Tjugo ska bli tio.

08:30

Efter en del möda har jag nu vaskat fram tjugo inlägg ur de niohundranitton jag skrivit (snart 1000-jubileum). De flesta kommer ur det urval ni hjälpte mig med för ett par veckor sedan, några egna favoriter har jag lagt till, och slutligen fick jag hjälp av Ulrika med en shortlist (tack tack).

Nu ber jag dig om hjälp igen. De här tjugo inläggen ska bli tio. Ungefär. Och nu klarar jag inte att välja mer. Här följer listan med inlägg. Läs dem (om du orkar) och välj, ska vi säga sju stycken, som du kryssar för i undersökningen nedan. Förhoppningsvis får jag fram ett fint urval som jag kan använda. Jag ska berätta till vad, så småningom, jag lovar.

Från början.
Vad säger man?
Det jobbiga beskedet 2.
Droppen.
Ska vi åka hem nu Abbe?
Bäei ääiin keeuo.
Min idol.
Lätt miljöskadad.
I huvudet på en treåring.
Är verkligen allting relativt?
Nattamat.
Femårig filosof.
Scener ur ett pappaliv.
Tisdagstema – Kärlek.
Erase and rewind.
Svårbedömt enligt storebror.
En riktigt lång dag.
Elva månader av nytt liv.
Storebror – businessmannen.
Någon som vill beställa väckning?Andra bloggar om , , , , ,

36 kommentarer

 1. Jadu, det var inte lätt! Alla har man ju läst en gång, även om det var länge sen. Fast min favorit är definitivt om när du var på jobbet och fick kortet med Heja Abbe. Jag minns när jag läste det första gången, höggravid, på jobbet. Tårarna sprutade.
  Tack för en underbar blogg.

  SvaraRadera
 2. Ledsen, men jag klarade inte att hålla mig till sju, det blev åtta och jag hade helst klickat i några till. Dessutom känner jag mig lite tråkig som bara väljer "snyftarna", men dom berör så himla mycket. Vet ju inte riktigt vad du ska använda inläggen till, men kanske borde blandningen vara större än det urvalet som jag gjort. Lite skratt, lite gråt,lite kärlek, lite smärta -låter som en Hollywood-film.

  Måste bara berätta att min 6-månaders bebis sitter och skrattar gott med mig när jag flinar åt alla fyndiga kommentarer från storebror.

  SvaraRadera
 3. Jag valde tio inlägg och hade fruktansvärt svårt. Nu har jag suttit här på jobbet som en olydig praktikant och läst igenom alla och röstat!

  Fy fan vad bra du är. Som gravt hörselskadad omgärdades min egen födelse av mycket allvarliga komplikationer. Att läsa denna blogg ger på något sätt en inblick i hur mina föräldrar kände då. Både jag och min mor var mycket nära att inte klara oss. Jag kan inte fråga min far, han klarar inte av att prata om det. Så istället sitter jag här med darrande haka och läser och älskar mina föräldrar mer än någonsin tidigare. Tack för det. Jag har haft stora motgångar och vissa dagar är det riktigt tufft. Men jag har klarat det tack vare människor som dig, och mina föräldrar. Heja Abbe. Och heja Abbes pappa.

  SvaraRadera
 4. Vill bara säga att jag är så glad att du tagit med bilden till "Ska vi åka hem nu Abbe". Den är helt UNDERBAR och säger verkligen mer än 1000 ord !

  SvaraRadera
 5. Hej, man har ju läst alla inlägg för, och man älskar ju verkligen alla. Ett tips dock, kan du inte göra länkarna så dom öppnas i ett eget fönster, det är svårt att minnas namn på inläggen när man läst alla och sen skall rösta, då kan man klicka i efterhand i rutorna i ursprungsfönstret.. Bara en tanke..
  Jag hade nämligen lite svårt att hålla i sär då man blir så rörd när man läser. Heja Abbe!

  SvaraRadera
 6. Åhhh måste få mer betänketid, återkommer i kväll;)

  SvaraRadera
 7. Nu har jag röstat.
  jag hoppas att det blir en bok, då ska jag köpa den till alla jag känner.

  Jag fullkomlign älskar sättet du skriver dina inlägg på.

