Hjälp mig välja. Snälla.

21:27

Så här är det. Jag behöver välja ut ett tiotal inlägg från min blogg till en grej jag ska vara med på. Och jag tänkte be er om hjälp. Jag förstår att många är nya här (över 14 000 besök senaste veckan, gulp!) och att ni kanske inte har läst allt men ändå. Och ni som har läst hela bloggen, för jag vet ju att ni finns hur otroligt det än känns, kanske minns något inlägg som gjorde extra starkt intryck på er.

Skriv ner ditt (eller dina) favoritinlägg i kommentarsfältet. Om du inte kommer ihåg exakt vad det hette och inte orkar bläddra som en galning bakåt i tiden kan du bara beskriva vad det handlade om så ska jag försöka hitta det.

Förhoppningsvis ger ni mig en massa förslag, och sedan kör vi en omröstning för att se vilka ni gillar bäst. (Tack Mymlan för inspirationen.) Jag övningskör förresten det här med omröstning lite i spalten till höger.

Så fram med det nu. Vilket/vilka är dina favoritinlägg?

Andra bloggar åsikter om , , ,

99 kommentarer

 1. Hur bloggen fick sitt namn!

  SvaraRadera
 2. Filmen "Abbe på benen". Underbart.

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj...
  Jag har läst HELA bloggen men när det kommer till såna här saker kan jag bara inte välja. Jag kan inte. Det är hela bloggen som är HejaAbbe. Inte ett inlägg, inte tio! Alla inlägg!

  Men jag kan skriva under på Heikes kommentar. Filmen "Abbe på benen" med Kentas musik till är oslagbar. Så oslagbar att jag gråter varenda gång jag ser den...lyckotårar, igenkänningstårar...ja, du vet!!!

  Först nu tror jag att jag börjar inse att vi var väldigt nära att förlora Marcus för bara 2 veckor sen.

  På 323:an pratade vi om Marcus hemsida som inte alls är en blogg, mer en dokumentär över sjukhusvistelser. Vi pratade så klart även om Abbe och hans sida =)

  Nope..jag kan inte välja, jag är ledsen. HELA bloggen är summa summarum en kanonsida!!!!!!

  Kram
  /Monika

  SvaraRadera
 4. Snacka om tuff fråga! De flesta inläggen är SÅ himla bra!

  Jag tycker att du ska välja ett av de första inlägget när ni åker i bilen till gbg, sen tandborstnings inlägget...

  Gud vad svårt!hmm....

  "Berätta eller inte berätta" inlägget.
  " Min egen Blixten" inlägget

  ok det var några tips från mig. Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Otroligt svårt... Men, det första som kommer upp i mitt huvud är det där om tandborstningen, när du gav upp...

  De inlägg där du blottar din egen otillräcklighet som förälder (vi alla medföräldrar kan så väl känna igen oss) kombinerat med din stora kärlek till dina barn - de är de inlägg som jag tror berör mig allra mest i längden. Där man ser att även solen har sina fläckar, om du förstår hur jag menar ;).

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Trillade in här för första gången för några dagar sedan och sen dess har jag ängnat mina kvällar åt att läsa, skratta och gråta tillsammans med mamman, storebrorsan, Abbe och med dig. Heja er!

  Mina favoriter är när du får kortet Heja Abbe på jobbet, tandborstningen när du ger upp, Abbe på sjukhuset när han sitter vid bordet och leker sen gillar jag när Abbe sjunger Mamma Mia. :)

  SvaraRadera
 7. Håller med många av föregående om bra inlägg, men minns också särskilt bra inlägget "Ny rektor". Så mycket glädje!

  SvaraRadera
 8. Jag är ny på eran blogg men har gått igenom nästan allt under helgen ,o som sagt allt är så himla bra ,men hur glad blir man inte av Mamma Mia videon, så den får bli mitt förslag. Tack för att ni delar med er.

  SvaraRadera
 9. Nejnej, någon som vill beställa väckning!!!!

  SvaraRadera
 10. Heja Abbe
  http://www.hejaabbe.com/2005/03/vad-sger-man.html

  Just idag är jag stark
  http://www.hejaabbe.com/2007/11/back-in-business.html

  Jag skulle kunna välja hur många inlägg som helst. Helst vill jag välja hela bloggen.

