All was well.

22:58

I ett par års tid har vi krupit ihop tillsammans och lagt oss tillrätta med några sköna kuddar i sänglampans sken, storebror, Harry och jag. Nästan varje kväll. Jag har längtat efter de där stunderna och jag tror bestämt storebror har gjort det också, även om gå och lägga sig verkar vara ett nödvändigt ont i hans ålder. Men nu är det slut. Ikväll läste jag det sista kapitlet i den sista Harry Potterboken för honom.

Det kommer att bli väldigt tomt.

28 kommentarer

 1. läs böckerna om skämmerskans dotter! http://www.adlibris.com/kids/searchresult.aspx?search=advanced&series=Sk%E4mmerskans%20barn&fromproduct=true

  SvaraRadera
 2. Vi har aldrig läst en rad Harry Potter, eller sett filmerna för den delen. Men Torak och hans kompisar följer vi ännu - de kan jag varmt rekommendera när barnen blivit lite större. Och jag är lite stolt över att ha guidat författaren på en av hennes researchturer. Jag förstod bara inte då hur "stor" hon egentligen är/var.....

  SvaraRadera
 3. Harry Potter är helt fantastiskt bra böcker :)

  SvaraRadera
 4. Narnia, herremingud, läs Narnia!

  SvaraRadera
 5. Är på näst sista kapitlet i sista hp-boken just nu :P Fast för typ tjugonde gången, kommer läsa dem om och om igen helt tills jag inte finns mer tror jag.

  SvaraRadera
 6. Åh Harry Potter! Bästa kvällsläsningen :)

  SvaraRadera
 7. Åh, men det finns så mycket annat bra! Oksa Pollock! Narnia! Skämmerskans dotter! Bjäckhjärta!

  SvaraRadera
 8. Jag hade med mig sista HP-boken (nysläppt på engelska) på min smekmånad. När jag läst ut den fick jag gå upp och gråta lite i smyg på hotellrummet. Det kändes så tomt när resan tillsammans med karaktärerna plötstligt tog slut.

  SvaraRadera
 9. Det blir väldigt tomt, jag läste sista delen under en bilsemester i USA sommaren 2007. Fortfarande idag kan jag bli ledsen över att jag har läst hela serien så att jag aldrig igen får göra det för första gången...

  SvaraRadera
 10. Så fort jag hade läst hela serien med det äldsta barnet läste jag om allt på engelska själv.

  Nu läser jag om serien igen. Med barn nummer 2 är vi i mitten av den sista boken. Med barn nummer 3 är vi i början av den fjärde boken.

  I sommar ska barn nummer 1 börja läsa allt på engelska. Jag tror jag får vara med.
  :-)

  Tyvärr antyder barn nummer 4 att h*n inte vill höra de böckerna, men jag tror att det hinner ändra sig. Min plan är att få maken att läsa då. Hittills har han varit oförstående.

  SvaraRadera
 11. Jag läste de första högt sedan läste de själva. Nu har min yngste son läst alla en gång till och några på engelska. Fantastiskt med sådana böcker som fascinerar så många så mycket!!

  SvaraRadera
 12. Jag kan rekommendera Myrddin av Claes Reimerthi. Storslaget äventyr:-)

  SvaraRadera
 13. Åh, klart det blir tomt efter Harry m vänner!
  Tyckte jag också efter att ha läst alla böckerna och sett alla filmerna....
  Mycket välskrivna böcker och välgjorda filmer som fängslar både barn och vuxna!

  För övrigt tycker jag, (både som privatperson och som utbildad svensklärare), det är härligt att läsa här i kommentarerna att det är så många föräldrar som läser för sina barn dagligen! Inte alls lika vanligt att det är så numera som det var för 15-20 år sedan. Keep up the good work! Ni formar och främjar ett läsintresse hos vår framtids "bokmalar"! ;)


  Hmm, det finns många härliga serier att läsa i genom. Narnia var längesen jag läste, men minns att de böckerna var fängslande också - så det är mitt tips i den fortsatta läsningen.
  Det finns ju många bra, fristående böcker också. =)

  SvaraRadera
 14. Enid Blytons böcker om femgänget var grymt att få höra/läsa själv i storebrors ålder :)

  SvaraRadera
 15. Har följt den här fina bloggen i många år nu, men jag tror att jag bara kommenterat en gång förut. Nå väl, detta med högläsning och barnböcker står mig i alla fall varmt om hjärtat!

  Jag har också en "03:a", en dotter (tycker att hon och din äldsta son verkar vara av lite samma sort, känner i alla fall igen mycket av det du skriver om honom ;- ) Vi har också läst alla Harry Potter och även sett filmerna (böckerna först och filmerna sen).

