En magisk kväll.

23:09Jag grät, det är lika bra att jag berättar det med en gång. Jag är så svag för fina grejer, människor som är snälla och drömmar som går i uppfyllelse. Jag måste vara det perfekta offret för alla Hollywoodregissörer.

Inte satt jag och lipade hela konserten, nej då. Jag skrattade, njöt, vrålade, diggade, rös och applåderade mest hela tiden också, för det gick inte att låta bli att göra något av det. Men det tog inte många minuter in i den magiska kvällen förrän det klumpade sig i halsen på mig och tårarna rullade ner på min kind.

Jag grät för att det var så otroligt rörande att se Fredrik stå där på scenen med Konserthuset till brädden fyllt med människor framför sig. Glädjen och stoltheten i hans ögon blev för överväldigande. Jag grät för att det han lyckats åstadkomma ger mig hopp, och för att det är så jävla fint att veta att om man bara vill någonting tillräckligt mycket så går det att uppnå. I alla fall nästan allt. Och jag grät för att han samlat in så mycket pengar till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och för att jag tänkte på alla timmar jag tillbringat med Abbe på just det sjukhuset. Och att jag sett med egna ögon alla fantastiska saker stiftelsen har åstadkommit med sina pengar.

Jag var så stolt över Fredrik. Så jäkla stolt.


Tomas Gedda från insamlingsstiftelsen tar emot checken på 99 740 kronor.


Fredrik tar igen sig och lyssnar på sin gamla idol och gästartist Daniel Lemma. (Stefan Andersson gästade förresten också)

14 kommentarer

 1. Ja, så fint. Fantastiskt. Ni har liksom extra stora, varma hjärtan där nere på västkusten. Heja er!

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen imponerande!

  SvaraRadera
 3. Fan att jag missade det här. Jag var SÅ inställd på att gå, men en tandutdragning, med överväldigande trötthet som resultat satte stopp för det. Skönt att höra att det var fint iaf.

  SvaraRadera
 4. Som jag önskar att jag hade kunnat vara där...

  SvaraRadera
 5. JAG VAR DÄR!!! Det var en magisk kväll på många sätt!! Fredrik var tokduktigt och det värmer extra mycket att han valde att skänka pengarna till just insamlingsstiftelsen.
  Kram från en mamma som tillbringade dem 14 första månaderna med sin dotter på just Drottning Silvias barn och ungdoms sjukhus.

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastiskt fin kille.

  SvaraRadera
 7. Ja... det var verkligen helt jäkla magiskt!!!! Jag och mamma blev förtrollade, hänförda, fick gåshud och skrattade högt!

  Helt underbar känsla!!!!!

  Och så var det roligt och mysigt att få krama Abbe-mamman och hälsa på dej :=)

  SvaraRadera
 8. Hade varit härligt att få vara där!
  Glad att det var en sån magisk kväll och hur fint somhelst att det skänktes pengar!

  kram

  SvaraRadera
 9. Det blev turbulens här hemma när jag var på väg, så jag kom aldrig iväg till konserten. Men va KUL att det gick så bra och att det var så underbar kväll.
  Intyg på att man inte ska ge upp, att det finns goda tankar & villiga människor som vill visa sin medkänsla. DSBS är ett underbart ställe! Varit där många många gånger...

  SvaraRadera
 10. Det är helt fantastiskt! Hade jag inte bott i sthlm hade jag lätt varit på plats!

  SvaraRadera
 11. Var där! Så mycket energi! Så mycket glädje!Känslan sitter kvar länge....

  SvaraRadera
 12. Tack Gunnar för att du skrivit om detta och tack för alla fina kommentarer. Det är härligt att hjälpa till.

  SvaraRadera
 13. Vi var där, denna magiska kväll med mycket skratt och värme! Underbart!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.