Åtta!

12:49

De där stunderna man inte vill byta ut. Ögonblicken man aldrig glömmer, som man helst vill stanna kvar i för alltid, eller åtminstone spara på något sätt. Lägga dem i fickan bland ludd och gamla kvitton och plocka fram dem under dagar som känns trista, gråa och motiga.

Jag har så många såna där stunder med dig och jag kommer att få så många fler. Jag längtar efter dem allihop. Varje gång du får mig att skratta och varje eftertanke du bjuder mig på med dina kloka och fina funderingar. Jag ser fram emot alla äventyr och vi ska ha ihop, alla resor och alla snack om livet. Och jag ska njuta av varje kram du ger mig, för jag vet att en dag kommer det att vara pinsamt och töntigt. Men tills dess. Jag ska omfamna våra ögonblick.

Som i somras då vi paddlade, bara du och jag. När vi hittade vår egen lilla ö och slog upp tältet. När vi gjorde upp en eld, täljde varsin grillpinne och gillade korv och sedan tryckte i oss godis så att vi nästan mådde illa. När vi läste bok i skenet från en ficklampa och somnade sida vid sida i våra sovsäckar.

Minns du på morgonen, då vi åt frukost i solen? Du fick ett glädjefnatt och började springa omkring som en vårsläppt kalv och hoppa över stockar och stenar fortfarande klädd i pyjamasbyxorna och alldeles rusig av lycka. Vi skrattade och jag filmade dig. Minns du att jag sa att vi kanske kunde klippa ihop det någon gång, till en film? Kanske med någon musik som du gillar.

Varsågod, min prins. Här är din film.

Grattis på åttaårsdagen!


51 kommentarer

 1. Och här kommer några hurra från oss också! Stort grattis på 8-årsdagen fina storebroren :-)!

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis världens bästa storebror!

  SvaraRadera
 3. Alltså, det slår aldrig fel. Jag brukar säga att jag inte vill ha barn, men så läser jag något som någon har skrivit om sina barn - oftast du, om dina fina killar - och så sitter jag och bölar och tänker att jag har ändrat mig. Att jag visst vill ha någon att älska så mycket.
  Inte blir det bättre av att brorsan i denna filmen ser ut som en blandning av min egen, fantastiske brorson och Emil i Lönneberga.

  SvaraRadera
 4. Så fint! Tänk att lilla storebror är 8 år! Grattis!!!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar film, leendet har fastnat.....visst är det härligt med spring i benen, i pyjamas på en "ensam ö", tält, lägereld och den frihetskänslan att vara bara vara där och då utan några förpliktelser.

  En underbar film, med en underbar unge och en fantastisk pappa bakom kameran.

  JÄTTEFRGRATTIS storebror!

  SvaraRadera
 6. Hälsa ett jättestort grattis till storebror!

  SvaraRadera
 7. STORT GRATTIS till Storebror! Verkar vara en riktigt härlig kille!! Kul film.

  SvaraRadera
 8. Hipp hipp Hurra för storebror!

  underbar film, sitter med ett leende på läpparna.

  SvaraRadera
 9. Precis så härligt är det ju att ha barn. Alla stunder och minnen, som är så lätt att glömma i den grå vardagen.
  Tårarna kommer av glädje och kärlek till mina när jag läser dina ord. Tack för att du påminner oss om hur fint det är att vara förälder!
  OCH, förstås.. Jättegrattis till storebrorsan, 8 år =)

  SvaraRadera
 10. Grattis till storebror!
  Tänk att ha en egen musikvideo...

  SvaraRadera
 11. Grattis Storebror!

  SvaraRadera
 12. Gosh! Stort grattis!
  En annan pojkmamma sitter här och gråter över de fint formulerade orden. Så är det, så vackert, så stort!

  SvaraRadera
 13. Vilken fin film (och text)! Kommer vara så roligt för Storebror att titta på när han blir äldre också.

  SvaraRadera
 14. GRATTIS BÄSTA STOREBROR!

  SvaraRadera
 15. Det är nästan så att jag fruktar att gå in här (med betoning på nästan) för du skriver så himla fint och slående och ärligt att jag börjar smågråta nästan varje gång. Grattis storebror!

  SvaraRadera
 16. Så himla fint! Ett stort grattis till Storebror!

  SvaraRadera
 17. Grattis storebror! Håll hårt i din pappa, för han verkar vara fantastisk. Du med förresten.

  SvaraRadera
 18. hej Abbes pappa
  Det är lätt att förlora sig bort i din blogg. Tack snälla för att man får vara med. Ska nog bokmärka sidan så går det med i den dagliga dosen av bloggar att följa. Jag hittade din blogg via radion tror jag. lyssnar på P1 varje dag när jag jobbar. Ska nog tugga igen allt från början känner jag.
  orka vidare med allt omkring dig och blogga vidare.

