Vi rustar för storm.

10:33

Jag ska passa på att njuta av lugnet ett drygt dygn till. Lugnet före stormen. Det kommer att bli gråt och tandagnisslan av dimensioner tror jag. I värsta fall timvis, för så var det med storebror. Men faktiskt bara första natten när jag tänker efter, vilket överraskade mig lite. Abbe däremot. Han är ett år äldre än vad brorsan var och betydligt mer beroende, skulle jag säga.

Vi har visserligen pratat om det i säkert ett par månaders tid nu. Förberett, förklarat och försökt bädda in alltihop så mjukt det bara går inför vad som komma skall på söndag. Abbe är införstådd och beredd. Åtminstone säger han det, men jag anar att det inte är något annat än läpparnas bekännelse.

– Du vet vem vi ska träffa på Liseberg på söndag Abbe?
– Yaa, om-een.
– Precis. Tomten.
– Sen å ya ee-saa-ey. [sen får jag leksaker]
– Inte på söndag, men till jul menar du?
– Yaa, uuul-affon.
– Men först måste du ge alla napparna till Tomten och hans nissar.
– Yaa.

Wish me luck.

Andra bloggar om , , , ,

26 kommentarer

 1. På ngt sätt tyckte jag det va hemskt när Alma (nu 5) på sin 3-års dag slängde alla sina nappar fast det självklart va jag o hennes pappa som bestämt det. Vet inte vem som tyckte det va värst, hon eller jag :-) Det funkade faktiskt jättebra!! Nu börjar jag tänka på att ta bort den för lillebror oxå (2år) men han är oxå "mer beroende".

  Lycka till!!! :-)

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Båda mina slutade självmant på 3-årsdagen, tösen för att tandläkaren sa det (hon har diagnos och tar folk på orden) och sonen hängde sina i en björk till bebisdjuren på minizoo här i byn :-)// Ellen (tooba)

  SvaraRadera
 3. Lycka till! Ja, abstinensen KAN bli svår, men behöver inte bli det. Den av våra pojkar som var mest beroende hade svår abstinens första natten och lite grann andra natten, men sedan så.

  Ni gör dock samma "fel" som vi - ni tar det en söndag. Det är inget vidare för den kommande veckan, att börja med några eventuellt svåra nätter. Bara en liten reflektion...

  SvaraRadera
 4. det finns en napp-uppsamlings-manick hos kaninerna i kaninhuset också! om tomten är läskig så kan man alltid ge napparna till kaninbebisarna.

  SvaraRadera
 5. Haha, vi har funderat på detsamma. Alltså med tomten. Jag funderar på att som jag hört tips om, "den tappade vi i toaletten så nu får vi nog klara oss utan den", eller tomte grejen. Spännande skall det bli, men dags är det. Ska bara bestämma metod först. Men massor med lycka till! Hoppas det skall gå bra. återkom om resultat. hoppas ni får en fin lördag. många kramar.

  SvaraRadera
 6. Har ju bara erfarenhet som morbror/farbror, men jag vet hur hjärtskärande det var när Amanda var ledsen och inte fick sin Blåvitt.

  Ja, hon hade bara Blåvittnappar, så det var ett naturligt namn...

  On a related topic: hon lärde sig tidigt att borsta tänderna, för annars kommer små gajsare och gör hål i dem.

  Lycka till :)

  SvaraRadera
 7. Lycka till! Har gått igenom den processen 3 ggr nu.. Alla tre var olika. Sista grbben var vi övertygade om stoora problem. Men det gick väldigt smärtfritt, han bara bestämde sig för att lämna napparn atill nappträdet och sen nämndes de aldrig mer..

  SvaraRadera
 8. ÅH så nostalgisk jag blir. Mina grabbar är 12 och 22! Men en gång har de också slutat med napp;-) Lycka till!!!

  SvaraRadera
 9. Inget av mina barn använde napp, de ville inte ha den helt enkelt. Så det var lätt att sluta!

  SvaraRadera
 10. Jag vägrade använda napp från dag 1 i min levnad. Då sågs det som lite suspekt men det var nog bra.

  SvaraRadera
 11. Vanans makt är stor men ni kommer att lyckas! Min Abbe somnade som en stock första kvällen (trött efter tre års kalaset), andra kvällen somnade han efter lite tandagnissel och gråt, tredje kvällen frågade han ett par gånger och fjärde kvällen var allt över han han sovit utan tutte sedan dess :) (Han slängde alla napparna i soporna själv!!)

  Lycka till!!

  SvaraRadera
 12. Det är såna' här dagar jag är glad att mina barn inte velat ha napp ...
  Men Tomten är ju en hyvens prick så det kommer säkert nåt' coolt med anknytning till Blixten McQueen på julafton - eller hur ?

  SvaraRadera
 13. Lycka till!

  Själv så slipper jag vänja av min lille med nappen eftersom han aldrig använt någon.
  puuuh!