  SvaraRadera
 11. Hej.
  Det är min första kväll här inne på Heja Abbe och jag började lite smått via länkarna till höger. Nästa lediga dag tänker jag börja från början, jag vill inte missa ett enda ord. Jag har just gråtit mig igenom "Tisdagstema - Kärlek", så som nyanländ läsare röstar jag på just det inlägget.

  Nu måste jag titta på filmen om Abbes teckenkurs igen och höra det där underbara, smittande skrattet en gång till!
  Tack.

  SvaraRadera
 12. Jag länkar tre favoriter:

  1: http://www.hejaabbe.com/2008/09/hjrtesorg-fr-nybrjare.html

  2: http://www.hejaabbe.com/2008/11/som-bara-brder-kan.html

  3: http://www.hejaabbe.com/2008/08/tusen-miljoner-tack.html

  SvaraRadera
 13. Mamma Mia videon, Abbe på benen, Tandborstningen och sen älskar jag de första inläggen. När man inte kan slita sig från datorn för det är så mycket spänning och gråt. Egentligen vill jag välja hela bloggen. Men jag kan ju inte det. Tycker även du ska ta något inlägg som betyder extra mycket för dig :) Kram

  SvaraRadera
 14. Hur bloggen fick sitt namn är ju ett helt underbart inlägg! Man kan inte läsa det utan att få tårar i ögonen. Ibland behövs det inte mer än två små ord!

  SvaraRadera
 15. "någon som vill beställa väckning" och "idag är jag stark" är de som berört mig väldigt djupt, dock är det så svårt, och jag håller med ovanstående, alla inlägg är oslagbara.

  SvaraRadera
 16. Tandborstningen; erase and rewind och det uppföljande inlägget. Filmen efter hjärtoperationen, abbe på benen. Jag gråter varje gång.
  Beskedet om att Abbe hade en kromosomavvikelse och hur allt tog sin början samt er oro för framtiden. Det finns ett inlägg från 2006
  Kampen för dagis och din/er nervositet över att det här var framtiden.
  Abbe tränar teckenspråk, särskilt nu senast med movicolet.

  SvaraRadera
 17. Filmen när Abbe ligger nyopererad med slangar överallt och musiken med Hjärtslag spelar och du zoomar in hur en av läkaren håller Abbes hand fast Abbe är nersövd. Det är så otroligt gripande och en gest av ömhet och omtanke.

  En skojig grej är när du i ett inlägg kommenterar en skylt på en dörr om att De tyvärr inte tar kort. "Be om ursäkt". Det inlägget visar att du förmår att uppmärksamma och fånga humorn i vardagen.

  SvaraRadera
 18. Jag gillar inlägget när Abbe möter dig efter en resa och kramar dig och säger "min pappa", det där du går in till barnen på kvällen och ger Abbe välling och väckningsinlägget.

  Du gör en jättefin blogg!

  SvaraRadera
 19. Helst skulle jag vilja välja alltihop. Men om jag fick välja bara ett inlägg skulle det bli "Nattamat". Det inlägget utstrålar verkligen kompakt faderskärlek.
  Det allra första inlägget är också helt fantastiskt. Liksom det om hur bloggen fick sitt namn. "Tisdagstema - kärlek" var ytterligare ett av de där inläggen som man nästan läser med en klump i halsen, så vackert är det."Abbes ekorrhjul" är också ett fint inlägg, även om situationen är sorglig. "Erase and rewind" kanske du helst inte vill bli påmind om, men det berör verkligen i sin ärliga skildring av faderskärlekens baksidor. Något smakprov på storebrors fantastiska kommentarer skulle kanske också passa? Och kanske ett av inläggen med stämningsfullt svartvita foton på Abbe och brorsan? Lycka till!

  SvaraRadera
 20. Hur bloggen fick sitt namn / Videon med teckenspråksfärgerna / Den när han ska berätta nåt och säger nåt i stil med 'jag ger upp'


  ....fast egentligen är det omöjligt att välja, alla inlägg är guld värda!!