  Jag har läst sedan jag var gravid och nu är min lillunge 7n månader och har precis börjat pröva vårat tålamod....Då är det bara att veta att det inte bara finns PKföräldrar där ute. Utan riktiga föräldrar också!

  Tack tack tack!
  Massor med kramar till hela din familj.

  SvaraRadera
 8. Kunde absolut inte välja mindre än tio stycken inlägg, sitter här nu helt söndergråten! Kan du förstå hur sjukt bra du är på att förmedla känslor?! Hoppas verkligen att du inser hur många som älskar den här bloggen och ditt sätt att skriva. Du är riktigt bra på det här, vågar nästan säga bäst!

  SvaraRadera
 9. Det gick men det var lite jamen elva tolv, tolv måste ju vara tillåtet?!
  Jag tycker att det luktar bokbinderi i framtiden...

  SvaraRadera
 10. Jag återkommer ikväll efter nattning. Verkar bli en tårdrypande kväll, så jag kan inte göra detta på jobbet :-)

  Johanna: Vill du öppna i ett eget fönster högerklickar du alt håller nere shift-knappen samtidigt som du klickar på länken.
  Som sagt - be back! /Åsa

  SvaraRadera
 11. Skall Heja Abbe bli bok!?! Jag kommer att köpa den och ge till alla jag känner, jag med! Där har vi redan minst tjugo exemplar. Ok, jag känner fler människor än så...

  Kram ,
  Labolina

  SvaraRadera
 12. Jättesvårt att välja! Jag är nytillkommen läsare. Inser att jag kommer att sätta mig och läsa vartenda inlägg på hela bloggen. Det lär ta tid ...
  Av dem du hade listat här valde jag till sist en blandning av gråt, skratt, hopp och förtvivlan. Lycka till med vad du nu ska göra med de tio utvalda!

  SvaraRadera
 13. Åh det var inte lätt, ännu en gång har tårarna runnit längs kinderna, men nu har jag röstat på 10 inlägg. 10 vackra helt underbara inlägg (precis som alla andra inlägg i Heja Abbe!)
  Varm kram
  J

  SvaraRadera
 14. Det här GÅR INTE. men jag skall försöka. skall även försöka blanda in både snyftare, jublare och alldagliga. hoppas du haft en fin dag abbes pappa. fy vad du är bra. många kramar.

  SvaraRadera
 15. Jag har läst igenom alla inläggen och valet blev en blandning av bilder som säger allt, ord som öppnar känslostormar och så lite kloka och finurliga ord från en ung hjärna.. Precis den blandningen som jag gillar med din blogg! Den har letat sig in i dagliga bloggrollen det allra sista och går verkligen inte att hoppa över..

  SvaraRadera
 16. Jag valde 10 och då fick jag välja bort några.
  Fantastiskt bra! Hoppas också på bok!
  Abbe och hans bror verkar vara såna härliga killar.
  Du skriver fantastiskt bra och jag är hooked sen ett bra tag.

  Jag är faster till Svea, snart 1år som har 22q11. Din blogg gör att vi alla i Sveas närhet ser ljust på framtiden. Sen är hon så himla duktig med! Snart är det inskolning på dagis!

  SvaraRadera
 17. Så svårt att bara välja sju. Blev faktiskt åtta. Men jag hade kunnat välja niotioelvatolvtretton också. Jag älskar att läsa dina fantastiska texter, att skratta, gråta, hoppas, heja.
  När boken kommer hoppas jag att du vill signera mitt ex. ;-)

  SvaraRadera
 18. Det var inte det lättaste! Men, jag valde till slut - bl a Erase and Rewind och Svårbedömt enligt storebror. Han är för underfundig er äldsta son också!

  Jag skulle verkligen vilja komma på studiebesök, som en liten loppa på väggen eller så, hos er. Ni verkar ha det så otroligt gott!!!

  SvaraRadera
 19. Klar! Kändes som en fördel att inte ha läst allt från början. Men visst fanns det tårar i ögat i vissa partier. Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 20. Det tog sin lilla tid, men det var det värt! Är hemskt nyfiken på vad du skall använde inläggen till. Vill tacka än en gång för en fantastisk blogg!

