Ska vi göra lite nytta tillsammans?

23:32

Det har redan gått en hel vecka in i februari och jag har fullständigt glömt av "Alla barnhjärtans månad". Pinsamt. Ni som hängt här ett tag vet ju att Hjärt- och lungfonden brukar köra en kampanj under hela februari under det namnet.

Förra året hade vi ju auktioner med presentkort på barnkläder en gång i veckan här på Heja Abbe och drog in över femtusen spänn tillsammans till kampanjen. I år har jag inte ordnat något sådant, om ingen hör av sig nu och erbjuder något fint vi kan auktionera ut, vill säga.

Som vanligt finns pins att köpa. De kostar trettio kronor och är i år designade av Eva Funch och Måns Zelmerlöv. Man hittar dem på Akademibokhandeln, Euroflorist, Hemköp, Hemtex, Krabat, Lekia, Tempo, och Alla Hjärtans Lunch-restaurangerna.

Men Hjärt- och lungfonden har också fixat ett fint hjärta man kan ha på sin blogg som vi tillsammans kan hålla igång genom att sms:a och skänka en slant. Ett sms kostar trettio kronor. Det är ganska överkomligt tycker jag, så kan fler vara med och bidra. Kanske en gång i alla fall.

Eller tänk så här. Just nu är det väldigt mycket folk här och tittar in, efter Bloggpriset och så. Men när det stabiliserats så landar vi kanske på 4000 träffar om dagen ungefär. Tänk om alla skulle ha råd att sms:a trettio kronor varje gång. Då skulle det bli 120 000:- per dag. Och så är det 21 dagar kvar av Februari. Då skulle vi tillsammans samla in 2 520 000:-. Va! Två och en halv miljon. Vilken grej det hade varit.

Men okej. Det är ju lite hysteriskt att hoppas på det. Men tänk om ni nu är fyratusen personer, och ni sms:ar in en trettiolapp var i veckan resten av februari. Det blir nittio kronor var. Då får vi in 360 000 spänn. Det hade varit något att vara stolta över. Eller hur?

Så här står det på kampanjsajten:
"I år är målet att samla in pengar till Gertrud - ett avancerat rikstäckande videonätverk för Sveriges barnhjärtkliniker. Med hjälp av detta nätverk kan hjärtebarnen få tillgång till samma specialistvård, oavsett var de bor. Pengarna ska dessutom räcka till minst tre doktorandtjänster inom barnkardiologi."

(Som göteborgare uppskattar jag den Kålliga ordvitsen i namnet på videonätverket, men jag förstår inte varför de inte stavar det med Hj istället. Nåja. Spelar roll.)

I alla fall. Om du sms:ar BARNHJARTA 180 och ditt namn till 72901 så skänker du alltså 30 kronor till alla barnhjärtans månad. Dessutom dyker ett tack med ditt namn upp i hjärtat. Bara en sån sak.

Vill du sprida? Blogga kanske? Eller via Facebook klicka här eller Twitter klicka här.

Nå? Vad säger ni? Ska vi slå världsrekord i insamling tillsammans? För alla hjärtebarn.Andra bloggar om , , , , ,

30 kommentarer

 1. Bra Abbepappan! Det är jätteviktigt att vi hjälps åt. Läs min blogginlägg om mitt hjärtfel och att vi måste hjälpas åt!

  http://klaratiara.bloggagratis.se

  SvaraRadera
 2. 30 spänn.

  Katching!

  SvaraRadera
 3. Bra att du samlar in! Själv har jag inga pengar på mobilen men ska försöka fixa detta. ;)

  Håller med dig om ordvitsen! Tänkte precis likadant, kul men varför inte Hjärtrud?

  SvaraRadera
 4. Hoppas att insamlingen ger mycket mycket pengar! Även om jag donerar lite varje månad så är det självklart att skicka iväg ett litet sms!

  SvaraRadera
 5. Lagt tll hjärtat på bloggen, done!
  Smsat, done!

  SvaraRadera
 6. Dags att köpa sig en ny pin, har de andra. Har Skickat SMS också.

  SvaraRadera
 7. Hej allihopa,
  Vi på EuroFlorist och Hjärt-Lungfonden utökar nu vårt samarbete som gör det möjligt att, på samma gång som du skickar blommor, stödja den livsviktiga forskningen för att utrota en av vår tids stora folksjukdomar.

  Våra butiker ser fram emot att under 2010 sälja 6000 hjärtpins vilket kommer att resultera i 180 000 kr till den viktiga barnkardiologiska forskningen.
  Du kan läsa mer om samarbetet här:
  http://tinyurl.com/ylc3c9f

  Och se vårt sortiment av Hjärt-Lung-blommor här:
  www.euroflorist.se/Hj%C3%A4rt-Lungfonden.c

  Vi önskar er en trevlig vecka!

  SvaraRadera
 8. Vad glad jag blev när jag såg att man på vårt intranät (DSBUS) länkar till din blogg med anledning av alla barnhjärtans månad och att du vann stora bloggpriset!

  SvaraRadera
 9. Jag hänger på och lägger hjärtat på min lilla blogg, också!

