Kultur.

23:13

Jag är inne i ett kulturellt stim. Igår var jag på premiären av en föreställning som heter "Rampfeber" på Lorensbergsteatern här i Göteborg. En klassisk fars om en klassisk fars kan man säga. En drös kända människor fanns på rollistan – varav Ulla Skoog var den som jag gillade bäst – och en annan drös kända personer satt i salongen.

Och i kväll var jag på Stora Teatern och tittade på Cirkus Cirkörs föreställning "Wear it like a crown". Mycket bra, mycket skickligt och mycket märkligt. Dessutom blev jag helt förälskad i musiken av Rebekka Karijord.

Det var två väldigt olika föreställningar. Väsensskilda. Det fanns en enda liten sak som förenade dem. Dörrar. I "Rampfeber" sprangs det ut och in i sju (tror jag) dörrar – som sig bör i en fars, medan en ensam dörr hade en central roll i "Wear it like a crown".

Men där slutar alla likheter.

3 kommentarer

 1. Vill bara slänga in ett försenat GRATTIS till Abbe på hans Bolibompa namnsdag som var igår. Kram till hela den fantastiska familjen!

  SvaraRadera
 2. Jasså var du på Lorensberg igår? Jag jobba där då i garderoben! Konstigt att jag inte såg dig, eller tråkigt rättare sagt :(

  SvaraRadera
 3. Går dessa föreställningar på turné runt landet tro? Blir sugen på att se dessa då jag läser...
  Mortuta

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.