  SvaraRadera
 21. oj nu har jag läst alla inläggen här..gråtit,lett, skrattat och till slut röstat. Underbar måndagsläsning. kram till er alla

  SvaraRadera
 22. Hej på er, fasen har det redan blivit så många inlägg, tider går fort. Jag har nu lagt min röst, var inte lätt men men. Ha det så bra!

  SvaraRadera
 23. Ledsen, men det fick bli åtta röster från mig! Kunde bara inte välja bort ett (:

  SvaraRadera
 24. Nu har jag valt 7 st, men skulle gärna välja 30 till!!! Så svårt! Har "sagt" det tidigare; Det är totalen av det du skriver som gör denna blogg så bra, så unik. Tack än en gång för att låta mig få en inblick i din fantastiska familj! (The world according to Abbe)

  SvaraRadera
 25. Du skriver sa fint sa fint. Det ar en gladje att fa ta del av ditt och din familjs liv. Jag tyckte som alla andra att det var svart att bara halla mig till 7, de ar ju alla valdigt bra.

  Jag saknar filmen nar Abbe mar battre, den har jag tittat pa minst 15 ganger. Aven inlagget nar Abbe presenterar sig som Blixten McCueen.

  /Jen

  SvaraRadera
 26. Tycker också om inlägget om Heja Abbe-kortet:)

  SvaraRadera
 27. Inlägget Nattamat är det finaste jag läst på länge. Det närmsta man kan komma att beskriva det obeskrivliga, hur man älskar sitt barn.

  SvaraRadera
 28. Detta var INTE lätt...hela bloggen berör, varenda litet inlägg... Men nu så har röstat...

  Det som är så skönt med din blogg är att du är så otroligt ärlig, med allt. De där dipparna som man har som förälder, då man beter sig långt över vad som känns både rätt och riktigt... men du sätter ord på det och sätter därmed även ord på det jag känner... Det behövde jag..så tack!!!

  SvaraRadera
 29. Många fina inlägg. Som mamma till ett barn med Catch 22, något man enbart själv hade hört i förbifarten på genetiklektion på högskolan så önskar jag att beskedet och den brustna målbilden visas i ditt urval, då detta är upplevelser som man själv aldrig skulle fått insikt i om man inte själv drabbas alt. läser din unika blogg.
  Ha det bra och tack för att vi fått känna igen oss i er kamp och lära känna din goe son. Nu ska jag upp till min goa dotter på lasarettet. Kram

  SvaraRadera
 30. Åh. Nu läste jag de du länkat till här. Känner igen alla. Läste alla och när jag valt ut dom som jag gillar allra mest, så var det exakt sju stycken! Perfekt. Jag kan inte göra annat än att älska er. Heja abbe!

  SvaraRadera
 31. Ni är helt underbara! Tack tack tack tack...

  SvaraRadera
 32. Japp, nu har jag röstat! Har läst din blogg ca 2år = är faktiskt lite beroende av den.
  Har en hjärt-op kille 5 år(idag) som älskar att titta på era filmer om Abbe, vi tittar på dem tillsammans och jag berättar om hur det var när han opererades.
  Väldigt bra faktiskt.

  Känner igen mig så mycket i det du skriver!!!
  Skoterkramar(wroom) från Norrland /Bettan

  SvaraRadera
 33. Abbes pappa. Mitt råd till dig är att följa magkänslan. Vilka inlägg beskriver bäst dina känslor och tankar? Din glädje, kärlek, smärta? Vilka sammanfattar de här åren med Abbe? Från oron till glädjen och all kärlek du fått uppleva.

  Sätt dig ner med ett papper och fundera. Du har svaret, inte vi.

  SvaraRadera
 34. Abbes pappa.

  Vill utmana dig! Våga ta dem lite tyngre inläggen. Texterna som verkligen förklarar hur det känns att få ett barn som inte är helt friskt.
  Om kampen och om frustationen att behöva tillbringa så mycket tid på sjukhuset. Det är värt att berättas. Abbe är en kämpe, låt det framgå i de texterna du väljer. Det finns ju en orsak till att vi alla hejar.

  Vad behöver andra veta?
  Lycka till

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.