  SvaraRadera
 21. När Abbe var på språktest hos den skånska läkaren!

  SvaraRadera
 22. Min favoriter:
  * Abbes breakdance-freeze
  * Språktestet hos den skånska logopeden(?)
  * Hiphipare och skidhoppare

  ALLA inlägg är bra!

  SvaraRadera
 23. - "Heja abbe"-kortet
  - "Min pappa"-kram på stationen i somras
  - Bildsviten från åre-resan
  - Bildsviten från paddlingen i höstas
  - Skånska logopeden

  SvaraRadera
 24. Oj. Det är fan inte lätt att bläddra igenom, jag vet ju ett som jag direkt kommer att tänka på, och det är för inte sådär otroligt längesen när du skrev om något utbrott du fick (kan ha haft med tandborstning att göra).

  SvaraRadera
 25. Och ja det var jag mymlan som skrev det där om utbrottet och tandborstningen...

  SvaraRadera
 26. hej! jag tycker inlägget: "klippa navelsträngen" från 2005 är väldigt fint! du skriver så bra. /Josephine

  SvaraRadera
 27. forts. från mimmi

  - "Från början"

  och så förståss alla dina härliga ögonblicksberättelser från Abbes och storebrors kommentarer och inlägg...

  SvaraRadera
 28. Jag har många favoriter men de som griper mest i hjärtat är de där du utlämnar dig själv och känner dig otillräcklig. Efter bråk och annat. Då gråter jag ofta igenkännande.

  SvaraRadera
 29. Personligen tyckte jag mycket om det inlägget du skrev ganska nyligen om det här med diagnoser, vad som är vad osv. Det är ett ständigt aktuellt diskussionsämne och just att höra din åsikt som förälder till ett barn med diagnos var mycket nyttigt!

  SvaraRadera
 30. Hej Abbes pappa!
  Ja du det var ingen lätt fråga, följer din blogg och du skriver som sagt fantastiskt bra och väldigt hjärtligt. Jag gillar inlägget som jag tror hette "Någon som vill beställa väckning", även "Be om ursäkt" gillade jag skarpt. Bra humor har du också:-)) /hälsningar från Agnes mamma

  SvaraRadera
 31. Jaha, så orginell jag känner mig! Hade tänkt föreslå tandborstningen, när du kom hem från fjällen och väckningen. Såg att det redan var gjort. Men de var bra!

  SvaraRadera
 32. Ett inlägg som gjorde starkt intryck på mig var när Abbe hade fått en plånbok med kardborrband i present och det första han gjorde var att sätta den runt armen. Annars så håller jag med andra, hur bloggen fick sitt namn är fint. Någon film, kanske någon av dem där Abbe lär oss tecken! Sedan skulle ju en lista med tio inlägg från din blogg inte vara komplett utan några av storebrors kloka ord!

  SvaraRadera
 33. Åh det finns så många bra!

  Hur bloggen fick sitt namn (ett måste, jag gråter varje gång jag läser det):
  http://www.hejaabbe.com/2005/03/vad-sger-man.html

  Erase and rewind:
  http://www.hejaabbe.com/2008/08/erase-and-rewind.html

  En liten film från IVA:
  http://www.hejaabbe.com/2007/10/en-liten-film-frn-iva.html

  Abbe får tolkhjälp:
  http://www.hejaabbe.com/2008/07/abbe-fr-tolkhjlp.html


  Sen har storebror stått för några av de största skratten!

  Businessmannen:
  http://www.hejaabbe.com/2008/08/storebror-businessmannen.html

  Svårbedömt enligt storebror:
  http://www.hejaabbe.com/2008/08/svrbedmt-enligt-storebror.html

  SvaraRadera
 34. Hej. Jag har läst allt men kan inte lova att jag kan hjälpa dig med fjorton, men åtminstone tre... 1: När du borstar tänderna på Abbe och allt bara går över styr och du skriker låt dem ruttna bort då. 2. Som kontrast till det - när du och storebror kommer hem från fjällen och Abbe kastar sig i din famn och skriker iin aaphaaph (eller hur det ska stavas) och 3, så klart, om hur bloggen fick sitt namn för det är så väldigt bra! Alltid fina bilder också, så ta något sådant inlägg om det finns möjlighet =) Kram en trogen läsare

