När jag kysser havet.

15:30

Nu åker jag till Stocken. Stocken ligger på Orust, som ligger i Bohuslän, som ligger på Sveriges västkust. Det där vet ni förstås redan. I Stocken lyfter jag och mina två bästa vänner kajakerna av taket på bilen, stuvar packluckorna med god mat och goda viner och drar på oss flytvästarna. Vi krånglar oss ner i de smala sittbrunnarna, drar kapellen över benen och glider ut med ett par kraftiga paddeltag. Ut i höstluften, med septembersolen som sänker sig över västerhavet i ögonen för en helg i den bohuslänska arkipelagen.

Och vädret. Herregud vädret. Det ser riktigt lovande ut, kanske får vi det lika fint som förra året.

11 kommentarer

 1. Jag tror och hoppas att ni kommer få ett helt underbart väder.

  Stocken är nog ett av mina favoritställen på hela jorden, synd bara att världens trevligaste kafé har stängt. Men de har galleriet öppet, så man kan fortfarande titta på Olas fantastiska målningar.

  SvaraRadera
 2. Nämen!!! Stocken!? Där lärde jag mig att simma som liten grabb, där tog jag grodan och silverfisken och allt vad dom hette. Jag var på Orust, Ellös varje sommar i 10 år...känns som ett andra hem. Hälsa...hem:)

  SvaraRadera
 3. Jag återkommer hit då och då. Varför jag inte bokmärkt dej vet jag inte, men det gör jag nu. För sällan möter jag ett så vårdat, vackert språk som här - något jag saknat utan att egentligen vetat att jag letat.
  Tack för den inspiration du ger, både som medmänniska och skribent!

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder. Det tyckte jag redan förra året föresten :-) Jag kan ju faktiskt också skriva under på att ha lärt mig simma och bott med utsikt över Orust i 18 år. Så man skall hålla sig borta från bloggen ett tag nu då om man ska slippa få hemlängtan ;-)

  SvaraRadera
 5. Kul! Hänger med här ett tag...

  /Kjelle

  SvaraRadera
 6. Det där lät ju inget vidare.

  Eller ok, det gjorde det.

  SvaraRadera
 7. Uuunderbart...! Njut järnet. Vi andra är avundsjuka.

  SvaraRadera
 8. Lova att du äter lite skaldjur för mig från Stocken! Brukar vara en del på Gullholmen på somrarna och det blir alltid några omvägar för besök i Stockens charmiga skaldjursbod.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Jag fick filmen "Sista färden" fr-72 med Jon Voight,(Angelina Jolies pappa)framför ögonen när jag läste ditt inlägg. Värd att se om du inte redan gjort det...men er resa skall givetvis bli lika härlig som förra året! Ha det jättebra, vädret är ju UNDERBART just nu!

  SvaraRadera
 10. Åå, jag var i Stocken i somras! Tre dagar, och det var alldeles för lite... Det var superfint, kommer garanterat tillbaks!! Hoppas du hade det bra!

  SvaraRadera
 11. Hej
  Fin dagboktext du skriver, jätteintressant.
  Hoppas att du hade det bra i Bohuslän och hade det trevligt ute i naturen.
  Önskar dig en god fortsättning.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.