Sorry Svenljunga.

21:52

Sällan har väl en Idol-fredag känts mer självklar? Om det inte är Robin som åker hem idag ska jag sluta titta på Idol. För all framtid.

Både Alice och Kevin levererar med besked. De sätter naturligtvis sina givna låtar, men fan vet om inte deras utmaningar imponerade mest av allt. Oavsett om man tycker om att Kevin eller Alice kanske blir lite slätstrukna produkter stöpta i Idolmaskineriet utan egen särart, kan man inte skoja bort det faktum att de är de enda två som inte sjungit en falsk ton under hela programserien.

Jag tyckte Robin skulle ha åkt hem redan i början av fredagsfinalerna, men han har överraskat de senaste veckorna och varit riktigt bra. Så visst, jag backar på det. Men idag. Först en katastrofversion av Bon Jovis "It's my life", falskt och eländigt. Och sedan en stelopererad version av Michael Jacksons "Black or White". Näe, jag är ledsen Robin, det håller inte.

Men jag ska ge honom hundraprocentig cred för hans underbara självinsikt när han fick prata direkt till svenska folket. Han refererade till sin utveckling och sa:
"Jag har gått från en protesarmad indian, till nåt som jag är jävligt stolt över."

Klart du ska vara stolt över det Robin, du har utvecklats otroligt. Men i konkurens med de andra två om plats i Globen räcker det inte. Om jag får bestämma.

Andra bloggar om , , , , ,

11 kommentarer

 1. Då får vi hoppas att inte du får bestämma :-)
  Jag gillar Robin, Alice däremot är ju tyvär så trååååkig... // Johanna

  SvaraRadera
 2. Jag håller på dig, Abbepappan! Och på Alice och Kevin!

  Robin är verkligen inte ens i närheten av de andras klass, även om han har blivit bättre - så är han långt ifrån bra fortfarande.

  SvaraRadera
 3. Och bestämma fick du. :)

  SvaraRadera
 4. Sicken tur att det blev Alice och Kevin då! Är en sporadisk idoltittare men hade inte dom två gått vidare hade jag blivit sur..

  SvaraRadera
 5. Alice har en fin röst men hon är så fruktansvärt tråkig att titta på. Ikväll var det dock någonting som var annorlunda med henne. Det lös om henne på något sätt. :0)
  Kevin däremot är ju alltid suverän! Både att lyssna och titta på. Hoppas verkligen att han vinner! :0)

  SvaraRadera
 6. Så länge Kevin får stå på scenen i globen är jag otroligt nöjd!

  Tänkte fråga Abbes pappa om det är okej att jag länkar bloggen?

  SvaraRadera
 7. Unga mamman: Klart att du får länka. Jag blir bara glad och stolt.

  SvaraRadera
 8. Håller med!! Kevin håller jag stenhårt på, Alice är bra!

  SvaraRadera
 9. Om jag hade fått bestämma så hade det varit tre personer som gått vidare till Globen. Kevin, Alice och Robin. Fast inte Robin B utan Robin E som tyvärr åkte ut alldeles för tidigt. Han var ju grym!

  SvaraRadera
 10. Usch, Idol har varit trist i år. Har knappt orkat kolla. Mina favoriter var Linda Pritchard, Lou Lou och Sephide (eller hur det kan stavas?)och dom åkte ju ut tidigt!!

  SvaraRadera
 11. Jag håller med om att det var Robins tur i fredags. Men trots det så är han min personliga favorit av de tre. Jag gillar hans röst. Vem smälte inte när han sjöng "fields of gold"? Alice har haft en svacka de tre sista gångerna tycker jag, men hon tog igen det i fredags när hon gjorde Avrils "girlfriend", då kom den Alice som jag gillar fram igen :) Älskar din blogg, keep it up :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.