  SvaraRadera
 35. 1. Hur Abbe fick sitt namn. Dar pavag till sjukan nar ni inte visste vad som hande, hur viktigt det kanndes att ge honom ett namn, om...
  2. Hur bloggen fick sitt namn!
  3. Inlagget pa sjukan dar du sager till skoterskan "stick honom i huvudet, det ar det anda som fungerar".
  4. Karleksforklaringen om hu du gar in med vallingen mitt i natten, hur Abbe dricker i somnen, hur du myser i denna stund.
  5. Dagen ni promenerade till ett vindskydd (tror jag det var) du, Abbe, Storebror och en komois tror jag. Abbe gick hela vagen sjalv!
  6. Abbes arga utbrott vid ditt senaste lavemang.
  7. Nagot Abbe sager!
  8. Breakdans inovationen.
  9. Mamma Mia filmen!

  SvaraRadera
 36. Jag har redan kryssat i "Måste man välja", men ett mycket litet inlägg tycker jag är karaktäristiskt för hela bloggen och det är 21 juli 2005. Där finns humorn, tilliten och en fantastisk bild.

  SvaraRadera
 37. Jag har läst Heja Abba från början till slut och är fast!
  Ett av de finaste inläggen som gjorde mig otroligt glad och varm i hjärtat var när Abbe lärde sig att säga pappa (el mamma, kommer inte ihåg vilket) genom att hålla för näsan.

  SvaraRadera
 38. "Någon som vill beställa väckning?" är ett inlägg som satt sig på mitt minne.

  SvaraRadera
 39. forts...
  10. operation 23/3-05
  11. Abbe kan sjalv 20/10-07
  12. latt miljo skadad 27/11-07
  13. tankar en tors,kvall 27/11-08

  Nu far jag sluta annars blir listan allt for lang :)

  SvaraRadera
 40. Hej, nu var det ett tag sedan jag läste det inlägget men det var om en skånska som Abbe inte förstod någonting alls av vad hon sa, jag hoppas verkligen att du förstår vilket inlägg jag menar för jag skrattade så tårarna rann när jag läste det, du skrev det så himla bra. Jag tycker att det är klart bäst
  /Marie

  SvaraRadera
 41. På tal om ingenting har du fått ett utmärkelse av mig. Jag tycker nämligen att du är himla bra.

  SvaraRadera
 42. Nej du, att välja bara 10 inlägg är helt omöjlig för mig. Det är blandningen som gör att jag fastnat för din blogg. Har läst den från början.
  Utan att åter läsa alla tidigare inlägg kan jag bara säga att de inlägg som fastnat är t ex filmen om Abbe på benen, hur namnet kom till, kriget om tandborstning, nupp.....o många fler. Sen är ju de oslagbara de som får mig glad hela dagen t ex er fjällresa (den senare med storebror) och Mamma mia.
  Hur som helst om du tar något från alla rubriker du bett oss rösta på så kanske man kan få en liten hum om denna underbara blogg.

  SvaraRadera
 43. oja jag haller med, den med skanskan! (jag ar med skanska :) och jag skratta mig fordarvad!

  SvaraRadera
 44. "Gammal är äldst" har sina poäng,
  men allt är så bra skrivet.

  SvaraRadera
 45. Jag har läst hela bloggen, och jag älskar den! Precis som "Monika" säger så är det ju hela bloggen som är HejaAbbe. Det som rör mest är all kärlek man kan läsa om, dina ungar verkar vara fantastiska! Hur bloggen fick sitt namn är ett favoritinlägg, och det föll nog en och annan tår då.
  Tack för underbar läsning!

  SvaraRadera
 46. jag tycker att du ska ha med inlägget om uppmaningen till att stå med i donationsregistret.

  SvaraRadera
 47. Jag skickade ett mail till dig imorse och tittade in för att se om du skrivit något mer inlägg. Passade på att se på videosarna igen när så inte var fallet. Reflekterade över att fast Abbe talar som han gör så hör man så tydligt hans dialekt ändå. Haha. Så himlarns gulligt!

