Ett sista-minuten-julklappstips.

08:25Ni na ni na ni nana ni na na na ni na... (ska föreställa boktipset för den som till äventyrs mins det programmet och dess signaturmelodi)

Jag tänkte tipsa om en bok idag. Men det är väl bäst att jag säger som det är med en gång innan ni sätter igång och spekulerar. Jag har inte köpt den här boken, för vi ska inte ha en ny baby. Det räcker gott med Abbe och hans bror. Därmed inte sagt ett jag inte gillar boken, men det kommer jag till strax.

Jag har fått boken av förlaget för att de gärna vill att jag skall recensera den här på bloggen. Det verkar var en av fördelarna med att ha fått många läsare (förutom att det naturligtvis är vansinnigt roligt och smickrande att ni vill komma hit och läsa det jag skriver). De vill nå ut med ett budskap och jag har en publik. Fair enough.

Det här ser jag ju dagligen på de riktigt stora bloggerskornas sidor oftast som illa dold produktplacering, men jag kände liksom för att säga som det var. I alla fall. Nu väntar jag bara på att lite andra företag med bra produkter vill ha ett språkrör. Coola barnkläder, balla tv-spel, eller något annat. (Kära Canon, om ni läser det här; jag kan gärna skriva om EOS 5D mark2 ifall ni skickar en till mig.)

I alla fall. Nu boken.

"Baby, ett litet mirakel" är en trevlig bok full av riktigt fina barnbilder, något jag faktiskt saknat i alla de böcker vi köpte då vi väntade våra barn. Man kan sitta och bläddra i den bara för att kolla på alla söta ungar. Den känns ny och fräsch i formgivningen, för nu att låta AD:n i mig kommentera lite.

Boken skildrar barnets utveckling de två första åren, men gör det mer ur barnets perspektiv än vad man är van vid. Vad händer i ett barns kropp efter födseln? Hur utvecklas de? När förstår barnet olika saker? Hur funkar språkutvecklingen, immunförsvaret eller självmedvetandet?

Mängder av intressant fakta varvas med de vackra bilderna jag nämnde. På vissa uppslag finns illustrationer av kroppens insida på ett transparent papper ovanpå bilden. Till att börja med tyckte jag i ärlighetens namn att det såg lite groteskt ut att titta på det lilla söta barnet och samtidigt se t ex hjärnan. Men faktum är att det är väldigt intressant.

Summa summarum är det här en blandning mellan en coffe table-bok att slöbläddra i för att den är snygg, och en handbok i hur bebisar funkar. Antingen att läsa pärm till pärm, eller som uppslagsbok.

Ett bra julklappstips till någon som väntar barn eller just blivit förälder.Andra bloggar om , , , ,

5 kommentarer

 1. åh tusan, skulle köpt till min syster som just fått barn. så sa hon få exklusiva duschkrämer istället. hur roligt känns det då nu? haha

  SvaraRadera
 2. Recensera barnkläder skulle jag gärna erbjuda dig - varsågod. Men då får ni nog skaffa en liten knatte till först :)

  Men God Jul kan jag iaf önska er!

  SvaraRadera
 3. Vet du vad ...
  Jag tycker faktiskt Canon borde ta och skicka en ny värstingkamera till dig - så himla bra reklam du skulle kunna göra för dem med dina grymma bilder !!!

  SvaraRadera
 4. Åhhh ska titta efter denna bok;) väntar ju nr 2:)

  SvaraRadera
 5. Den där lät klart intressant *scannar omgivningen efter någon babymage*...

  Jag som gillar sådant där skulle nästan kunna tänka mig att köpa den för att få läsa den bara för att det är intressant! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.