Pox.

20:28

Ibland mal kvarnarna långsamt. Alldeles för långsamt. För tre år sedan presenterades resultatet av en studie som visade att man med en enkel undersökning kunde upptäcka hjärtfel på nyfödda tidigt (jag skrev om det här, läs gärna det)

Ändå har inte alla sjukhus infört den här kontrollen på sina förlossningsavdelningar. Så dumt och onödigt. Expressen uppmärksammar detta i några artiklar. Här är en av dem. Jag tror ni känner igen de här killarna.

6 kommentarer

 1. Otäckt är det. För en månad sen förlorade en i min bekantskapskrets sin en månad gamla son i plötslig spädbarnsdöd. Mest troligt p.g.a oupptäckt hjärtfel. Sånt ska bara inte hända 2012 i Sverige. Helt oförlåtligt.

  SvaraRadera
 2. Borås står instuvat under "Inget svar", men Abbe föddes väl på Södra Älvsborgs Sjukhus (i just Borås)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant. Men då Abbe föddes gjordes studien. Det de pratar om i artikeln är vilka som anammat metoden. Å andra sidan kanske de poxar idag, men inte har svarat på enkäten. Jag vet inte.

   Radera
 3. Hejsan!
  Kanske skulle du skriva ett inlägg om försäkringskassan?

  Fick återkrav på tillfällig föräldrapenning under de dagar sonen hjärtopererades (sammanlagt 20 dagar på sjukhus fördelat på 3 år). Det handlar inte om något fusk.

  Felet var så enkelt att min lönehandläggare inte vetat att man fyller i "tillfällig vård av barn" vid sjukhusvistelse istället för föräldraledighet.

  Är väl inte så vanligt med så sjuka barn så dom är inte vana att fylla i.

  Men försäkringskassan med sin nitiskhet skulle själva kunna sett det på alla mina papper. Man har inte granskat läkarintygen alls, det var så vi själva förstod det sent igår natt efter massa tårar.

  Dubbelbestraffning. Hjärtfel och var snäll och betala tillbaks ersättningen du fick när din som opererades.

  Ska man gråta eller skratta?

  SvaraRadera
 4. Karlskorna har sagt ja enligt listan vilka som undersöker, min dotter föddes där, man mätte med den där lilla apparaten runt foten men den gav alltid "fel" svar, troligen var det glapp i maskinen sa man. Inget blåsljud hördes heller på den vanliga undersökningen så vi skrevs ut. Hemma blev hon lite lite lite slöare och jag försökte kontatka vården, blev hänvisad hit och dit, 1177 hade en halvtimmes väntetid, tillslut tjatade jag mig till att min man skulle köra in (renoverade badrummet å tyckte jag va lite för orolig) Då vi inte fått klartecken att vi skulle in eller att någon läkare fanns på plats gick jag direkt till vuxenakuten som lotsade oss till en barnssk och efter en stund kom en läkare som hörde blåsljud. Vidare undersöknigar skulle göras men då rasade min dotter och vi fick åka akut till lund och operation pga förträngning på aortan......så även om tekninken finns på plats så kanske den inte används rätt.......hade vvi kommit fem minuter senare hade hon nog inte funnits idag

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.