  SvaraRadera
 48. Jag vill inte välja! Vet du varför?! För att hela bloggen gör mig helt varm i kroppen... Jag är inne här flera gånger om dagen; följer minsta lilla steg ni tar! Det är helt otroligt att man kan bli så berörd av någon man inte ens känner... Forstätt så!
  OM man nu MÅSTE välja något... så får det bli hur bloggen fått sitt namn, tisdagstema - kärlek och filmen abbe på benen, givet!

  SvaraRadera
 49. Filmen "första dygnen på IVA", filmen då låten "just idag är jag stark" spelas, när du bekänner dina innersta tankar och funderingar, alla inlägg om hur ni kämpar er igenom vardagen och alla tisdagstema-inläggen :)
  Om och om igen har jag kollat på den första filmen jag nämnde, och varje gång börjar jag gråta. Då är den stark.
  Lycka till med allt och tack för att vi får vara med i din vardag!

  SvaraRadera
 50. Åh jag älskar ALLA, men särskilt minns jag när Abbe stegar fram till en läkare och säger att han heter Blixten. Underbart!

  SvaraRadera
 51. Hej!

  Utbrottet och tandborstningen, helt klart. Det är det inlägg som gjort störst intryck på mig. Jag vill gråta bara jag tänker på det. Och då är det tårar för att man känner ingen sig.

  Och den skånska läkarn (?) och kramen på stationen - min pappa. Och så älskade jag Abbe som kramade degen. Och så tycker jag att det är viktigt att ett inlägg som handlar BARA om storebror kommer med. Fast bloggen heter Heja Abbe handlar den ju lika mycket om storebror. Och Abbe skulle inte vara Abbe utan storebror, och andra vägen också.

  Bilden på storebror med glugg fick mig att lipa,

  hälsar Labolina.

  SvaraRadera
 52. Hej, jag ägnade en hel dag åt att läsa den här bloggen och jag skrattade och grät. Men något jag minns extra starkt är filmen med låten "teardrop".

  SvaraRadera
 53. När du fick heja abbe kortet

  SvaraRadera
 54. när abbe sjunger mamma mia... den klår orginalet med hästlängder...

  SvaraRadera
 55. Flera är redan nämnda men jag fulkomligt älskar Tisdagstema-kärlek, storebror-businessmannen och det fantastiska "gästlinlägget" surrealism när det är som bäst. Det finns många många fler, men det är de jag kommer på såhär på rak arm

  SvaraRadera
 56. Alltså det går ju inte att välja! Jag tycker att lilla röstningsfunktionen på startsidan blir ganska missvisande, där ser det ju ut som att vi läsare inte alls är intresserade av att läsa om Abbes hjärtfel och syndrom. Men läser man här vilka inlägg som folk minns och gillar extra mkt så är det ju flera som just handlar om hans sjukdom.
  Jag hinner tyvärr inte välja ut några nu men kan ändå säga några favoriter och det är:
  alla i början när vi fick reda på hur allt började,
  filmen med musiken "Idag är jag stark",
  den skånska logopeden,
  När Abbe presenterade sig som Blixten,
  Abbe sjunger Mamma Mia,
  storebrors alla sköna kommentarer,
  alla fina bilder på barnen och även naturen som Åre och skärgården, och så slutligen
  foton med roliga kommentarer tex det är med kortbetalning.
  Jag sa ju att jag inte kunde välja!
  /Malena

  SvaraRadera
 57. Hej Abbe och co!
  Jag tycker om Mamma Mia-inslaget och "välkommen till Holland"

  SvaraRadera
 58. Jag hittade den här bloggen för någon vecka sen och nu har jag läst hela och jag tycker att den är helt underbar. Din kärlek till dina barn berör så mycket. Om jag skulle välja några inlägg skulle jag ta: Hur bloggen fick sitt namn, nattamat och någon som vill beställa väckning och filmen abbe på benen.