  SvaraRadera
 14. ... eller så går det jättebra! Det gjorde det för oss när nummer ett skulle sluta. Hon bara bestämde sig en dag och kastade tuttarna till rådjuren. Det var hennes eget beslut (vi hade nog tänkt att vänta till jul, men hon bestämde det själv på höstkanten) det blev inga problem alls...

  Ha dock ett par kvar som reserv - för din egen skull! Skönt att veta att de finns! (men visa dom inte för Abbe, naturligtvis)

  Nummer 2 och 3 vägrade använda tutte, så där gick det som på räls...

  Jag har oxå ett par små reflektioner: skulle med vänta tills mitten på veckan... och kanske ta med Abbe och välja ut ett gosedjur, som han kan få istället för tutten - för ibland kan det vara länge att vänta ända till jul för något som man är superduktig med redan nu.... *en tanke*

  SvaraRadera
 15. Lycka till med nappandet. Skulle själv behöva lite hållna tummar med "knappandet". Lillekillen ska in på op på tisdag och äntligen få sin knapp (peg) och du vet ju hur kul det är att lämna över en liten plutt till narkosläkarna!!! Men det ska bli underbart att slippa sonden!! Mest för Sommelito!!

  SvaraRadera
 16. Oj.

  Jag håller tummarna.
  Både för Abbe och hans förälrar...

  SvaraRadera
 17. Lycka till!
  Vi har ju sådan tur att vår lillprins har tokvägrat napp från dag 1.

  Och du, om du ser nån som flinar fånigt mot er med en röd vagn imorgon så är det jag!!!!
  Vi ska också dit imorgon.
  Kram/I.

  SvaraRadera
 18. Det sa vi till Linus också lite då och då. 1 månad senare, i oktober va vi på hans första tandläkarbesök och tandläkaren sa detsamma! Och då sa Linus "Jag ska ge dom till tomten!" (Jag bara stirrade på honom.)Dagen efter det besöket sa jag till Linus att jag slängt nappen för den behövdes bytas ut. Mest för att kolla hur det skulle funka att somna utan nappen. Jag hade en i reserv om det skulle bli kris. Men!! Han har fixat detta sedan dess och det har gått lite mer än 1 månad nu - impad! Så tomten ska få ett paket av Linus ;-)

  SvaraRadera
 19. Om det inte funkar är det här ett tips:
  Tomten hämtar dem hemma hos er. Lägg ut dem någonstans innan ni åker till dagis. När ni kommer hem har tomtenissarna varit där. Oavsett om pojkarna ångrar sig eller ej. = D

  Det funkar. Man ångrar sig, men det går över. Min erfarenhet 17 år tillbaka i tiden. Minns fortfarande hur förfärad jag blev vid insikten om att aldrig återse mina kära nappar.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 20. Vi skickade också napparna till tomten. Det gick jättebra med båda barnen. De fick önska sig något som de verkligen ville ha. Så samlade de ihop napparna, lade dem i ett kuvert, vi skrev "Till tomten" på (och ingen avsändaradress...) och barnen fick själva sätta på frimärken och lägga på brevlådan. Dagen efter hade tomten varit där med önskningen, lite före jul!! Lustigt va!!

  Flickan bävade vi för, hon kunde inte sova utan napp. Men när hon väl postat den gick det hur bra som helst. Sonen var verkligen helt beroende. Men det gick också superbra. Han ropade en gång från sängen och sa "Jag vill ha nappen". Då sa jag "Men vi har ju skickat alla napparna till tomten". "Ja just det. Jaja..." suckade han då. Sen somnade han! Så det behöver inte vara något att bäva för...

  SvaraRadera
 21. Abbes kusin gav också sina nappar till tomten och det gick jättebra. Ett antal år senare hittade han tomtedräkten i pappans garderob. Första kommentaren var då
  "men om det är pappa.... vem var det då som fick mina nappar?"

  SvaraRadera
 22. Min kusins äldsta son gav bort sina nappar till tomten förra julen, då var han drygt tre år. Det gick faktiskt förvånansvärt bra. Önskar er lycka till och en trevlig jul!

  SvaraRadera
 23. Hahaha, han verkar så otroligt skön! Lycka till, hoppas att det går riktigt riktigt bra!

  SvaraRadera
 24. Jag hörde någon som sa att de inte tänkte ge napparna till tomten för att då skulle barnen förknippa det med att tomten var dum som tog deras nappar =). Kanske stämmer, vad vet jag.

  Vi körde på ett annat spår. När tjejerna slutade i våras så fick de köpa något. Det hade bestämts att det skulle bli en gung-och rutschbaneställning. Så med varsin påse full med nappar gav vi oss av till Bauhaus. Jag kan ju meddela att vi hade förberett personalen på vad som skulle ske innan barnen fnissandes lämnade över sina påsar. Läs hur det gick till här: http://jonnas-blog.blogspot.com/2008/05/napp-betalning.html

  Visst blev det lite kalabalik första kvällen men sen har det varit hur lungt som helst.

  Lycka till, det kommer säkert gå jättebra.

  SvaraRadera
 25. lycka till!

  Jag har en son som är 2 och det är hög tid att börja tänka att ta bort de.

  http://sestres.blogg.se

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.