Ce n'est pas une regnbåge.

22:14

Abbe och jag byggde med lego idag. Ett "öngt öngt ooorn" byggde vi. Och ett garage till Abbes bilar, diverse mönster på legoplattan och massor av annat fint som Abbe rev ner så fort vi var färdiga. Det är ju faktiskt halva grejen det där, att få riva det. Alla småsyskons privilegium.

– Ska vi bygga en regnbåge? sa jag.
– Yaaa, nee yö vi! jublade Abbe.
– Okej, vad kul.
– Neeeeey! Yyväy ahp-a. Vi an i-e ynga nån yeng-ååå-e, sa Abbe med sorg i rösten.
– Jaså varför inte?
Abbe suckar tungt.
– Vi aay inga liila ii-ay.

Sorry. Det blev ingen riktig regnbåge. Ni får föreställa er den lila färgen.
Andra bloggar om , , , , ,

16 kommentarer

 1. Jamen det blev ju så fint i alla fall! Jag noterar att det nu mera finns både ljus- och mörkblå legobitar, så var det inte när jag var barn. Tjusigt!

  SvaraRadera
 2. Tror faktiskt raserandet är mer än halv glädjen :)

  Snygg regnbåge!

  SvaraRadera
 3. Alltså det blev ju så sjuukt snyggt.. älskart!

  du har säkert sett detta med tanke på att du har rätt bra koll på internetsfären.. men jag skickar länken iallafall =)

  http://www.youtube.com/watch?v=4qsWFFuYZYI

  SvaraRadera
 4. Helt underbart att bygga med lego och om inte bättre att få riva isär allt efteråt!
  Tack för att du skriver så underbart, jag borde kommentera mer, finner inte alltid orden men älskar varenda inlägg.

  Och tack för att du påminde mig om René Magritte, roligt :)

  SvaraRadera
 5. Underbare Abbe :)

  Så fin den blev, er "oriktiga" regnbåge!

  SvaraRadera
 6. Barn och deras funderingar och kommentarer är underbara! :-)

  SvaraRadera
 7. SÅdär många färger fanns det inte på lego när jag var liten!

  SvaraRadera
 8. Hahaha...barn är bara så mycket klokare än vad vi kan föreställa oss ibland. Er regnbåge blev superfin i alla fall och som sagt...nöjet ligger ju i vad som ska göras EFTER uppbygget =) Kram på er!

  SvaraRadera
 9. jag säger som alla andra här: vilka SNYGGA färger. När jag var liten fanns gul, röd, blå, grön, vit och svart. Alla skrikiga toner.

  Och jag är ändå "bara" 25 :)

  SvaraRadera
 10. http://www.addnature.com/fototavling2009.html
  Tycker jag att du ska vara med i, du har många fina bilder på bloggen.

  Hälsningar
  Maja

  SvaraRadera
 11. tjusig regnbåge. söt abbe

  SvaraRadera
 12. jag har läst den här bloggen från början fram tills nu (det har jag berättat i tidigare kommentarer), men vad jag tänkte berätta nu är: att eftersom jag läst hela bloggen så kan jag nu förstå vad abbe säger utan att du behöver skriva en förklaring efteråt. det är ganska häftigt... jag har lärt mig hans språk! jag förstår abbe precis som jag kan förstå alla andra. det är fint på nåt sätt... och jag tycker abbe är så värd det, att bli förstådd. jag håller tummarna för att abbes tal framöver ska bli ännu bättre än vad det redan är! :) KRAM

  SvaraRadera
 13. Hej! Fastnade på din blogg...jag har inte läst hela men sammafattnigen..o du skriver ju så bra!
  Ska ta mig tid o läsa hela nån dag för Abbe verkar varea en riktig kämpe!
  MVH Malin (mmcs)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.