Blommor och … eh.

22:20

Jag lyssnar på killarna som sitter och snackar i ett annat rum. Abbe säger något om sina barn som han får när han gifter sig.

Storebror: Abbe, man behöver inte vara gift för att få barn.
Abbe: Jo, man får barn då.
Storebror: Näe, man får inte barn bara för att man är gift.
Abbe: Va?!
Storebror: Man GÖR barn, Abbe.
Abbe: Meh! Hur gör man barn då?
*Tystnad.*

7 kommentarer

 1. *fniss* tänk att det blir "pinigt" så fort man förstår hur det går till... jag trodde att jag skulle vara cool och kunna berätta på ett pedagogiskt sätt men när femåringen började fråga "ska snoppen in i snippan???" så kom rodnandet och stammandet. :)

  SvaraRadera
 2. Vi har också haft den diskussionen hemma flera gånger både att dom kan inte förstå att jag och deras pappa inte är gifta hur jag än förklarar tar dom inte in det. och sen hur bebisen kommer in i mammans mage, jag kanske e pryd men jag KAN inte förklara det.

  SvaraRadera
 3. Äh, det finns ju jättebra böcker som tar upp ämnet på ett bra sätt om man tycker det är pinsamt :) Hellre berätta som det är än att barnen får konstiga idéer från andra barn som inte heller vet :)

  SvaraRadera
 4. När jag var liten hade dagis en bok som förklarade det där med mänsklig förökning. Jag minns inte mycket från boken, men jag minns att småsyskonet i boken frågar föräldern om hur barn blir till och storasyskonet skriker "Jag vet! Man knullar!". Det tyckte vi 6-åringar var en fantaaastisk replik. :)

  SvaraRadera
 5. Hehe, hoppas du förberett ett svar på frågan nu då, snart får nog du den ;)

  SvaraRadera
 6. Ha ha, Jag berättade för min son när han var 5. Han vart så chockad att han drog efter andan och var tyst i flera minuter...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.