Skorna är för små.

22:53

– Dom här skorna är för liten, sa Abbe.
– För små, skorna är för små säger man Abbe, sa mamman. Det är konstigt va? Om man till exempel har en tröja så säger man att den är för liten. Men skorna är för små.
– Skorna är för små, sa Abbe.
– Och om man har en jacka så säger man att den är … började mamman.
– För tjock, sa Abbe.

8 kommentarer

 1. Hahaha!! Ja det är svårt att förstå varför något har olika ord för samma sak. litet,smått..

  SvaraRadera
 2. Abbe är klok. Alla jackor är för tjocka.

  SvaraRadera
 3. Abbe har ju haft lite svårt att prata när han var liten.
  Skulle du kunna lägga upp ett inlägg där han pratar eller sjunger som du har gjort tidigare?

  SvaraRadera
 4. Liten/litet = singular
  Små = plural
  Lätt när man kan det, men kan vara ganska svårt att förklara...

  SvaraRadera
 5. Självklart är den för tjock! Det är ju ur ett barns perspektiv som svaret bottnar i. Vem gillar vinterjackor i den åldern? (Såvida man inte är ute på en skidtur i fjällen)....;)

  Har ett minne av ett utdrag ur min mellansyrras (yngre) skoldagbok från 1:an eller så. De skrev nån tanke eller önskan sådär nån-några ggr i veckan. Mitt i vintern har hon skrivit att hon längtar till sommaren då man kunde springa barfota i gräset och slapp alla "knöiga overåler". Ritat en vacker bild till med henne och hennes bästis skuttandes på en gräsmatta. Det är så underbart formulerat och ritat och jag blev påmind om det nu när jag hörde Abbes svar här. =)

  SvaraRadera
 6. singular/plural? Om byxan är för liten varför säger man att byxorna är för små då? Är det bara för det är 2 ben eller? En som missade den lektionen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.