  SvaraRadera
 59. personligen så älskar jag alla inlägg med bilder och inte minst FILMER med abbe!! men det är klart, alla inlägg är helt otroligt bra så jag förstår om du har svårt att bara plocka ut några! :)

  SvaraRadera
 60. Jag har kommit på flera favoriter, efter att ha funderat hela dagen (medan jag faktiskt gjort nytta, också) Skånska logopeden, "Ya yeh upppf" inlägget när ingen fattade någonting, och såklart blixten mqqueen!! Jag ska släppa detta nu, annars blir dina kommentarer överfulla :) Ha det bra så länge!! /Fia

  SvaraRadera
 61. Jag ÄLSKAR bilden den 21 juli 2005 (och texten under är klockren !).
  Så positivt mitt i all röran som var ert liv då ...

  SvaraRadera
 62. Det här var ju lätt! :) Det är absolut inlägget när Abbe har teckenkurs med oss, och kan teckna alla färger! Hans fina små fingrar som tecknar, hans fniss och hopp i sängen... Den filmen är alldeles alldeles ljuvlig! jag blir glad och varm i hela kroppen när jag ser den. Heja Abbe!

  SvaraRadera
 63. Hur bloggen fick sitt namn

  Och det allra första inlägget.För mig är det ju 22q11inläggen och det som hör till det som berör mest.

  SvaraRadera
 64. Jag började läsa din blogg förra hösten och ett inlägg som jag bär nära mitt hjärta är http://www.hejaabbe.com/2007/10/r-verkligen-allting-relativt.html.

  Och jag tycker så mycket om er. Men det vet du redan.

  SvaraRadera
 65. Jeg syns du burde velge noen av guttenes kommentarer, det har vært mange av dem i det siste, og det syns jeg er herlig å lese. I tillegg vet vi jo alle at bildeinnleggene dine er i en klasse for seg. Og jo, så husker jeg at jeg jeg likte det innlegget om hvordan bloggen fikk sitt navn, og det innlegget der du følte deg som en dårlig far etter å ha kjeftet på guttene.

  Takk igjen for en kanonbra blogg! :)

  SvaraRadera
 66. Hur bloggen fick sitt namn, abbe på benen-filmen, några av storebrors underbara kommentarer och den skånska logopeden.

  SvaraRadera
 67. Tandborstningsinlägget är min favvo

  SvaraRadera
 68. Verkligen inlägget om när HejaAbbe fick sitt namn! Fantastiskt starkt o välskrivit. ett annat är när abbe fick sitt namn! o massa massa fler!

  SvaraRadera
 69. när storebror slog dig i schack!! ;)

  /u

  SvaraRadera
 70. Du och storebror pratade någon gång om vad det var som var fel med Abbes hjärta och jag tror att du beskrev hur han förklarade det med egna ord eller hur han drog någon slags slutsats om att det skulle lagas ... minns inte riktigt men det var fint iallafall !

  SvaraRadera
 71. Språktestet hos skåningen är min humoristiska favorit. Skrattade så jag grät. Sen finns det hur många fantastiska inlägg som helst under kategorin snyftare och där är ju inlägget om hur bloggen fick sitt namn väldigt fint.

  SvaraRadera
 72. Spontant, den om när Abbe möter dig på Centralstationen när du kommer hem från en resa.

  SvaraRadera
 73. Jag älskade inlägget häromdagen där Abbe bakade lussebullar, och så en del av inläggen där hans storebror kläcker en lillgammal kommentar. Helt underbart!

  SvaraRadera
 74. Och! För att instämma med föregående talare: Abbe på benenvar otroligt fint, underbart med just den låten också!

  SvaraRadera
 75. Inlägget där det beskrivs varför bloggen heter Heja Abbe måste vara med. Så fint! :)

  SvaraRadera
 76. 23 oktober 2008
  Repris #2. om man nu måste välja någon. Det är ju allt du och Abbe berättar för oss som gör bloggen så speciell!

  SvaraRadera
 77. Vill ge tre.. hur bloggen fick sitt namn, filmen där abbe visar färgerna och flmen efter operationen förra året.. kram

  SvaraRadera
 78. Mest gillar jag nog de tidiga inläggen. De som är jobbigast. De som handlar om sjukhus, hjärtoperationer, kromosomer och om att ha ett annorlunda barn.
  Förmodligen för att jag/sonen gått igenom liknande saker.
  Det känns lite hemskt att skriva det men minst berör ju fina semesterbilder, reklamframgångar och bloggframgångshistorier.
  Men du är bra! Heja Abbe och hans pappa!

