Stöten i Sälen.

22:57

Vi kom upp till Stöten vid halv tolv i går kväll, killarna och jag. Kusinerna, deras mamma och "morfar" var redan uppe eftersom de åkt hemifrån tidigt på morgonen. Abbemamman däremot var tvungen att jobba idag och fick bli kvar hemma tyvärr. Men, kanske kan det vara skönt att få en helg helt för sig själv också.

Idag har vi varit i backen hela dagen, med undantag för lunch. Trots riktigt tät dimma längst upp på toppen var skidåkningen strålande. Jag gillar Stöten. Alla vet ju att hela Sälen är ett mecka för barn och barnfamiljer, men ska man vara ärlig så är det rätt trist om man är ute efter bra åkning som vuxen. Om man inte åker till Stöten.

Här finns Sälens bästa skidåkning enligt min mening. Och inte bara enligt min mening, faktiskt. I det senaste numret av åka skidor rankar man Sveriges bästa pister, och min favoritbacke i Stöten – "Älvan" placerar sig på femte plats i landet och utses samtidigt till Sälen absolut bästa pist. Jag håller med.

Samtidigt är det ett litet kompakt system och man tar sig snabbt från barnområdet till de vassaste backarna, om man till exempel har lämnat sina små hjälmfotingar i skidskolan och vill hinna köra några åk så att mjölksyran bränner i låren.

Inser nu att det nästan låter som att jag jobbar med att göra reklam för Stöten. Det gör jag inte. Jag gjorde det på min gamla byrå, men inte nu längre. Det här är mina egna åsikter. Och killarnas.

I morgon kör vi hårt igen. Det är kul det här.


3 kommentarer

  1. men du har ju rätt! Stöten är bäst! då har jag ändå jobbat i sälen/hundfjället ett par säsonger och borde ju vara lite partisk, men nej :)

    SvaraRadera
  2. Ja, Älvan är nog en av de bästa pisterna jag åkt!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.