Snart blir bloggen som vanligt igen.

21:11

Februari lider mot sitt slut och det är bara några få auktioner kvar. Jag som inte hade tänkt köra auktionerna i år eftersom det tar ganska mycket tid. Men så ändå, jag ångrade mig. Bara i liten skala i år, några stycken, för att det är så himla kul att vi tillsammans kan göra skillnad. Med facit i hand kommer det att bli fler auktioner i år än någonsin. Det är svårt att vara måttlig.

Ni är så bra som bjuder och köper grejer. Jag blir så glad när någon gör ett fynd och ännu gladare när någon betalar mer än vad prylarna kostar i butik. Ni har förstått vad allt det här går ut på.

Tänk på det när ni tar på barnen deras nyinköpta pyjamasar eller jackor, när ni lagar mat med era nya köksverktyg eller njuter av en fjällweekend. För pengarna ni betalade kan forskarna lära sig mer om medfödda hjärtfel, utveckla nya metoder och hjälpa fler små framtida hjärtebarn.

Tänk på det, ni som inte bjöd högst i auktionen och inte fick det ni gärna ville köpa. Tänk på att ni hjälpte till att få upp priset på auktionen, så att ännu mer pengar gick till forskning. Tänk på att om Abbe blivit född för trettio år sedan skulle allt sett annorlunda ut. Tänk på att utan forskning och utveckling så hade han inte överlevt sina första dygn.

Och för er som inte hittar något att bjuda på men vill hjälpa till ändå, finns mitt insamlinghjärta. Vi brukar vara duktiga på att samla in pengar tillsammans med hjälp av det. Något år samlade vi in mest av alla i landet. Nu ligger Heja Abbes hjärta på 32:a plats. Ska vi satsa på Top 10 innan februari är slut?

Mitt hjärta hittar du alltså genom att klicka här.

Än en gång, Tack!

6 kommentarer

 1. Nu fick jag en liten tår i ögat. Du om någon vet ju hur viktiga pengarna är.

  SvaraRadera
 2. Trodde inte du hade hjärtat i år - för man ser det ju inte här på hejaabbe sidan. Var finns det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är lite dumt att de har tagit bort möjligheten att bädda in hjärtat på bloggen i år. Jag har försökt lösa det på egen hand men det blev lite väl tekniskt krångligt.

   Vad som är bra däremot är att det skapas en lista med alla som skänkt så man syns hela tiden istället för att bara senaste bidraget syns.

   Klicka på länken i inlägget ovan så hittar du hjärtat.

   Radera
 3. Försökte skänka till ditt hjärta men det kräver WyWallet och när jag försökt skaffa det innan har de inte fått kontakt och bett mig försöka igen senare - ska försöka igen senare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, det ska funka. Teoretiskt i alla fall. Det är synd om alla hjälporganisationer att det har uppstått ett hinder i form av WyWallet. Det som förr kunde vara ett spontant infall av att man ville bidra har nu fått en lite högre tröskel.

   Men försök gärna igen. Tack för tålamodet.

   Radera
  2. Håller med - det ska funka, men på min mobil snurra snurra snurra ... tills den tycker försök igen senare. Härnäst - installera om allting (igen) och annars chatta med min mobiloperatör

   Håller även med om hjälporganisationer - är frivillig på röda korset och där har man ju sett en ordentlig minskning av sms-donationer

   Hur länge skulle ditt hjärta vara öppet? (konstig mening, men jaja ;-) )

   Radera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.