  /Anna

  SvaraRadera
 79. Lätt miljöskadad! sött men lite tragiskt på samma gång.

  SvaraRadera
 80. Hej Abbes pappa !

  Jag har läst din blogg ett par år.

  Men mitt minne är lite kort.

  Egentligen kan jag inte välja, du och hela din familj ger mig inblick i din kärleksfulla familj.

  Du och ni berör vissa delar hos mig.

  1. 23/10 - 25/10 2007 Operationen det året. *****

  2. Långpromenad 24/11 2008
  3. Varför ? 16/11 2008
  4. Under ytan. 14/11 2008 *****
  5. Abbe fjäskar. 11/11 2008 *****
  6. Abbe vill också till doktorn (?!) 4/11 2008 *****
  7. Om någon vill bestämma väckning ? 2/11 2008 *******
  8. Abbes pappa slungar. 25/10 + bilden Honung. 26/10 2008
  9. En dag man aldrig glömmer, 23/10 2008 (men egentligen 23/10 2007)
  ******
  10. Om någon tvekar. 13/10 2008
  11. Årets Mamma-Hjälte. 11/10 2008
  *****
  12. Tre små ord, ( Av kär lek ) 7/10 2008 ******
  13. Behöver jag säga mer ? 21/10 2008
  14. Fjällresan. 9/8 2008

  De inlägg som jag inte satt några stjärnor är allt annat än stjärnlösa det gäller även de som jag inte nämnt i min kommentar.

  Som du förstår Abbes pappa så är det hela helheten som gör att jag stannar vid din blogg.

  Sköt om er kram.

  SvaraRadera
 81. Hej
  Jag är en ganska ny läsare, men jag kommer defenitivt inte bli en före-detta-läsare.
  Jag vill säga tack till dig, jag har inga barn själv men jag kan ändå förstå kärleken man kan känna till dem, mycket genom din blogg. Stoltheten och den stora kärleken till det enkla.
  Jag fick tips av en vän om din blogg och den får mig att må så bra. Konstigt att ord kan bli så levande.
  Jag tycker att du ska ta med inlägget där du visar två filmer. "En bra dag" (sången) och den med alla slangarna i samma inlägg. Jag grät när jag såg den och vet att jag kommer återkomma till den många gånger.
  Jag är så glad att du skriver! Fortsätt med det.
  Bästa hälsningar Carin

  SvaraRadera
 82. 23 januari 2008, tecken:Kanin, jag far skratt kramp!

  SvaraRadera
 83. Allt är jättebra och fantastiskt att läsa. Men om jag snabbt ska välja något så är det inlägget om tandbostningen med vidhängande kommentar från fastern om den tillplattade osten.

  SvaraRadera
 84. ... det var 3:e februari i år jag jagade efter förut ...

  SvaraRadera
 85. Jag tycker kärlek från tisdagstemat, men sen har jag ju några favvisar i iva filmen också, men det är för att man suttit där själv...

  SvaraRadera
 86. Det inlagget nar du skriver om holland och italien :D

  SvaraRadera
 87. Jag älskar verkligen hela bloggen. Några av de inlägg som berört mig mest är:när du ger Abbe välling på natten, när ni kommer hem från fjällresan, nån som vill beställa väckning?
  Sen så älskar jag Storebrors alla underbara och kloka kommentarer!!

  Och så gillar jag all igenkänning för mig som förälder till ett hjärtebarn med syndrom (dessutom med en 5-årig storebror).Ett exempel är när du lämnade tidningar på avd 323. Precis så känner jag med när jag kommer in på den avdelningen!

  SvaraRadera
 88. Instämmer med Masarinmamman.
  Inlägget "Är verkligen allt relativt" är något som jag citerar ofta.

  Dessutom vill jag framhärda att "semesterbilderna" också är inlägg som berör.
  Dessa ger ett inre lugn.

  Andra inlägg lockar till skratt

  Abbes kämpiga resa får tårarna att rinna.