  SvaraRadera
 10. Falck i Göteborg som upphandlat till sig ambulansdriften i Göteborg-Härryda-Mölndal och Öckerö har en stridsbåt 90 ombyggd till ambulansbåt. Den har hemmahamn på Öckerö och heter faktiskt vitsigt just Hjärtrud.
  Det enda roliga med danskarna i ambulanssjukvården.

  Grattis till ert pris på galan... Jag är ju en periodare här och gillar dina verklighetsnära och målande beskrivningar av vardagen.

  Tjollahopp!

  SvaraRadera
 11. Tjipp.
  Jag har ingen riktig blogg.
  SMS betalar mitt företag. sååå...
  jag tog det enklaste snababste steget och pyntade 21*30 kronor rätt in på HjärtochLungfonden.
  Det känns fint att få göra lite nytta tillsammans.

  Hej från @javaHelena

  SvaraRadera
 12. Grattis till Bloggpriset! Jag hittade hit tack vare det och har nu skrattat och gråtit mig igenom bloggen från början. Tack för att du låter oss följa med på Abbes livsresa med dina varma berättelser!

  Självklart skickar jag en slant till hjärtebarnsforskningen.

  Hjärtligen, Annika

  SvaraRadera
 13. Min lokala Euroflorist hade som vanligt inte hört talas om dessa pins...

  SvaraRadera
 14. Mitt i exjobbs skrivandet så hittade jag hit.Och självklart måste jag läsa hela bloggen- den berör!
  Häromagen tränade jag på gym, där bowlinglokalen är som du skrev om.
  Hehe vad jag log när jag såg alla barn och hörde musiken dåna. Det var tider det :)

  Keep up the good work Abbefamiljen!

  SvaraRadera
 15. Hej Abbes Pappa! Jag kan erbjuda dig att auktionera ut två st silversmycken från LifeStone med barnets hand- eller fotavtryck på?
  Modellerna heter "Mammas hjärta" och "Pappasmycket", de är värda 1595:- resp 1695:- (plus porto och avtryckskit som förstås ingår i mitt erbjudande)
  Här kan du se hur de ser ut:
  http://www.lifestone.com/sv/produkter/fargtryck.html
  Du kan väl maila mig?

  SvaraRadera
 16. 30 kronor skickade! Och jag är student, så det är många nudelpaket ;)

  SvaraRadera
 17. Jag är lite konfunderad..hur kan hjärtat veta vad jag heter? Jag har inte skickat in mitt sms än, jag har inte loggat in, jag har inte skrivit mitt namn någonstans hittills, ändå står det "Tack Therese!" i hjärtat. :-P
  Antar att hjärtat helt enkelt ser in i framtiden och vet att jag kommer att skicka sms:et om 30 sekunder. ;-)

  SvaraRadera
 18. Sms:at. Och skall göra det igen och igen osv
  Tänk om alla som röstar sig blå på t.ex. Melodifestivallåtar bidrar till detta åtminstone en gång! Wooaaa....

  Hoppas det blir Hjärtemycket pengar! :)

  Har placerat hjärtat på facebook oxå.
  Klart jag gör som du säjer...hehehe

  SvaraRadera
 19. Steve-O: Vilken stad bor du i? Alla våra florister ska vara välinformerade om Hjärt-Lung-pins – vi beklagar att du inte verkar ha fått önskvärt bemötande. Om du ger oss namnet på din aktuella affär ska vi försöka hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

  /EuroFlorist

  SvaraRadera
 20. EuroFlorist: Jag bor i Norrtälje. Fröken Knopp var det jag frågade på för andra eller tredje året i rad utan framgång. Ni har en till representant här som jag tänkte prova i morgon, inga andra av samarbetspartnerna finns tyvärr i min stad. Tack för visat intresse!

  SvaraRadera
 21. Hejsan, jag har länkat till dig från min blogg. Hoppas det är ok annars får du gärna höra av dig så fixar jag det!

  SvaraRadera
 22. Ny funkis-blogg som tar upp tillgänglighet- och bemötandefrågor med humor och en skopa provokation. Det handlar helt enkelt om mitt liv ur mitt rullstolsperspektiv.
  Just nu visas exklusiva smygfotograferade melodifestivalbilder.
  http://www.livetrullarvidare.blogg.se

  SvaraRadera
 23. Jag har ett litet musikhjärta (Zelmerlövs design). Den är jättesöt :)

  SvaraRadera
 24. Euroflorist: Den andra återförsäljaren Fru Grön hade dem inte heller. MEN vilken service! Hon ringde direkt till er och redde ut vad som gällde och beställde hem så jag kan köpa ett gäng pins i morgon!

  SvaraRadera
 25. Steve-O:
  Åh, bra! Vår ambition är självklart att alla som frågar efter dem i någon av våra butiker ska kunna få tillgång till dem på smidigaste möjligaste sätt.
  Hoppas att du blir nöjd och att det går fortsatt smidigt, trevlig vecka!

  /EuroFlorist

  SvaraRadera
 26. Nu har jag smsat, länkat i min blogg och på Facebook. :)

  SvaraRadera
 27. En fin blogg som verkar göra skillnad. Jag kommer att länka till den från min blogg.

  SvaraRadera
 28. Jag hoppas att det var OK att jag "snodde" ditt hjärta och "din kod" till min blogg - det är roligare att göra det tillsammans med många, än med några få :-).

  SvaraRadera
 29. Vi säljer hjärtepins i klassen :D

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.