera
 52. Mona, har Du "flummat" färdigt nu?

  SvaraRadera
 53. Ja, Mona har "flummat" färdigt (ett ordval jag rycker på axlarna åt) och tackar för svaren. Eftersom människor styrs av syften så blev jag intresserad av några "varför". That's it. Mitt eget syfte är intresset för filosofi, sociologi, psykologi och allmänmänskliga tankegångar. Det började som en såhär-tycker-jag-fråga, men intresset växte genom ordval och ordväxlingar. Jag är nog inte så intensivt engagerad som mina långa kommentarer möjligen ger sken av. (Och om jag skriver uppsats i ämnet lovar jag att samla data någon annanstans än här.)

  Jag tänker inte ens försöka smickra mig med att mitt försök till trevlig avrundning påverkar Gunnars sätt att skriva eller hans val av ämnen. (Fast om jag nu skulle kunna påverka så får det gärna komma upp en film med grabbarna snart. Eller ett inlägg om hur mycket tecken ni använder numera.)

  Nu tänker jag låta den här bloggen vara, så att den kan handla om familjen S igen.

  SvaraRadera
 54. Jag reagerade ganska negativt först, men när jag sedan tittade igenom bidragen i tävlingen tyckte jag verkligen att ert rum var det finaste! Det syns verkligen att det är ett barn som bor där och att rummet inte bara är byggt för att vara fint (även om det förstås är väldigt fint). Jag röstade på er och hoppas att killarna får iPaden! Lycka till :)

  SvaraRadera
 55. Sussie Johansson12 april 2011 kl. 23:19

  Men för tusan! Han kan väl uppmärksamma om att de är med och tävlar sen är det väl upp till var och en om de gillar rummet eller inte. Han tvingar ingen att rösta! Denna avundsjuka! Jag har i alla fall röstat för jag gillade rummet! Sen gör alla som de själva vill!

  SvaraRadera
 56. Jag röstade på er för jag tycker rummet är fint.

  Annelie

  SvaraRadera
 57. Skulle du vilja rösta i en tävling jag är med i? Bara att klicka här: http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=45
  =)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.