  SvaraRadera
 19. Man skulle komma på ett sätt att få de där stunderna att vara för evigt.
  Men som tur är uppskattar man även de stunder som kommer i framtiden.

  SvaraRadera
 20. Grattis Storebror! :D

  SvaraRadera
 21. Jättegrattis och stor kram!!!

  SvaraRadera
 22. Din blogg har en längre stund fyllt mitt hjärta med glädje och ibland mina ögon med tårar. Filmen till storebrollan är super. Jag är övertygad om att dina pojkar aldrig kommer att tycka att det är pinsamt att krama dig. Varje ögonblick med ens barn är njutbara, även de stunder då det är svårt och jobbigt.
  Tack för att du skriver.

  Må väl!
  Anna

  SvaraRadera
 23. grattis Storebror Hugo! Vilken fräck musik han fick dansa till på stock & sten!

  SvaraRadera
 24. kan bara hålla med alla andra! :)

  SvaraRadera
 25. Grattis storebror Hugo!
  Hoppas du haft en toppendag!! :D

  Och Abbepappa: Min son är 18 och jag får fortfarande en och annan kram - när ingen annan ser.. ;)

  SvaraRadera
 26. Stort grattis Storebror!! Hoppas du haft en riktigt härligt födelsedag.

  SvaraRadera
 27. Återigen lyckas du sätta ord på kärleken till en barn. Återigen imponerad, återigen tårögd. Grattis till storebror! /AI

  SvaraRadera
 28. Fin kille. Bra låt. Underbart sommarminne. Och nu är han inte längre sju och ett halvt. Grattis till 8-åringen!

  SvaraRadera
 29. StoOoOOrT gRaTtiS FiNa stOreBroR!

  SvaraRadera
 30. Vilken härlig film! Och stort GRAAAATTIIIIS!!!!

  SvaraRadera
 31. Sitter med ett leende klistrat på läpparna, stort, stort grattis till storebror Hugo, vilken härlig film på dig.

  SvaraRadera
 32. Wohoo! Grattis på födelsedagen, Storebror!

  SvaraRadera
 33. Underbart! Sitter och ler för mig själv :)
  Har läst bloggen nästan ända från start och blir lika glad och nyfiken varje gång jag ser att det finns ett nytt inlägg att läsa!!

  SvaraRadera
 34. Grattis storebror!

  Helt underbar film, han har bra musiksmak också den stora brodern!
  Nu längtar i alla fall jag till sommaren, man riktigt känner hur gott det luktar bland tallarna.

  SvaraRadera
 35. Grattis Storebror!

  SvaraRadera
 36. Nu har jag läst det här inlägget tre gånger! Jag blir varm i hjärtat över träffsäkerheten i dina formuleringar - underbart!
  Till råga på allt har Storebror och jag samma födelsedag - fint!
  Tack för dina ord och klokskaper/Frida

  SvaraRadera
 37. nu är jag ju lite sent ute för att gratta på födelsedagen, men jag kan glädja dig med att min lillebror är 18 år, och jag VET att både mamma och pappa får kramar av honom fortfarande, om än med låtsad motvilja... :-) (han är förövrigt väldigt kramig med sina 9 och 7 år äldre storasystrar, men det kanske är en helt annan sak). //Elin

  SvaraRadera
 38. Shit vad bra. Du borde ju göra musikvideos!

  SvaraRadera
 39. Grattis Storebror! :-)

  SvaraRadera
 40. Oj, har missat den stora dagen.
  Grattis Storebror till dina 8 år.

  SvaraRadera
 41. Åå en liten tår i ögat. Finfin fint!

  Grattis i efterskott storebror!

  SvaraRadera
 42. Vilken fantastisk människa du är! Du sprider glädje med dina ord! Wow säger jag bara!

  Grattis Storebror!

  SvaraRadera
 43. Åsa, mamma till Alma & Elsa30 januari 2011 kl. 11:08

  Coolt!8 bast, precis som min Alma blir snart!
  Läcker film, leendet är kvar :-)

  Grattis storebror hälsar vi alla!

  SvaraRadera
 44. Grattis Storebror, och tack för att du delar med dig av dina funderingar så din pappas bloggläsare får le och må bra =)

  SvaraRadera
 45. UNDERBAR!!!!!!!!

  Jag sitter o ler med hela mig

  Grattis storebror!

  SvaraRadera
 46. Härligt att se, underbara storebror, ett litet försenat grattis får det bli och ett hjärta som är alldeles varmt av kärlek.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.