Inte en dag för tidigt.

21:31

Den där Dan Eliasson som tillträtt som ny chef för Försäkringskassan, jag hörde en intervjuv med honom för ett tag sedan och tyckte att han verkade vettig. Och tänk, nu har han visst kommit på att de där idiotiska VAB-blanketterna inte var någon bra idé. Nu föreslår han att de ska bort. Tänk att det skulle behövas en ny chef för att komma på det.

9 kommentarer

 1. Och jag som lärare jublar också. Något så fånigt som att hålla på att skicka in lappar till FK kring VARJE dag som en förälder vabbar är ju helt bisarrt.

  Det måste finnas ett bättre sätt att jaga fuskare. Bättre och billigare. Här jagar man ju 99% av alla som ju faktiskt sköter sig. Sicken dårskap.

  SvaraRadera
 2. Som förskollärare jublar jag också..! En sak mindre att administrera & hålla koll på, vilket ger lite extra tid till barnen. Hurra!

  SvaraRadera
 3. Och som anställd på FKs IT-avdelning vet jag att det inte behövdes ny chef för att komma på det. Men det krävs en ny generaldirektör för att ta bort dem. Mycket få människor har ansett att det där någonsin var en bra tanke! Ens på FK.

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg av Den hemska tvillingen. Intygen kom väl till efter att regeringen fått för sig att småbarnsföräldrarna fuskade med vabbandet. F-kassan ställde sig negativa redan från början men tvingades införa det ändå.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forslag-om-sjukintyg-sagas_687017.svd

  SvaraRadera
 5. Nu krävs det bara lite lagändringar från regeringen sida så är FK på rätt spår igen :-)

  SvaraRadera
 6. Iden med lapparna var korkad men klart folk fuskar. bidragsfuskar. helt uppenbarligen både i stort och smått. Det pågår tre gigantiska rättegångar med temat bidragsfusk just nu. Här i Skåne har ju en man tvingat sin dotter att spela sjuk och fått miljontals kronor. Och det mest fantastiska är att åtalsrubriceringen är bidragsfusk och inte människorov eller vad det ska kallas när en pappa håller sin dotter inspärrad i 17 år.
  Men att alltid påskina att ALLA alltid är ärliga tycker jag bara är fånigt.

  SvaraRadera
 7. Mycket oärlighet och falska människor i vår värld som gör att dylika påfund ens initieras som tankefrön!...
  En annan "avart" var när en FK-handläggare inte ville fortsätta ge mig VAB-ersättning from jan 09, med motiveringen att Hanna gick i skolan ibland och således inte var så sjuk som jag ville göra gällande....Hanna avled sedan under hösten...
  Var finns ärligheten som ska vara en grundpelare i vårt samhälle?
  undrar
  Niklas, Hannas pappa

  SvaraRadera
 8. Många jublar helt enkelt. Och vet ni vad, jag trodde inte heller att FK:s personal var så glada över blanketten. Eller över en del annan krånglig byråkrati. De gör ju bara sitt jobb.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.