Liten löpare.

21:25

En fin tradition på killarnas skola är Valborgsloppet, alla elever springer eller går en bana genom skogen. De minsta barnen i förskolan eller förskoleklassen springer minst ett varv och ju äldre de är desto fler varv ska de klara av. I år var det en ny bansträckning eftersom stormar, skogsavverkning och intensivt regnande gjort den gamla banan obrukbar. Efter mätning med gps-funktionen i tränings-app kom man fram till att banan var 1,6 km lång.

Abbe sprang fem varv! Ja, det är sant. Jag var där och såg det med egna ögon, men trots det har jag mycket svårt att förstå det själv. Det är ju för sjutton hela åtta kilometer. Liten kille, med hoplappat hjärta, lite vinglig motorik och låg muskeltonus, och ändå river han ändå av fem varv på sammanlagt åtta kilometer. Jag har sagt det så många gånger tidigare och jag säger det igen. Han är min idol.







18 kommentarer

 1. HEJA ABBE! Så grym han är!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fin tradition och din son är en sådan hjälte.

  SvaraRadera
 3. Heja Abbe! Han är min idol!

  SvaraRadera
 4. Jag är grymt imponerad av Abbe!!! Det är så kul att få följa er och se hur han utvecklas. Jag har följt er i 4 år nu och kan inte fatta vart tiden tagit vägen. Jag vill också passa på att tacka för din underbara blogg.

  Med önskan om en härlig vår till hela Abbefamiljen!

  SvaraRadera
 5. en annan mamma2 maj 2012 kl. 00:24

  Otroligt! Det trodde ni inte i inlägget som skrevs den 19 mars 2005.

  Kanske blir det t o m ett Vasalopp så småningom!

  Så bra allt har blivit, jämfört med farhågorna som fanns när Abbe var nyfödd. Visst är det säkert jobbigt ibland, men så mycket det finns att glädjas åt!

  Knata på bara, mot nya mål!

  SvaraRadera
 6. Vi är så stolta över våra barnbarn!
  Farmor o. Farfar

  SvaraRadera
 7. WOW! Vilken kille! Imponerad!

  SvaraRadera
 8. Vilken härligt tradition och vilken superhjälte han är Abbe :-) Själv hasar jag runt i spåret och får jag till 5 kilometer så firar jag i soffan sen, och efter det kommer jag knappt upp ur soffan. 8 km är en prestation alldeles oavsett tycker jag och har man dessutom ett ihoplappat hjärta så når man superhjältestatus. Så det så :0) Heja Abbe!

  SvaraRadera
 9. Vilken kille! Heja Abbe!
  /Patricia

  SvaraRadera
 10. Oj, det var bra gjort! Skulle själv ha svårt att orka så långt.

  SvaraRadera
 11. Verkligen stort! Imponerande och visst blir jag berörd. Heja! Heja!

  SvaraRadera
 12. Han är min idol också!

  SvaraRadera
 13. Heelt underbart att läsa vad du skriver :) Abbe är ju en kämpe utan dess like! Bra gjort grabben säger jag, blir allt avis på dig!

  SvaraRadera
 14. Han är en sån superkille

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.