Hasse Aros plats.

23:49

Efter att ha tråcklat oss ut ur Barcelona med hyrbilen körde vi norrut längs Costa Brava. Då vi var här för tio år sedan bodde vi några dagar i en mysig liten ort som hette Tossa De Mar, men för variationens skull valde vi den här gången ett annat ställe – Platja D'Aro. Eller Hasse Aros plats, som vi kallade den.

Är de inte ganska lika egentligen, alla de där orterna längs medelhavskusten? Ja, jo, det är klart att det är skillnader mellan t ex Frankrike och Grekland och mellan små och stora orter, men principen är på något vis densamma. En huvudgata, oftast ganska trafikerad, där alla butiker, supermarkets och många restauranger ligger. En lång strand, ibland med strandpromenad där souvenirbutiker och restauranger trängs med kiosker som säljer glass, snorkelutrustning och allsköns uppblåsbara skapelser att ha i vattnet. Och någonstans däremellan ligger alla hotell.

Sådär ser i alla fall Platja D'Aro ut.

Hotellet vi hade bokat genom Sembo var superfint. Egentligen var det väl inget hotell utan snarare lägenheter, men ändå. Standarden var hög och sängarna stenhårda på äkta spanskt vis. Hotellområdet var fantastiskt välskött med vältrimmade gräsmattor och grusgångar som varje dag med lövblås befriades från de barr som föll från tallarna som kastade en behaglig skugga över alltihopa. Det fanns ett poolområde, med både barnpool och jacuzziavdelning och därtill två nitiska badvakter som såg efter att man följde den fullmatade regelskylten. Det stod S.O.S. på deras ryggar men jag tror aldrig att de behövt hjälpa någon eftersom det vore i det närmaste omöjligt att skada sig så länge de håller ordning på folk. Abbemamman tyckte att den manlige av de två såg ut som Ridge i Glamour, om det nu är någon som minns honom, eller TV-serien för den delen.
Varje morgon promenerade jag ner till den lokala butiken och köpte färskt bröd till frukost, ibland i sällskap med Abbe. Varje dag gick vi till den lilla stranden som låg närmast, badade och åt lunch på en fantastisk liten restaurang som mest liknade en kiosk, men som serverade den bästa maten vi fick i Platja D'Aro. Varje dag hängde vi en stund vid poolen och varje eftermiddag hade vi mys på balkongen och spelade "finns i sjön", åt chips och drack läsk eller öl beroende på ålder. Varje kväll promenerade vi till centrum och åt middag, antingen på den trafikerade huvudgatan eller på strandpromenaden. Och sedan ville killarna ligga på var sin sida av mig och titta på när jag spelade "Angry birds" på min iPhone. Varje kväll. Ibland försökte Abbemamman och jag få till lite variation, men vi insåg snart att barn inte är så intresserade av det när allt kommer omkring. De gillar rutiner.

14 kommentarer

 1. Det låter helt underbart! Något bra förslag på resmål till hösten om man vill att det ska vara varmt och skönt? Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Han ser svincool ut med baguetten under armen.

  Ridge och Glamour, den rullar än - helt absurt.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar regelskylten! Ordning och reda på hög nivå. :)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder, som vanligt. Jag gillar speciellt den där de guppar på luftmadrassen eller vad det är - det är en verkligt somrig bild!

  SvaraRadera
 5. Det märks att du jobbar med reklam, man blir genast jättesugen att åka dit. Med tanke på hur många som läser din blogg, och på hur pålitlig du brukar vara, så är det nog bäst att man bokar nu genast om man vill åka dit nästa sommar. Det lär bli fullt på nolltid. Funderar själv på om det inte kunde vara något för oss. Skall visa maken...

  SvaraRadera
 6. Tack för den gratisturen genom "Hasse Aros plats"! Klart att man blir sugen...
  Intrycket är att resan överträffade era förväntningar. Eller i alla fall motsvarade!
  Nu ser vi fram emot vår egen hett efterlängtade tur till en grekisk ö inom kort. Spanien kan sannolikt aldrig mer komma på tal för oss...för intimt förknippat med storasyster...

  Tack!
  Hanna, Sara och Alvas pappa

  SvaraRadera
 7. Angry birds - måste vara beroendeframkallande! Maken är helt såld på detta och han som brukar skratta åt mig när jag spelar Zelda på Wii.
  För övrigt ser det ut som ni hade det härligt...

  SvaraRadera
 8. Fantastiska bider.

  Annelie

  SvaraRadera
 9. Men åh, vilka härliga bilder!

  SvaraRadera
 10. Ville bara säga hej och berätta att jag nu för första gången i mitt liv läst igenom en hel blogg - din. Kommer definitivt fortsätta läsa kommande blogginlägg!

  SvaraRadera
 11. du har så sten tuffa ungar. när jag får barn om några år vill jag ha två kopior av dina :)

  SvaraRadera
 12. Suverana bilder. Vi hade en lagenhet dar, 14de vaningen i Beach Palace. Gott att storebros gillar Barca!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.