  Och skrytinläggen får pulsen att slå lite extra för er skull.

  SvaraRadera
 89. Jag har läst bloggen länge nu, så det är svårt att välja ut ett eller några inlägg som är "bättre" än andra. Men ett som jag kommer ihåg gjorde stort intryck på mig var det om resor, kommer inte riktigt ihåg hur det var, men någonting om att man alltid velat åka till Italien men istället hamnade i Holland. Jag vet att det inte är du som har skrivit det från början, men det visar ändå på hur det kan vara att helt plötsligt hamna i en situation som man kanske inte riktigt har förväntat sig. Har själv en lillebror med Downs Syndrom, och jag kände så otroligt mycket igen mig i den texten.

  SvaraRadera
 90. Tack för en bra blogg. Det har varit otroligt upplyftande att läsa om Abbe. Er historia berör. Greppar tag. Stannar.
  Om jag någonsin får barn, hoppas jag kunna bli lika kärleksfulla och tålmodiga och starka föräldrar som ni. Oavsett om jag hamnar i Italien eller Holland. Heja Abbe! Heja Familjen!

  Med det sagt:
  "Välkommen till Holland"
  "Droppen"
  " Min egen Blixten"
  "Tankar på torsdags kväll"
  "Elva månader av nytt liv"
  "Nybörjarkadiologi"
  "Min idol"
  "Erase and rewind"
  "Tusen miljoner tack"
  "Två minuter för holding"

  De här inläggen tycker jag sammanfattar din blogg oerhört bra. Sen borde du visa några bilder också. Alla vet hur mycket mer en bild förmedlar än en text.
  Lycka till.
  Kramar Emma

  SvaraRadera
 91. Hejsan. Hittade nyss till din blogg och fastnade direkt. "abbe lär stora kusinen att stava" fick mig att skratta :) Nu ska jag ta och läsa hela bloggen från början, blir nog fast här ett tag haha

  SvaraRadera
 92. Jag minns framför allt filmerna, från IVA och dagarna efter, hur bloggen fick sitt namn och resan till Holland. Sedan älskar jag storebrors kommentarer såsom Prinskorv Philip och hans filosofiska tankar om vem som kom på alla ord och liknande. Roligt med det där inlägget om när Abbe ifrågasätter allt med ett "varför" som svar på dina kommentarer. Tandborstningen får vi inte heller glömma. Jag minns även hur jag skrattat högt till "gunga mera" och när Abbe sa något till någon som inte heller kunde uttala det rätt och när han var hos någon talpedagog eller liknande och människan pratade skånska. Det du nyligen skrivit om diagnoser var mycket bra, och filmklipp som Mamma Mia kan verkligen göra ens dag. Tack för en underbar blogg!

  SvaraRadera
 93. Åh, dom är så många!
  Hur bloggen fick sitt namn.
  Abbe på benen.
  Skånsk logoped.
  Andra promenaden runt sjön.
  Storebrors komentarer.
  IVAfilmen

  Ha det!

  SvaraRadera
 94. Jag har läst hela din blogg, och det inlägget som berörde mej mest var (märkligt nog) inlägget där barnen får varsin plånbok, fast Abbe använder sin som blodtrycksmanschett (hur det nu stavas).
  Jag tycker det säger så mycket om lilla Abbes liv.

  SvaraRadera
 95. "Någon som vill beställa väckning" är också fantastisk.
  Det är så mycket kärlek i det inlägget.

  SvaraRadera
 96. Hej.
  Kan inte nämna ett speciellt blogginlägg,men tycker också som så många andra om de första inläggen.De var så starka. Började läsa bloggen för ca två år sedan när vår son skulle genomgå sin hjärtoperation. Läser Heja Abbe dagligen. Härlig blogg! Kram.
  Annette/Finland

  SvaraRadera
 97. Abbe 3.0 (för den fina avslutande meningen), Min egen Blixten (man blir glad), det där inlägget som handlar om hur nån kollega till dig läser saga för sina barn (grät seriöst av skratt) och nåt av de där storebror har sagt nåt kul. Ungefär så.

  SvaraRadera
 98. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.