Mikrojul.

23:50
Julen höll på att komma bort i all jobbstress och maginfluensa. Vårt julkalas med alla vänner fick ställas in (i år igen) och dessutom åker vi bort över helgerna. Så här gällde det att klämma in rubbet på en dag.

Idag har det pysslats smällkarameller, och pyntats pepparkakshus, bakats vörtbröd och handlats julskinka (några skivor i charken, helt nytt för mig som alltid gör skinka till 25 pers). Det har ätits mini-julbord och spanats efter någon mystisk person i röda kläder som la en märklig säck i växthuset och stack. Säcken har hämtats under stoj och glam från två övertända små pojkar, klappar har delats ut och öppnats. Och storebror har sagt att "Tomten minsann hade lämnat väldigt bra gåvor till honom i år".

Julen avklarad, kort och koncist. Så kan det gå.

Andra bloggar om , ,

9 kommentarer

 1. Hoppas att ni får stanna på benen nu då, allihop!

  En riktigt god jul önskar jag er!

  SvaraRadera
 2. Redan öppnat klappar? Vad var det där för tomte? :-)

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt! God Jul :o)

  SvaraRadera
 4. Goda jul hela Abbefamiljen! Nu har jag läst hela bloggen, och vill väl säga som alla andra - tack för att du delar med dig.

  Jag jobbar med barn med flerfunktionshinder, och det känns väldigt värdefullt att få läsa om hur det kan vara hemma, och hur saker och ting känns som förälder. För även om vi inte har någon liten Abbe, och alla situationer är olika, så är det mycket jag kan känna igen från "våra" barn. Så tack, igen!

  Och så måste jag säga att jag bara älskar dina tisdagstemabilder! Både för att du tar väldigt fina bilder och för att jag tycker att du tolkar varje tema så underbart fint.

  Hoppas ni får en fin jul, och att den där magsjukan slutar hemsöka er snart.

  SvaraRadera
 5. Vi hade också en mini-jul igår. Besök av sambons dotter med familj från Norge (och lilla hjärtebarnet Signe) ledde till lite tjuvstart av julen även hos oss. Så kan det gå ibland och det är inte så dumt det heller!

  SvaraRadera
 6. God Jul på er! Men nu till det jag tänkte skriva egentligen... vilken femåring säger egentligen "gåvor"? Himla sött dock. :D

  SvaraRadera
 7. God Jul!
  Hoppas att den blir fridfull och bra.
  Hälsningar från en ivrig läsare!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.