Femtonpussel.

23:33

Ni vet femtonspel, sådana där med femton brickor på en fyra gånger fyra brickor stor yta. Ett tomt utrymme. Och för att kunna flytta till exempel bricka nummer ett från plats tolv måste man först skyffla undan en bricka i taget så att man sakta men säkert närmar sig platsen där bricka nummer ett skall vara. Och så vidare. Och det blir svårare och svårare ju fler brickor man lyckats få på rätt plats, eftersom man hela tiden måste flytta bort dem från sin rätta plats för att transportera de där sista brickorna dit de ska. Allt som oftast lyckas man röra till det man hade fått så fin ordning på, bara för att en liten rackare var på fel ställe.

Är ni med?

Bra. Då vet ni hur vi har det hemma hos oss just nu med våra olika förrådsutrymmen.

4 kommentarer

 1. Ni lär tom ha det värre för i ett förråd brukar det bli i 3 dimensioner.

  SvaraRadera
 2. Haha! Eftersom jag senast i eftermiddags var nere i (vårt enda) förråd och letade efter ett specifikt fotoalbum vet jag alldeles för väl vad du menar. Det var ett ordentligt pusslande och föga förvånande hittade jag inte det album jag sökte. Om än en väldans massa andra roliga bilder ;-)

  SvaraRadera
 3. En så galet rätt jämförelse. Exakt så är det. M

  SvaraRadera
 4. Jösses, jag kände igen mig i fösta meningen. Tänkte att så här har vi det hemma i vår renoveringscikus. Härligt att läsa din beskrivning,

  Nena

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.