  Om ni inte redan har läst Roald Dahls böcker så kan jag rekommendera dem varmt! T ex "Häxorna" och "Matilda". "En hund och hans pojke" av Eva Ibbotson var också en superbra bok!

  Tack för en läsvärd blogg!

  /Malena

  SvaraRadera
 16. Usch, det är jobbigt att säga hejdå till Harry och hans vänner. Man tvingas inse att det finns en verklighet där ute, full av Mugglare.

  SvaraRadera
 17. Fortsätt med Terry Pratchet´s ungdomsböcker så har ni mycket mysiga kvällar kvar =)

  SvaraRadera
 18. Här läser vi också Harry Potter. Än så länge har vi många böcker att se fram emot. Även om jag läste dom själv för många år sedan är det såå roligt att få uppleva dom igen genom min dotter!

  SvaraRadera
 19. Äh, se det som en tillfällig paus. Snart vill ju säkert Abbe höra dem och då börjar du ju om igen!

  SvaraRadera
 20. Det finns så många böcker, det är bara att hugga tag i någon annan spännande serie! :) Men jag förstår er, känner samma tomhet varje gång jag läser sista kapitlet i Deathly Hallows. (Men sen läser jag om dom igen något år senare och då är allt som nytt).

  SvaraRadera
 21. En serie på tre böcker som är riktigt bra i Harry Potter-anda är böckerna om Den mörka materian av Philip Pullman. Första boken, Guldkompassen, är filmatiserad men den gör inte böckerna rättvisa överhuvudtaget!

  SvaraRadera
 22. Jag levde med längtan till Harry Potter från och med att jag var tio tills jag var 18. Saknaden när det tog slut. <3 Det kändes som att hjärtat skulle slitas ur kroppen över att jag inte skulle få se mina fiktiva vänner fler gånger, inte på nytt i alla fall.
  Guldkompassen och Terry Pratchett är båda fantastiska rekomendationer och vägar till mycket ny kärlek.
  Tack för en underbar blogg

  SvaraRadera
 23. Ah just ja. För guds skull läs Ewa Ibbotson. Det om något är fantastiska böcker för unga vuxna (i båda bemärkelserna)

  SvaraRadera
 24. Mina barn är för små än men jag läste alla böckerna högt för min sambo när vi nyss hade flyttat ihop :) Sen har jag läst dom hur många gånger som helst själv också, under 12 års tid, både på svenska och engelska. Dom slutar liksom aldrig att vara bra!

  SvaraRadera
 25. Jag måste göra ett tillägg till min tidigare kommentar, igår läste vi ut "Hemligheten på perrong 13" av Eva Ibbotson. Den var väldigt bra tyckte både jag och 8-åringen!

  SvaraRadera
 26. Jag kan förstå att det känns tomt, men tack och lov är det ju så bra böcker att man inte mår dåligt av att läsa om dem. Min pappa läste dem för mig från att jag var 12 tills jag var 19. Det "var liksom vår grej". Kanske är det hans "fel" att jag numera föredrar manliga inläsare till fantasyböcker...
  Det är något särskilt med att ens pappa läser för en, det tycker jag fortfarande (23 år gammal) och saknar det mycket även om jag läser om Harry Potter gång på gång på egen hand på både svenska och engelska.
  Just nu läser jag (om än rätt sporadiskt) första boken igen... på holländska, tillsammans med min pojkvän. Underbart. Ljudbok, eftersom varken han eller jag ser ett skvatt.

  Tack och lov finns det ju massor bra böcker där ute :) Hjältar och Monster på Himlavalvet (minns tyvärr inte författaren) tyckte (och tycker) jag mycket om - då får han ju lära sig lite grekisk mytologi också! Narnia och Guldkompassen, som flera nämnt ovan, var också bra. "Det förtrollade slottet" av Edith Nespit är inte helt fel den heller. Adlibris nyhetsbrev för Kids-avdelningen är väldigt bra om man vill ha boktips för barn - jag uppskattar det som inspiration till småsyskonen (01:a och 03:a) och mina bokköp till dem.

  Hoppas ni hittar något nytt mysigt att läsa. :)

  /Shass

  SvaraRadera
 27. Mina högläsningsfavoriter från min barndoms sommarseglingar var Greven av Montecristo, Jorden runt på åttio dagar, De tre musketörerna, Röda nejlikan, En världsomsegling under havet, Djungelboken, Momo, Det blåser på månen, böckerna om Pip-larssons, Muminböckerna, Sparvelböckerna, Den hemliga trädgården. Åh vad jag längtar till mina barn är så stora att jag kan läsa dessa för dem!//En som börjar bli lite trött på Mamma Mu

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.