Inskolningssamtal.

22:50

Bra, svarar Abbe med en liten och ljus röst på nästan allt fröken frågar. Hur det känns att komma till skolan, hur det går med kompisar, vad han tycker om att arbeta med skolans material, hur lunchen smakar och så vidare. Allt verkar vara bra. Eller "mra" som Abbe säger. Många av konsonanterna är ännu inte riktigt på plats, men vad gör det? Det är bättre att det går mra i skolan, konsonanter eller ej, än att det går dåligt med perfekt uttal.

Inskolningssamtalet idag kändes mra. Abbe verkar trivas och fröknarna tycker att det funkar som det ska, så vitt vi kan förstå. Då och då svävar Abbe iväg med sina svar och berättar i detalj om något som hänt på skolgården eller hur det funkar med toabesöken beroende på om han är lös eller hård i magen, till exempel. Fröken försöker hänga med i svängarna och fortsätter sedan ställa frågor.

Abbe svarar. Mra.

7 kommentarer

 1. Ett mra är värt tusen gånger mer än ett "jag vet inte".

  SvaraRadera
 2. Det är ju jättemra!
  Säg mra några gånger så låter det faktiskt som bra så Abbe gör rätt som vanligt.
  Mra tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Supermra! Härliga trygga Abbe.

  SvaraRadera
 4. Härliga goa Abbe! Han är allt en mra kille.

  SvaraRadera
 5. Att det där med toalettbesöken är så traumatiskt! Det har jag helt förträngt men tydligen något som alla med förskolebarn får uppleva. Vår son håller sig tills han kommer hem stackaren! När han inte lyckats får vi en utförligt beskrivning över hur han gått till väga. De små gulliga ungarna!

  SvaraRadera
 6. Ni har ert underbara "mra". Vi har vårt oerhört betydelsefulla "massmis med".
  Idag ville naturen visa att det var dags att omfamna den, att verkligen LEVA! Färger så onaturligt färgstarka att man upplevde att man befann sig i en drömvärld. Vi fick verkligen känna hur det är att LEVA under våra dagar i Göteborg. Svårt att beskriva, att klä i till synes betydelselösa ord...
  "Massmis med"
  Niklas

  SvaraRadera
 7. Samma här..."bra" om allting på samtalet i F-klass :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.