En grej till bara.

19:12Dagens besök på sjukhuset: Ortoptisten. Det gick bättre än det brukar, eller vad man nu ska säga. Alltså själva undersökningen gick bättre. Abbe var duktig och tittade in i alla maskiner, läste bokstäver på syntavlan och lät doktorn till och med klistra på den där lappen framför ena ögat utan några protester.

Däremot kändes resultatet av undersökningen lite sådär. Abbe behöver glasögon. Jag menar, herregud det är väl inget, halva Sveriges befolkning har ju brillor. Kanske inte så många fyraåringar men ändå; det är ju inte direkt ovanligt. Det är inte det. Men Abbe har så det räcker ändå känns det som. Jahapp det också, liksom.

Well well, glasögon it is, och Abbe blir förståss världens sötaste glasögonorm.

Andra bloggar om , , ,

25 kommentarer

 1. Jag fick också glasögon när jag var runt 4, det är nog itne så ovanligt.

  Vilken fin header (eller vad det heter) du har gjort!

  SvaraRadera
 2. Åh jag tycker små barn med glasögon är så charmiga! Men Abbe är redan så charmig så han kommer bli super söt med dom :) Sockersöt :P

  Älskar denna blogg, den har allt och lite mer än så! Önskar er all lycka till! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad fin bloggen är Halloweenpyntad och allt ! Älskar din blogg,ditt sätt at skriva,dina vackra bilder! Abbe och brorsan är världens lyckligaste som har er som föräldrar!
  Finns ingen blogg i världen som får mig att skratta och gråta som just din! Så Tack!
  Happy Halloween!
  Hälsningar M

  SvaraRadera
 4. Då får han ju en symbol för sin smarthet :)
  I glasögon ser man smart ut!

  Kul utsmyckning av bloggen. Har ni halloweenparty för fulla muggar där hemma nu?

  SvaraRadera
 5. Helena i Ljungsbro30 oktober 2009 kl. 20:27

  Jag tittade på en treåring idag och konstaterade att sötare "glasögonorm" har jag aldrig sett. Så fina brillor det finns för barn.

  Men jag gissar att det känns orättvist... Det är lite för mycket!

  SvaraRadera
 6. Det finns så mycket annat Abbe skulle ha kunnat drabbas av, tänk så istället. För glasögon är ju inte nåt "problem" för de flesta. NI kanske ser det som ett problem, just för att Abbe har en del andra problem, men för mig ser jag det som en kul grej att jag har glasögon. Näe, uppåt-tankar, tack.

  SvaraRadera
 7. Jag förstår att det känns mycket med att Abbe ska ha glasögon också. Jag fick själv glasögon som femåring, pappa tyckte jag satt för nära tvn... Sen dess har min syn bara blivit värre, men det ger inget att oroa sig över det. Abbe har ett väldigt bra liv med föräldrar som er och ett syskon som brorsan, jag tvivlar på att glasögon kommer hindra honom i hans dagliga framfarter!

  SvaraRadera
 8. Vad fint du har gjort Halloween-Pappan !

  SvaraRadera
 9. Så klart han kommer bli världens sötaste glasögonorm!

  SvaraRadera
 10. Fick glasögon först när jag började i tredje klass, hade behövt dem långt tidigare. Skelade och såg dåligt både hit och dit. Kanske inte någon tröst för er, men det är positivt när det upptäcks i tid. Själv klarar jag mig hyggligt utan om jag vill, men det vill jag självklart inte. Jag ser betydligt bättre ut med dem.

  SvaraRadera
 11. Kan föreställa mig Abbe i ett par runda glasögon.
  Väldigt söt skulle han nog bli i ett par runda bågr =)
  (fasst iofs är det ju nåt med barn som har runda bågar. det liksom passar deras små ansikten =) )

  SvaraRadera
 12. Hej! Jag har en fråga: hur gör du för att blogga från mobilen?
  När jag ska skriva så går det inte? Jag kan fylla i rubrik men inte skriva något inlägg. Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
 13. snygg header!
  O när Abbe blir stor kan han göra som jag o operera bort synfelet =)

  SvaraRadera
 14. Hej! Världens sötaste glasögonorm! Klart! Jag har nu idag läst färdigt bloggen. från början till slut tog mig sammanlagt tre dagar med vakna nätter fast vid datorn. Min sambo började nästan bli svartsjuk på abbe:) Tack för en underbar lärdom om livet! Abbe finns nu ständigt i mina tankar oavsett vad jag gör!

  Hittade hit genom en skoluppgift. vi fick i uppgift att se abbes video när han tränar på färger. Sen ska vi skriva en hemtenta om detta! Spännande!
  Tack igen! För att du delar med dig! Och vilket sätt du gör det på! TACK!

  SvaraRadera
 15. Han kommer att bli så söt!
  Jag har haft glasögon (när jag kollar på tvn och är i skolan) i lite mer än ett år. Alla andra i min familj har läsglasögon och bara jag har för att se något på långt håll, det beror dels på att jag blev opererad när jag var 6 år pga skelning...
  Men det kommer att gå superfint för Abbe tror jag!

  SvaraRadera
 16. haha, jag undrade verkligen varför "Heja Abbe"-bokstäverna var oranga helt plötsligt när jag såg dem uppe i kanten av sidan... och sen såg jag ju att du pyntat! så fint! hahah.

  abbe och glasögonen kommer nog gå fint. många barn gillar att ha glasögon, åtminstone till en början. världens sötaste glasögonorm blir han nog som sagt iaf.

  SvaraRadera
 17. Klart han blir sötaste glasögonormen! :-)
  Många i min omgivning har småbarn som fått glasögon tidigt, jag tycker de ser intelligenta ut!
  Snygg header helgen till ära!
  Anmaja

  SvaraRadera
 18. Iiiih jag blev alldeles förskräckt här med den läskiga utsmyckningen!! Vampire-Abbe! Snyggo!

  SvaraRadera
 19. Abbe kommer gilla att se allt superskarpt som Stålmannen, eller någon annan superhjälte han gillar!
  Vilken snygg header du gjort! Härligt att broren får vara med :)

  SvaraRadera
 20. Happy Halloween på er allihopa, särskilt till världens sötaste galsögonorm förstås, och till Brorsan som som har en speciell plats i mitt blogghjärta! =)

  SvaraRadera
 21. Med tanke på hur söt han är som vampyr så tror jag han kommer bli coolaste killen i stan med sina glasögon. Hejja er!

  SvaraRadera
 22. Jag minns när jag fick mina glasögon, jag ville verkligen inte ha några innan men oj vilken lycka att plötsligt kunna se!

  SvaraRadera
 23. Jag har haft glasögon sedan jag var 1 enda år gammal (nu är jag snart 22).
  Enda felet med glasögon i så tidig ålder var väl att jag hellre slängde iväg de så de gick sönder.

  Hoppas Abbe sköter sig med sina glasögon i alla fall. ;)

  Han är jättefin, både med och utan glasögon :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.